avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3745
EURO
35,0121
ALTIN
2.324,37
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Hollanda Amsterdam’da garip işler; İkili fişleme çetesinin foyası ortaya çıkınca paniğe kapıldılar

Hollandalı sosyal-demokrat işçi partisi PvdA’nın içinde fişleme yaptıklarını, gazetelere yaptıkları itiraf mahiyetindeki açıklamalarıyla ortaya seren Emre Ünver ve Mustafa Ayrancı’nın foyaları ortaya çıkınca paniğe kapıldıkları öğrenildi.

Hollanda Amsterdam’da garip işler; İkili fişleme çetesinin foyası ortaya çıkınca paniğe kapıldılar
A+
A-

PVDA TÜRKLERİ, TÜRKLERİN İÇİNDE ‘TÜRK-MÜŞ’ GİBİ GEZİNENLER ELEMANLARI VASITASIYLA FİŞLİYORLAR
Hollanda’da iktidar ortağı sosyal-demokrat işçi partisi PvdA’nın başkanı Hans Spekman’ın NRC Handelsblad gazetesine verdiği ve “eskilerde ‘Bozkurt’ (Grijze Wolf) olarak tarif ettikleri bugünlerde ise AK Parti’yi ve Erdoğan’ı destekleyenler olarak bilinen Türklerin Hollanda için tehdit oluşturduğunu”, Hollanda Türklerinin yüzde 80’ine yakınını oluşturan bu düşünceye sahip Türklerin partiden derhal dışlanıp-atılmaları gerektiği şeklinde Türkleri hedef alan açıklamalarının arkasındaki ‘akıl hocaları’ yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı.

FİŞLEMENİN TAVAN YAPTIĞI AN: “BU DÜŞÜNCEDEN OLAN TÜRKLER KAMU HİZMETİ DE VEREMEZ!”
Parti başkanı Spekman’ın ayrıca, kendisini Türk olarak his eden Türklerin ‘Hollanda’da kamu hizmeti veren’ konumda yer almamaları için ayrımcılığı teşvik eden, Türkleri hedef alan açıklaması kamuoyunda şok etkisi yaptı.

SKANDAL FİŞLEMELERİ YAPAN HOLLANDALI PARTİ YÖNETİCİLERİN ‘AKIL HOCALARI’ KİM?

AMSTERDAMLI TÜRKLERİN ‘AMSTERDAM’IN BELASI’ OLARAK ADLANDIRDIĞI, HDP/PKK DESTEKÇİLERİ EMRE ÜNVER VE MUSTAFA AYRANCI’NIN FOYASI İYİCE ORTAYA ÇIKTI
Aradan çok geçmeden, sosyal-demokrat işçi partisi PvdA’lı, Amsterdam belediye meclisi’nin HDP/PKK destekçisi üyesi Emre Ünver ile arkasındaki destkçisi HDP/PKK’lı Mustafa Ayrancı‘nın; Amsterdam belediye meclis üye aday adayı genç siyasetçi adayı Mehmet Akkoç adlı bankacı genci, Mart 2014 yerel seçimlerinden önce parti merkezine ve parti başkanı Hans Spekman’a sözde ‘Erdoğan destekçisi’ ve MİT ajanı anlamına gelen ‘Ankara’nın uzun kolu’ olduğu gerekçesiyle ‘sakıncalı’ olarak fişlediği ortaya çıkmıştı.

fisleme cetesinin foyasi amsterdam pvda htib

EMRE ÜNVER’İN BİTMEK BİLMEYEN İFTİRALARI KENDİ FOYASININ ORTAYA ÇIKMASINA NEDEN OLDU
Spekman’ın ayrıştırıcı açıklamalarının ardından Hollanda’nın başkenti Amsterdam’ın HDP/PKK destekçisi belediye meclis üyesi Emre Ünver kentin gazetelerinden Het Parool’a Hollanda Türk toplum temsilcilerini, aydınlarını ve Erdoğan-AK Parti tabanını doğrudan hedef alan iftira ve karalama içerikli hedef gösteren açıklamalarda bulundu. Ünver aynı gazeteye yaptığı açıklamada, yarım ağızla Türkleri temsil ettiğini ancak camilerin yanından geçerken özellikle saldırıya uğramaktan korktuğu için dikkat ettiğini açıklamıştı. Basın-yayın yoluyla doğrudan Türklere saldıran Ünver’in hangi Türkleri temsil ettiği ise okuyucular arasında merak konusu oldu.

