avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3865
EURO
35,0621
ALTIN
2.326,80
BIST
9.117,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Seçim tarihi belli gibi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimlerin yenilenmesine karar vermesi halinde yasa gereği 90. günü takip eden ilk pazar günü seçimin yapılması gerekiyor.

Seçim tarihi belli gibi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimlerin yenilenmesine karar vermesi halinde yasa gereği 90. günü takip eden ilk pazar günü seçimin yapılması gerekiyor.

Koalisyon ihtimallerinin tükenmesinin ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın seçimleri yenilemesi en güçlü olasılık olarak öne çıktı.

Erdoğan’ın seçimlerin yenilenmesine karar vermesi halinde yasa gereği 90. günü takip eden ilk pazar günü seçimin yapılması gerekiyor. Bu durumda en geç seçim tarihi 22 Kasım olarak gözüküyor.

Ancak Yüksek Seçim Kurulu (YSK), seçim kararı alındıktan sonra takdir yetkisini kullanabiliyor. Kararın TBMM veya Cumhurbaşkanı tarafından alınması bu anlamda fark etmiyor.

YSK, geçmiş dönemlerde 50 güne kadar takvimi kısaltarak, seçimi gerçekleştirmişti. Eğer bu mümkün olursa en erken seçim tarihi 18 Ekim olarak ortaya çıkıyor. AK Parti kulislerinde de bu yönde de ihtimaller sıralanıyor.

Avrupa’da ise tatilden yeni dönen Türkleri, seçmenler olarak tekrar heyecan sardı.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.