avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3660
EURO
34,9560
ALTIN
2.325,42
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Hedef haline getirilen ‘Türkiye Türklerindir’ prensibi ve emperyalist dayatmaların eşiğindeki kültür erozyonu

Avrupalı Türklerin sesi AVRUPA TÜRK GAZETESİ’nin yazarı, gazeteci Anıl Yüce, değişmeyen Türklük gerçeğini Şehitlerimizi anarak yazdı.

Hedef haline getirilen ‘Türkiye Türklerindir’ prensibi ve emperyalist dayatmaların eşiğindeki kültür erozyonu

Türkiye’de Türkler yaşar. Bunu Cumhuriyet’in kurucusu ve banisi Büyük Atatürk, “Türkiye Türklerindir” sözleriyle ortaya koymaktadır.

Hangi azınlık olursa olsun, Türkiye’de yaşamak, çalışmak ve aş istiyorsa, Türkçe konuşması gerekir ve Türk hukukunu her türlü hukuktan üstün bulması gerekir.

Bu bağlamda şu demokratik tavsiyeler öne çıkmaktadır;
Eşitliği öne almayan farklı hukuk anlamına gelen şeriat olarak uydurulan bozuk hukuk sistemleri istiyorlarsa azınlıklar, bunun etkin olduğu ülkelere iltica ederek bunu bulmaları mümkündür. Oralara iltica etmeleri tavsiye olunur.

Kötü niyetli emperyalist güçlerin dışarıdan dayatmalarıyla, Kürtçe, Zazaca ve benzeri adlar altında kimi yöresel dilleri gereğinden fazla büyütmeye çalışanlar bu dilin ana dil olarak bilinen ülkelere iltica etmeleri ayrıca tavsiye olunur.

Dolayısıyla Türkiye’de başarılı olmanın yolu Türkçe’ye ve kültür normlarımıza sarılmaktan geçmektedir, silaha değil.

‘Türkiye’nin azınlıklara gereği yoktur, azınlıkların Türkiye’ye gereği vardır.’ desem PKK ve FETÖ artıkları yerlerinden hoplayacaklardır. Oysa bu söz Büyük Atatürk’ün Adalet Bakanı olarak modern hukukun Türkiye’de zemini oluşturan Mahmut Esad Bozkurt’un sözü ve felsefesidir. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş felsefesine göre kendisini ikinci sınıf görmek isteyen görmeye devam edebilir, ancak onlara hiç bir ayrıcalık verilmeyecektir. İstedikleri kadar ‘ayrımcı’ diyebilirler ama kanunlarımız onların arzuları üzerine değiştirilmeyecektir. Bu adımları uygulayarak Türkiye Cumhuriyeti bir bütün kalacak ve hiçbir dış güce bağlı olmayacaktır.

Kahraman askerlerimizi Şehit eden aşağılık eşkıya sürüye sormak gerekir; ne elde ettiniz, hangi uyduruk ülkeyi kurdunuz, rezillikten ve saklanmaktan daha nereye geçtiniz, mağaralarda kuduz köpekler gibi yaşamaktan ileriye geçebildiniz mi, geberip gittiğinizde arkanızdan ağlayacak kaç çakal kaldı?

Değişmeyen gerçeklere alışmak zor olsa da ebediyete kadar Türklük bakî kalacak, teröristlerin çabaları sonsuza kadar boşa kalacaktır. Tüm nimetler önlerine sunulan bu insanlık müsveddelerinin, insanlıktan çıkmış hakimiyet peşinde koşan barbarların, mağaralarda hayvandan da aşağı yaratıklar olarak sonları sadece ama sadece acı bir son beklemektedir.

Eli kanlılar istedi diye Türklük parçalanmayacak, Türk milleti bölünmeyecektir!

Kahraman Şehitlerimiz ölü değildirler, asla olmadılar, onlar milletimizin sinesinde ve gönlünde yaşamaktadırlar. Ancak eli kanlı teröristler saklandıkları mağaralarda er veya geç birer ölü olup her an pisi pisine gidecekleri o kahrolmuş yolu boylama’ya hazır birer sıçandan farksızdır.

Milletimiz içinde siyasi parti bakımından farklılık ve çeşitlilik olsa da bizlerin her daim birleştiği tek nokta; “Ne mutlu Türk’üm” dediğimizdir.

Anıl Yüce – Avrupa Türk Gazetesi yazarı
Avrupa Türk Gazetesi © GAZETEMİZİN YAZARI

Foto: Avrupa Türk Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Anıl Yüce, Lefkoşa’daki TMT Anıtı’nda

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.