‘HTİB’ ADI ETRAFINDA YÜKSELEN PİS KOKULAR, İLİŞKİLER GİZLENEMEZ; ÇETE’YE SORUŞTURMA AÇILDI
Emre Ünver, Mustafa Ayrancı’nın başında olduğu HDP/PKK destekçisi, sivil toplum kuruluşu görünümlü, radikal-marjinal Hollanda Türkiyeli İşçiler Birliği (HTİB) adlı paravan oluşumda yöneticisi olarak kayıtlı olduğu ortaya çıkmıştı. Ayrancı’nın başında bulunduğu, üyesi ve tabanı bulunmayan yapının Amsterdam belediyesinden karşılıksız para aldığı biliniyor. Ancak Ünver’in ‘Amsterdam belediye meclis üyesi’ olduğu için ‘aynı belediyeden para alan bir yapıda bulunması hukuken yasak’ olsa da Ünver’in orada bulunması çok garip ve yasalara aykırı bir durumu oluşturuyor.

HEM BELEDİYE MECLİS ÜYESİ, HEM AYNI BELEDİYE’DEN PARA ALAN OLUŞUMDA YÖNETİCİ; BU SUÇ!
Ünver konu hakkında kendisine yönelen sorulara ise, kendisini dünyanın ortasına koyarak cevap veriyor. Ünver, Türkiye’nin ve Türkiye’nin uzun kolu olarak yaftaladığı Hollanda Türk STK’ları ve medyasının kendisini “Erdoğan’a karşı olduğu” gerekçesiyle sözde saldırdıkları hezeyanında bulunarak, HTİB’deki konumu konusuna değinmekten özellikle kaçınıyor. Meclis üyesi olduğu belediyeden aynı zamanda para alan bir oluşumda ‘yer alma yasağı’na rağmen Emre Ünver’in yasağı delerek, Hollandaca’da adına ‘belangenverstrengeling’ denen suçu işlemesi nedeniyle hakkında soruşturma açıldığı öğrenildi.

ARAŞTIRMA GRUBU: EMRE ÜNVER MUSTAFA AYRANCI’YA LAZIM! ÇÜNKÜ?
PKK gibi Türkiye’yle ilişkili terör örgütlerine yönelik bilimsel çalışmalarıyla bilinen kısa adı ATOgroep olan Anti-Faşist Türk Araştırmalar-Grubu (Antifascistische Turkse Onderzoeksgroep) son raporunda Emre Ünver’in Mustafa Ayrancı’nın başında olduğu HTİB’e Amsterdam belediyesinden para gelmesi için Amsterdam belediyesi içinde lobi faaliyeti yaptığını bulgular ve belgeler ortaya koyarak kamuoyunun dikkatine sunmuştu.

MART 2017 SEÇİMLERİ ÖNCESİ GÜNDEM OLMA DERDİNDEKİ EMRE ÜNVER İÇİN HER YOL MUBAH!
Daha önce adı sokak kavgalarına bulaşan, yaptığı saldırılar nedeniyle Türk sivil toplum kuruluşları tarafından polise şikayet edilen ve adı Hollanda medyasında ‘saldırgan’a çıkan Emre Ünver daha önce de ‘cemaat örgütü’ gerçek adıyla Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) medyadaki ayağında bulunan elemanlarının masum olduğunu iddia edip Türkiye’de medya özgürlüğünün olmadığını söyleyecek kadar toplumdan koptuğu gözlenmişti.

fisleme cetesinin foyasi amsterdam pvda htib

FETÖ ORTAKLIĞI’YLA DENK’E HÜCUM YAPILIYOR
Ünver’in destekçisi Mustafa Ayrancı’nın, Hollandalı göçmenlerin umudu olarak 150 kişilik Hollanda parlamentosunda yerini alan milletvekilleri Tunahan Kuzu ve Selçuk Öztürk’ten oluşan DENK partisine, ‘Altın Nesil Vakfı para kasası’ olarak bilinen Necdet Said Başaran adlı üst-düzey FETÖ yöneticisinin yönlendirdiği FETÖ’nün yalan ve zift yayını Zaman Vandaag üzerinden, DENK’i sözde ‘Ankara’nın uzun kolu’ gibi sudan bahanelerle bel-altı suçlamalarla karalaması boşuna değil.

