avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3330
EURO
35,1684
ALTIN
2.241,35
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

DENK Partisi’ne Hollanda çapında daha önce hiç görülmemiş destek yağıyor

Hollanda kanunlarına göre Genel Seçimler’e ilk defa katılacak olan partilerin bazı şartlara uyması gerekiyor. Yüksek Seçim Kurulu seçimlere yeni katılacak partilerden yüklü miktarda depozit isterken halk tarafından da desteklendiğini göstermesi şartını koşuyor.

DENK Partisi’ne Hollanda çapında daha önce hiç görülmemiş destek yağıyor
A+
A-

Bu bağlamda DENK’te tüm şartları fazlasıyla yerine getirerek seçimlere katılıyor.

Yüksek Seçim Kurulu, Hollanda’yı 20 seçim bölgesine ayırarak her bölgeden 30 vatandaşın belediye tarafından mühürlenmiş Destek Beyannamesi ile yeni partileri desteklediğini ifade etmesini şart koşuyor. Bu bölgelerden 19 tanesi Hollanda sınırları içerisindeyken, bir tanesi de okyanus ötesi Güney Amerika sahillerinde bulunan Hollanda Karayıpleri. Toplamda 580 vatandaşın imzasına ihtiyaç duyulurken DENK Partisi’ne verilen destek bu sayıyı üçe katladı. Birçok yeni parti bu sayıya ulaşamayarak seçimlere katılamazken, Yüksek Seçim Kurulu’na 2000’e yakın imza sunan DENK Partisi Hollanda’da bir ilke imza attı.

Siyasi gözlemciler Hollanda’da DENK’in, gittikçe aşırı sağa kayan siyaset arenasında ve artan yabancı düşmanlığı atmosferinde bir zaruret olduğunu ifade ediyorlar. Ayrıca DENK’in tabandan böylesi güçlü bir destek alarak ilk seçimlerine katılacak olmasının da siyasi arenaya bir mesaj niteliği taşıdığını belirtiyolar.

DENK, bütün bölgelerde seçime katılma koşuluna uyduğu için, ulusal televizyonlarda büyük siyasi partilere verilen yayın hakkından da istifade edebilecek.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.