avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,5064
EURO
34,5611
ALTIN
2.501,94
BIST
9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Hollanda meclisinde ‘Türk protestosu’

Hollanda Temsilciler Meclisi’nin ilk gününde DENK partisinden iki arkadaşıyla meclise giren Tunahan Kuzu, 11 Mart gecesi iki Türk diplomatın gözaltına alınıp alınmadığını sordu.

Hollanda meclisinde ‘Türk protestosu’
25.03.2017
A+
A-

Hollanda’da 15 Mart’ta yapılan genel seçimlerinin ardından Temsilciler Meclisi’nde partilerin yerleri ve milletvekillerin oturacağı sandalyeler belli oldu. Hollanda’da ilk kez genel seçimleri katılan DENK Partisi de yeni meclis dönemine hızlı bir giriş yaptı. DENK Partisi’nden Tunahan Kuzu, Selçuk Öztürk ve Farid Azarkan oturumun ilk gününde kendilerine ayrılan yerleri beğenmeyince, eylemleri ve söylemleriyle meclisi terletti. Temsilciler Meclisi’nin ilk oturumunu ayakta izleyen ve yerlerine oturmayan DENK milletvekillerinin protestosu, gündem oldu.

PROTESTO ETTİ DENK
Partisi Genel Başkanı ve milletvekili Tunahan Kuzu, kendilerinin hak etmediği halde ara koridorlara oturtulmak istendiğini belirterek, “Bize gösterilen yer milletvekili sayımıza göre hak ettiğimiz yerler değil. Fakat önümüzdeki hafta tekrar partilerin ve vekillerin mecliste oturacakları yerler belirlenecek. Bugünkü protestomuz hak ettiğimiz yeri almak içindi” dedi.

Bu arada Hollanda’da seçimden sonraki ilk meclis toplantısında gündem Türkiye oldu. Kuzu, Başbakan Mark Rutte’ya iki Türk diplomatın 11 Mart gecesi gözaltına alınıp alınmadığını sordu. Kuzu, kaçamak cevap veren Rutte’ye soruyu iyi dinlemediği yönünde tepki gösterdi. Rutte ise o gece yaşananların derinlemesine araştırıldığını söyledi ve Kuzu’ya “Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Hollanda ve Almanya’yı ‘Nazi’ ve ‘Faşist’ olarak tanımlaması hakkında ne düşünüyorsun?” diye sorusunu yöneltti. Kuzu da daha önce de belirttiği gibi bu tür söylemleri kabul etmediklerini, ancak o gece yaşananların Türkiye ile diplomatik krize neden olmasından dolayı açıklığa kavuşması gerektiğini bildirdi. Kuzu olaylarla ilgili incelemelerin tamamlanmasından sonra neticenin kamuoyu ile de paylaşılmasını istedi.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.