MEHMET AKKOÇ’U VE NİCE TÜRK GENÇLERİNİ FİŞLEDİKLERİNİ UTANMADAN İTİRAF EDİP TÜRKLERİ ‘APTAL’ YERİNE KOYDULAR
Akkoç’un ‘fişleme kurbanları’ arasında ortaya çıkan vakalardan olduğu biliniyor, ancak daha ortaya çıkmamış daha çok fişleme vakası ve mağduru var. Bu fişleme mağdurlarının da gelişen süreçte ortaya çıkacakları belirtiliyor.

MEDYA VE TÜRK STK’LAR SKANDALIN ÜSTÜNE GİTMEYE KARARLI
Başta AVRUPA TÜRK GAZETESİ olmak üzere medya ve Hollanda Türk sivil toplum kuruluşlarının konunun üzerine gitmesinden sonra, ikilinin ‘mağdur ayağı’na yatarak konuya dair soruları geçiştirmeye çalıştıkları öğrenildi.

TÜRKLERİ ‘APTAL’ ZAN EDEN İKİLİYE TOPLUMDAN BEKLENMEDİK TEPKİ GELDİ
“Üyeleri olmayan ve altı boş bir yapı olsa da Amsterdam belediyesi tarafından manidar bir şekilde parasal olarak desteklendiği öğrenilen radikal-marjinal Hollanda Türkiyeli İşçiler Birliği (HTİB) oluşumunun mensubu Emre Ünver gibi sözde siyasiler aracılığıyla Türkleri bölme ve kendi aralarında kutuplaştırma politikası sizce kimin işine yarar?” şeklindeki sorunun takipçisi olan gazeteciler, tüm baskı ve iftiralara rağmen, bu soruyu etkili-yetkili ve kendisini toplum karşısında sorumlu his eden insanlara sordu.

Aldığımız cevaplar ise ilginçti.

Etkili STK’lardan Hollanda Türkleri Konseyi’nin akademisyen Başkanı Sefa Yürükel, daha önce yaptığı açıklamada; siyasi emeller için insan fişlemenin ahlaksızlık olduğunu vurgulayarak, bu pis işleri yapanların eksik terbiyeyle yetişmiş insanlar olduğunu vurgulayarak, Hollanda siyasetinde Türkleri fişleyen odaklara insan hakları dersi vermişti.

Hollanda Türklerine yönelik bölme ve fişleme faaliyetlerinin takipçisi olan AVRUPA TÜRK GAZETESİ ilerleyen bölümlerde, Hollanda siyasetinde yer edinmeye çalışan HDP/PKK’lı menfaat çetesi tarafından fişlenen Mehmet Akkoç’a neden sahip çıkılmadığını ve 2013 yılında Akkoç’un arkasında ona destek olduğu söylenen Veyis Güngör’ün neden Akkoç’u sattığı sorusuna cevap aramaya devam edecek. FETÖ’nün 17/25 darbesi’nden sonra apar-topar UETD ve AK Parti’den kovulan Veyis Güngör‘ün HDP/PKK’lı Mustafa Ayrancı’yla olan ilişkisine zede gelmemesi için Mehmet Akkoç’a sahip çıkmaması AVRUPA TÜRK GAZETESİ tarafından irdelenecek, Güngör’ün neden ‘Hollanda siyasetine girmesi’ için sırtını sıvazladığı genç Mehmet Akkoç’a, Akkoç’un çete tarafından fişlenip hedef gösterilmesine rağmen sahip çıkmadığı sorusuna cevap arayacak

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

yurukel soylesi hollanda muslumanligi ve fisleme

Hollanda'da Ermeni kilisesinin ayinine katilan HDP'li vekil bakin kimle beraberdi kapak

emre unver turkiyede siddet var aciklamasi garabeti

ayrancinin pkk provokasyonu cpd emin ates babasinin ciftligi

cihan ugural ayraci turkleri pkkya hedef gosteriyor

musiad hollanda pkk cihan ugural

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.