avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3343
EURO
35,1710
ALTIN
2.245,19
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Hollanda’da milletvekili Tunahan Kuzu: Her seçimde Türkler, Türkiye, Müslümanlar ve İslam üzerinden siyaset yapılıyor

Hollanda’da üyelerinin çoğu Türk ve göçmenlerden oluşan Denk Partisi milletvekili Tunahan Kuzu, ülkede her seçimde Türkler, Türkiye, Müslümanlar ve İslam üzerinden siyaset yapıldığını söyledi.

Hollanda’da milletvekili Tunahan Kuzu: Her seçimde Türkler, Türkiye, Müslümanlar ve İslam üzerinden siyaset yapılıyor
27.02.2021
A+
A-

DENK partisi milletvekili Tunahan Kuzu, sosyal medya hesabından Hollanda Güvenlik ve Terörle Mücadele Kurumunun (NCTV) 15 Şubat’ta basına sızan Türkiye, Türkler ve ülkede yaşayan Müslümanlar hakkında güvenlik bilgilerini içeren taslak raporla ilgili video paylaştı.

NCTV’nin yalan, eksik ve varsayımlarla dolu güvenlik raporunun basında yer aldığını belirten Kuzu, “Her seçimde olduğu gibi bu seçimlerde de Hollandalı Türklere, Türkiye’ye, Müslümanlara ve İslam’a yönelik takıntılar gün yüzüne çıkıyor ve artıyor.” ifadesini kullandı.

Tunahan Kuzu, “Basına sızdırılan taslak raporun tamamlanması için en az iki bakanlık ve çeşitli uzmanların bu taslak rapora göz atması gerekiyor fakat bütün siyasi partiler kınamak için hazır halde sıraya çoktan girmiş durumda.” diye konuştu.

“Gerçek olan dünya genelinde terörden en fazla zarar gören ve can kaybeden ülkelerin başında Türkiye’nin gelmesidir”

Siyasi partilerin tek amacının basına sızan rapor üzerinden oy toplamak olduğunu ifade eden Kuzu, “Seçim zamanında alışmış olduğumuz manzaralar. Gerçek olan ise dünya genelinde terörden en fazla zarar gören ve can kaybeden ülkelerin başında Türkiye’nin gelmesidir. Alçak terör saldırıları ile onlarca değil yüzlerce vatandaşını şehit veren bir ülkeyi bu denli suçlamalara maruz bırakmak ucuz siyasetten başka hiçbir şey değildir.” değerlendirmesinde bulundu.

Tunahan Kuzu, Denk partisi olarak Hollanda parlamentosunda bu tür haksızlıklara karşı her zaman mücadele edeceklerine dikkati çekerek, “Etnik kökenine veya dinine bakmadan Hollanda’da yaşayan herkesi sahiplenerek ayağa kalkıyoruz ve adaletsizliğe karşı asla gözlerimizi kapatmıyoruz.” dedi.

Ülkede 15-17 Mart’ta genel seçim yapılacak.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
ETİKETLER: ,