avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3868
EURO
35,0513
ALTIN
2.325,75
BIST
9.131,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Hollanda Türkleri Konseyi Başkanı Yürükel: emperyalizmin Türkiye’yi güneyden kuşatma stratejisi çökertildi!

Hollanda Türkleri Konseyi Başkanı Sefa Yürükel, Suriye ile Türkiye sınır hattındaki son gelişmelerle ilgili olarak AVRUPA TÜRK GAZETESİ’ne konuştu.

Hollanda Türkleri Konseyi Başkanı Yürükel: emperyalizmin Türkiye’yi güneyden kuşatma stratejisi çökertildi!

Sosyal-antropolog sosyal bilimci Sefa Yürükel, gazeteci Oğuzhan Kılıç’a yaptığı açıklamada çarpıcı görüşler aktardı ve 15 Temmuz ruhuna vurgu yaptı.

İşte Yürükel’in açıklamaları:

TERÖRE KARŞI OLAN HER İNSANA ÇAĞRI YAPARAK
Konsey Başkanı Sefa Yürükel AVRUPA TÜRK GAZETESİ‘ne şu görüşleri aktardı, “TSK’nın Suriye’nin Kuzeyine İran, Suriye, Rusya ile anlaşarak terör örgütleri IŞİD ve PKK ya karşı yaptığı temizlik harekatını destekliyoruz . Bu aynı zamanda ABD Başkan Yardımcısı Baiden in geldiği gün yapılması ABD ye de çok bir açık cevaptır. ABD – İsrail tarafından planlanan be Türkiye’yi de Güneyden kuşatma stratejisinin çöküşüdür. ABD – İsrail tarafından oluşturulmaya çalışılan ABD İsrail koridoru sözde Kürt koridorunun da imhası ve PKK devletçiği hayallerininde yerle bir olmasıdır.

BÖLGESEL İTTİFAKIN ÖNEMİ
Bu harekat Türkiye’nin Rusya, İran, Irak ve Suriye ile Kurduğu Ortadoğu’daki yeni ittifakın zaferidir. Burada TSK’nın askeri harekatı Batı’ya bize kimse kazık atamaz gizli ajandanızı biliyoruz ayarıdır. ABD ve Batılı emperyalistlerin destekledikleri ve bir taşeron olarak kullandıkları bu teröristlere karşı yapılan bu harekatın başta milletimize ve Ortadoğu halklarına ve dünya halklarına kutlu olmasını diliyoruz” dedi.

sefa yurukel suriye operasyonu acıkamasi

EMPERYALİZME KARŞI BAŞARI BAKIMINDAN 24 AĞUSTOS, 15 TEMMUZ’UN DEVAMIDIR
Görüşlerini aktaran Sefa Yürükel şunun altını çizdi, “15 Temmuzla başlayan ABD’nün Türkiye üzerindeki projenin çöküntüsü 2’inci bir 15 Temmuz olarak mevcut harekat karşımıza çıkmaktadır. Türkiye haklı olarak bölgenin sahibi olan güçlerle harekete ederek Batıya şunu belirtiyor ‘bu bölgeler bu bölgelerin insanlarından sorulur, siz bu bölgelerin yabancısısınız ve bundan sonra da buy bölgelerde tahakküm kurdurmayacağız’ demektedir. ABD Başkanının açıklamalarındaki acziyetten bunu görüyoruz. Türkiye’yi kaybetme korkusundan kaynaklanan adeta ‘yağ çekme’ konuşmalarından bile görebiliyoruz. Burada Türkiye ve Ortadoğu halklarının birleştikleri zaman gerektiğininde ne kadar güçlü ve büyük olduklarını göre biliyoruz.” şekliden vurguladı.

HÜKÜMET’E DESTEK
Erdoğan ve hükümetinin dik duruşuyla ilgili soru üzerine Yürükel, “Hükümet doğru bir tavır almıştır ve bu tavır desteklenmelidir.” dedi.

SÜLEYMAN ŞAH ESKİ YERİNE KONMASI GEREKİYOR
“Terk ettiğimiz Suriye’deki Süleyman Şah’ın yeniden eski yerine taşınması gerekiyor. Bu bizim, uluslararası hukuktan doğan hakkımızdır. Orası bizim toprağımız. Uluslararası hukuka göre, Ayn-el Arab (Kobani) koridorunun açılması lazım. Bunu engelleyen hangi güç olursa olsun Türkiye’nin silahlı müdahale hakkı vardır.” dedi.

Avrupa Türk Gazetesi © SÖYLEŞİ | ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.