avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,4621
EURO
34,7984
ALTIN
2.480,77
BIST
9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Dünya’nın gözü Paris’te

Bugün dünyanın kalbi Fransa’nın başkenti Paris’te attı. Paris’teki Cumhuriyet Yürüyüşü’ne, Fransız yetkililerin verdiği rakamlara göre 1 buçuk milyon kişi katıldı. Onların arasında 50’ye yakın Devlet ve hükümet başkanı da yer aldı. Yürüyüşte Türkiye’yi Başbakan Ahmet Davutoğlu temsil etti. Avrupa’nın birçok merkezinde de saldırılar eylemlerle kınandı.

Dünya’nın gözü Paris’te
11.01.2015
A+
A-

17 kişinin hayatını kaybettiği saldırılar Fransa’nın başkenti Paris’te protesto edildi. Sadece Paris’te değil, Avrupa’nın önemli merkezlerinde yürüyüşler yapıldı.

Fransa’daki protestoya “Cumhuriyet Yürüyüşü” adı verildi. Yürüyüş için alana, sabah saatlerinden itibaren yüz binlerce kişi toplandı. Alan saatler ilerledikçe tıklım tıklım doldu.

Yüz binlerce insanın toplandığı meydanda bir çok farklı ülkenin bayrağı taşındı. Kalabalık içinde Türk bayrakları da sık sık göze çarptı.

50’ye yakın ülkeden devlet ve hükümet başkanı da yürüyüş alanındaydı. Eyleme Başbakan Ahmet Davutoğlu da katıldı. Yürüyüş öncesi Liderler Elize Sarayı’nda karşılandı. Başbakan Ahmet Davutoğlu sarayın girişinde Fransa Cumhurbaşkanı Hollande tarafından karşılandı.

Yürüyüşte, Almanya Başbakanı Angela Merkel, İngiltere Başbakanı David Cameron, İtalya Başbakanı Matteo Renzi, İsrail Başbakanı Binyamin Netenyahu ve İspanya Başbakanı Mariano Rajoy gibi bir çok devlet ve hükümet başkanı bulundu.

Üst düzey isimlerin katıldığı yürüyüş için Parsi’te güvenlik alarmına geçildi. Binlerce güvenlik görevlisinin  hazır bulunduğu meydanda yürüyüş parkuru boyunca binaların üstüne keskin nişancılar yerleştirildi.

İzdiham yaşanmaması için, yürüyüşün yapılacağı üç kilometre uzunluğundaki Cumhuriyet ve Millet meydanları arasında iki ayrı parkur belirlendi.

Kolkola girerek birlik mesajı veren Dünya liderleri, yürüyüşün sonunda terör saldırısında ölenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Fransız yetkililere göre yürüyüşe 1 buçuk milyon kişi katıldı

Fransa ile aynı anda Türkiye’de de yürüyüş yapıldı. İstiklal Caddesi’ndeki sessiz yürüyüşte Fransa Konsolosluğu önüne yüründü. Yapılan basın açıklamasının ardından Konsolosluk önüne kalem bırakıldı.

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.