avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,5659
EURO
34,7746
ALTIN
2.492,39
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Dünya manşetlerinde yeni hafta

İngiliz hükümetinin hazırladığı, Facebook’a yönelik güvenlik zafiyetlerinin incelendiği rapor ve Wall Street bankalarının Brexit krizi nedeniyle taşınması, yabancı basının öne çıkan konularından oldu.

Dünya manşetlerinde yeni hafta
18.02.2019
A+
A-

 

ABD – THE NEW YORK TIMES

Trump’ın, geçtiğimiz yıl içinde Çin ve İran’a uyguladığı yaptırım politikaları sonrası, ABD’li şirketler ve devlet kurumlarının, yaşanan ticaret anlaşmazlıkları nedeniyle İranlı ve Çinli hackerların hedefi haline geldiğini manşetten paylaşan NYT, geçtiğimiz günlerde Vatikan tarafından, hakkındaki cinsel istismar suçlamaları nedeniyle aforoz edilen rahibi gündeme taşıyarak Katolik Kilisesi’nde gittikçe büyüyen cinsel istismar sorununa parmak bastı.

Dünya manşetlerinde yeni hafta

 

İNGİLTERE – FINANCIAL TIMES

İngiltere hükümetinin, 5G bağlantılarında Huawei cihazların kullanımının doğrudan bir risk oluşturduğunu söyleyerek Avrupa Birliği ülkelerine yönelik uyarısını ana sayfadan paylaştı. İngiltere Ulusal Siber Güvenlik Merkezi’nin raporunu kaynak gösterildiği haberde, hükümet görevlilerinin, Çin’in bu konuda yasalara aykırı hareket ettiğini söylediği de belirtiliyor.

Dünya manşetlerinde yeni hafta

 

İNGİLTERE – THE TIMES

İngiliz polis teşkilatının, Suriye’deki DAEŞ terör örgütüne katılmak için yola çıkmaya hazırlanan 15 yaşındaki kızı durdurmasını ana sayfadan paylaşan gazete,  İran’da casusluk iddiasıyla 2016 yılında gözaltına alınarak 5 yıl hapse mahkum edilen İran asıllı İngiliz vatandaşı Nazanin Zaghari-Ratcliffe’in 4 yaşındaki kızının duygulandıran çağrısına da gündeminde yer verdi.

Dünya manşetlerinde yeni hafta

 

İNGİLTERE – THE GUARDIAN

Guardian, İngiltere Parlamentosu’nda Facebook ile ilgili hazırlanan raporu gündeme taşıdı. Rapor, sosyal medya devinin kendini düzenlemelerinde güvenilir olmayacağını ileri sürerek kapsamlı yeni bir yasaya tabi olmasını talep ediyor. Raporda, ‘Facebook bir dijital çete gibi davranıyor’, ‘Kendini kanunların üzerinde görüyor’, ‘Parlamentoyu yanıltıyor’ başlıkları da yer alıyor.

Dünya manşetlerinde yeni hafta

 

İNGİLTERE – THE NEW YORK TIMES

Londra’da bulunan Wall Street bankalarının, yaşanan Brexit süreci nedeniyle Avrupa’nın diğer bölgelerine taşınması planı, gazetenin Avrupa edisyonunda öne çıkan konuydu.

Dünya manşetlerinde yeni hafta

 

İRAN – IRAN DAILY

Gazete, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin, “İran, Orta Doğu’nun güvenliğini korumak için bölge devletleri ile çalışmaya hazırdır” mesajını ana sayfadan paylaştı. İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif’in, Amerika’nın nükleer anlaşmadan çıkması, Avrupa’ya baskı yapması ve uluslararası kanunları çiğnemesine yönelik eleştirileri de gündemde yerini aldı.

Dünya manşetlerinde yeni hafta

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.