avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3109
EURO
35,0805
ALTIN
2.279,41
BIST
8.962,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

3 istihbaratçı Fethullahçı terörizmi analiz etti

Eski Emniyet Müdürleri Emin Arslan, Hanefi Avcı ve Sabri Uzun TRT’de “Paralel Devlet Yapılanması”nın gerçek yüzünü gözler önüne serdi.

3 istihbaratçı Fethullahçı terörizmi analiz etti
A+
A-

Aranan terörist Fethullah Gülen’in ele-başı olduğu Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Yapı’ya karşı oldukları ve karşı durdukları için mağdur edilen ve ikisi mahkumiyet alan üç emniyet müdürü; Hanefi Avcı, Sabri Uzun ve Emin Arslan ilk kez bir araya geldi ve yaşadıklarını anlattı.

HER DÖNEMDE FARKLI SUÇLAMA
Emin Arslan, farklı devirlerde, farklı suçlamalara maruz kaldığını belirterek, “Bazen aşırı solcu oldum, bazen Bulgar Alevisi, bazen Fethullahçı dediler. 2008’de 2. Ergenekon iddianamesinde Zekeriya Öz adımı geçiriyor. Şimdi anlaşılıyor ki 2008’de İBDA-C üyesi olarak dinlenmişim. Hanefi Avcı benim için ‘Ben yaparım o yapmaz’ deyince onun da başı yandı.” dedi.

3 Temmuz’un bir şike operasyonu değil sistemi ele geçirme operasyonu olduğunu vurgulayan Arslan, “3 Temmuz 2011 bir Şike Operasyonu değildi. O alanda da sistemin ele geçirilmesi operasyonuydu. Eskiden bu örgüte dokunan yanardı. Şimdi rahatlıkla tartışılıyor, konuşuluyor. Şu an Paralel Yapı operasyonlarında koordine eksikliği var ve bazı görevliler bu operasyonları sulandırmaya çalışıyor.” dedi.

“KADROLARDAKİ CEMAAT MENSUPLARI GÖREVİNİ YAPMIYOR”
Hanefi Avcı “Cemaat’in polis, yargı, MİT imamları belli. Bunların ilişkileriyle ilgili hiçbir şey duydunuz mu?. Cemaat ile mücadele eden kadrolar içinde hala Cemaat mensupları var, aktif görevlerini yapmıyorlar.” dedi.

“MESELE AK PARTİ MESELESİ DEĞİL”
Tüm siyasi partileri Cemaat’e karşı tavır almaya çağıran Avcı “Bu mesele AK Parti-Cemaat meselesi değil, Bu cemaatle devlet arasında, toplumun tüm katmanlarını etkileyen bir mesele. Tüm siyasi partiler buna göre tavır almalıdır. Sonuçta cemaat adı verilen örgüt bir terör örgütüdür. Bu kadar büyük bir yapı ile mücadele edilirken devletin ilgili yapılarında koordinasyon sorunu oluşuyor” şeklinde konuştu.

“EN GÜÇLÜ İSTİHBARAT RAPORLARI CEMAATİN ELİNDE”
Cemaat ile ilgili çok kritik noktalara dikkat çeken Sabri Uzun ise “Eğer 17-25 Aralık olmasaydı İzmir’de ilk başta 5000 civarında, arkasından da 10-15 bin kamu görevlisi içeri alınacaktı. Böyle bir örgüt modelini (Cemaat’ten bahsediyor) arıyorum, arıyorum; dünyada yok! O dönem hayat ile bağım çok azalmıştı, inancım da zayıf olsaydı yaşamaz olurdum şimdi. Her haftalık toplantıda her Cemaat mensubu o haftanın raporunu vermek zorunda. Türkiye’de en güçlü istihbarat raporları halen cemaatin elinde” dedi.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER | ATGtv

Fethullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) karşı oldukları ve karşı durdukları için mağdur edilen ve ikisi mahkumiyet alan üç emniyet müdürü; Hanefi Avcı, Sabri Uzun ve Emin Arslan ilk kez bir araya geldi ve yaşadıklarını anlattı. Programın tamamını izleyin:

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.