avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3777
EURO
35,0535
ALTIN
2.326,80
BIST
9.091,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

FETÖ imamları dünyanın dört bir yanına kaçtı, işte şema

Fethullah Gülen önderliğindeki Paralel Yapı’nın 32 imamı, ABD’den Belçika’ya kadar dünyanın farklı ülkelerine kaçtı.

FETÖ imamları dünyanın dört bir yanına kaçtı, işte şema
A+
A-

ABD Pensilvanya’daki firari Fetullah Gülen’in liderliğini yaptığı Paralel Devlet Yapılanması’nın (PDY) kritik görevlerdeki 32 imamının, dünyanın çeşitli ülkelerine kaçtığı ortaya çıktı. Bir kısmını daha önce SABAH’ın bulup görüntülediği imamlar, ABD’den Tayland’a, Almanya’dan Güney Afrika Cumhuriyeti’ne kadar değişik ülkelere firar etti. Kaçak imamlardan 9’u Paralel Yapı’nın illegal örgütlenmesine mensup. Bir başka deyişle Gülen Örgütü’nde ‘mahrem hizmetler’ adı verilen sınıfta görev yapan emniyet, istihbarat ve ordu imamlarından oluşan yer altı yapılanmasının üyeleri…

Firari isimlerden en meşhuru ise, SABAH’ın 17 Aralık operasyonundan bir gün önce, 16 Aralık 2013’te Zaman gazetesine girerken görüntülediği Kozanlı Ömer kod adlı Emniyet İmamı Osman Hilmi Özdil.
Özdil, kayıtlara göre 5 Şubat 2014’te yurtdışına çıktı. En son bulunduğu ülke ise Tayland olarak görünüyor.

MİT İMAMI GÜNEY AFRİKA’DA
Hakkında geçtiğimiz günlerde yakalama kararı çıkarılan Sinan kod adlı Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) İmamı Murat Karabulut ise 4 Şubat 2014’te yurtdışına kaçtı. Karabulut’un son olarak bulunduğu ülke Güney Afrika Cumhuriyeti. Yargı imamı Ahmet Can ise 21 Şubat 2014’te Amerika Birleşik Devletleri’ne (ABD) gitti.

Paralel Yapı’nın İllegal Örgütlenmesi’ne mensup diğer firari isimler de şunlar:
Süleyman Uysal:
Alevilerden sorumlu imam (Aynı zamanda polis memurları imamı) 9 Ağustos 2014’te yurtdışına çıktı. ABD’de görünüyor.
Nadir Ürkmeztürk:
Finansal Kamu Kurumlarından Sorumlu İmam. 31 Mart 2015’te çıktı. Son bilgilere göre Hong Kong’da.
Ahmet Şahinalp:
Elazığ’da polislere yönelik fişlemelerin bulunduğu çantayı camide unutan imam. 17 Aralık 2013’te Almanya’ya gitti.
Mehmet Hanefi Sözen:
KPSS soruşturmasında aranan imam. 29 Kasım 2014’te yurtdışına çıktı. Son bilgilere göre Tayland’da.
Abdüllatif Tapkan:
Paralel Yapı’nın illegal kanadından. Özdil’den sonraki Emniyet İmamı. 11 Ekim 2014’te yurtdışına çıktı. En son Fransa’daydı.

dunyanin dort bir yanina kacan feto imamlari sema

Şemayı büyütmek için üzerine tıklayın

ALMANYA SIK GİDİLEN ÜLKELERDEN
İllegal örgütlenmedeki firari isimlerden biri de GATA İmamı Orhan kod adlı Rıdvan Akovalı.

***

Kaçan isimler içinde en çarpıcı isimse 2014’te Tayland’a giden Kozanlı Ömer kod adlı Emniyet İmamı Osman Hilmi Özdil

Akovalı 7 Ağustos 2014’te Almanya’ya gitti.
Paralel Yapı’nın aynı zamanda illegal örgütlenmesini yöneten kişi Fatih Üniversitesi eski Mütevelli Heyeti Başkanı Türkiye İmamı Mustafa Özcan ise 7 Ocak 2014’te yurtdışına kaçtı. Özcan son olarak Kazakistan’da idi.
Naci Tosun 6 Şubat 2014’te Güney Afrika Cumhuriyeti’ne, Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkanı Mustafa Yeşil ise 29 Nisan 2015’te Almanya’ya gitti.
Paralel Yapı üyesi olan İsmet Aksoy 22 Ekim 2014’te, Barbaros Kocakurt da 7 Ağustos 2014’te ABD’ye uçtu.
İrfan Yılmaz 1 Eylül 2015’te İspanya’ya, Sadık Kesmeci ise 7 Mayıs 2015’te İngiltere’ye gitti.
Paralel Yapı’nın bölge imamları da dünyanın çeşitli ülkelerine kaçtılar. Ege Bölgesi İmamı Bekir Baz 3 Eylül 2014’te ABD’ye, Bursa Bölgesi İmamı Cansun Sarıyıldız 22 Kasım 2014’te Belçika’ya, Kayseri Bölgesi İmamı Sıtkı Baş 4 Nisan 2015’te Gürcistan’a, İstanbul İmamı Ahmet Kirmiç 8 Ağustos 2015’te Sırbistan’a, Ankara İmamı Cemil Koca 4 Aralık 2014’te ABD’ye, İstanbul eski İmamı Ahmet Kara 28 Eylül 2012’de ABD’ye, Ankara Yenimahalle İlçe İmamı Oğuz Umucu 3 Eylül 2015’te ABD’ye gitmiş görünüyor.

ÖZ VE KARA ALMANYA’DA
Almanya’yı tercih eden diğer isimlerse 17 Aralık darbe girişimi savcıları Zekeriya Öz ve Celal Kara. 2’si de 10 Ağustos 2015’te Almanya’ya kaçıp siyasi sığınma talebinde bulundu Ergenekon soruşturmasında gizli tanıklık da yapan eski İliç Savcısı Bayram Bozkurt ise (İsmini Hakan Aslan olarak değiştirdi) 15 Aralık 2013’te ABD’ye gitti. Paralel Yapı’nın yurtdışına giden medya üyelerinden Tuncay Opçin 28 Mart 2015’te, Adem Yavuz Arslan da 6 Haziran 2014’te ABD’ye gitti. Emre Uslu 1 Mart 2014’te önce Belçika’ya, sonra ABD’ye giderken Önder Aytaç da 17 Kasım 2014’te İngiltere’ye gitti. Aytaç sonradan Nijerya’ya geçti.

İPEK AĞUSTOS’TA İNGİLTERE’YE GİTTİ
Örgütün finans yapılanmasındaki firari isimlerden en önemlisi ise Koza İpek Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek. İpek 30 Ağustos 2015’te hakkında yakalama kararı çıkmadan hemen önce İngiltere’ye kaçtı. Finans ayağındaki bir diğer firari isim ise Bank Asya Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çelik. Çelik de aynı şekilde Akın İpek’ten 5 gün önce 25 Ağustos 2015’te İngiltere’ye firar etti. Başta Fetullah Gülen olmak üzere Paralel Yapı’nın yurtdışındaki yöneticilerinden bazıları çeşitli davalarda sanık, bir kısmı da hakkında yakalama kararı alınmadan önce yurtdışına firar etmiş isimler. Firarilerden bazılarının haklarında kırmızı bülten çıkarılması gündemde.

Aburrahman Şimşek – Ferhat Ünlü – Sabah

Fethullah Gülen kimdir?

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.