avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3659
EURO
34,9545
ALTIN
2.325,09
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Çete onu Süfyan kod adıyla dinledi ancak Sincan cezaevine atamadı

Paralel Örgüt’ün, 17-25 Aralık darbesi öncesinde toplanarak “Süfyan” diye kodladıkları dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarını Sincan T Tipi Cezaevi’ne koymayı planladıkları ortaya çıktı.

Çete onu Süfyan kod adıyla dinledi ancak Sincan cezaevine atamadı
A+
A-

Emniyet ve yargıya sızdırdığı militanları vasıtasıyla Ak Parti Hükümetini devirmek isteyen Gülen liderliğindeki Paralel Örgütün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve bakanlar için özel cezaevi dahi hazırladığını ortaya koyan belgeleri ele geçirdik. TİB’den silinen ancak özel yöntemlerle geri getirilen teknik takip kayıtlarında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Edoğan ve Ak Parti Hükümeti mensuplarından “Süfyan ve arkadaşları” şeklinde bahsediliyor. Paralelin “Süfyan” şeklinde kodladığı Erdoğan ve ekibinin Sincan T Tipi Cezaevine konulacağı belirtiliyor.

SİNCAN T TİPİ, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İÇİN İNŞA EDİLMİŞ
Gerçekleri görüp paralel çeteden uzaklaşması üzerine yapılanma tarafından takibe alınıp tutuklanan Tamer Barış Terkeşli’nin emniyet arşivinden silinen teknik takip kayıtlarını Akit Gazetesi yayımladı. TİB üzerinden yapılan teknik takibe ilişkin tutanakta, Tamer Barış Terkeşli’yle konuşan M.A. isimli şahıs, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yol arkadaşlarının Sincan T Tipi Cezaevine konulacağını, bu cezaevi için Adana’dan özel olarak infaz memurları seçileceğini ifade ediyor. Terkeşli’nin bu duruma tepki göstermesi üzerine, Erdoğan’la ilgili “Süfyan ve arkadaşları” ifadesini kullanan M.A, “Abi yukarı istiyorsa bunda bir hikmet vardır sorgulamayı bırak teslimiyet çizgisini aşma Seni yanlış anlayacaklar diye korkuyorum” ikazında bulunuyor. Yapılanmanın firari MİT İmamı Murat Karabulut’un da isminin geçtiği konuşmada, Terkeşli alınacak personel listesini Süleyman isimli bir şahsa verdiğini söylüyor.

PARALELİN ZULASI DEŞİFRE OLDU
Paralelin perde arkası faaliyetlerinden rahatsız olup ayrılma sinyali veren Tamer Barış Terkeşli’yi susturmak için yapılan operasyon kapsamında kayda alınan 2011 tarihli görüşmede özetle şu ifadeler kullanılıyor: “
Tib Cd İçerik Menusu Id-Tape
M.A.: Alo abi selamın aleykümmm
T.B.T: Aleyküm selam abim şimdi şeye geçecem abi
M.A.: Nasılsın abi şimdi hafiflettin mi işleri biraz inşallah?
T.B.T: Hamd olsun hamd olsun abi buyur…
M.A.: Abii şey vardı ya hani o gitmeden konulan mesele dünkü toplantıda konuşuldu..
T.B.T: Biliyorum abi bilgim var akşam Mustafa abi aradı…
M.A.: Söylenen gecikmiş mi ne, sana su zan noktasına gelecek bir sıkıntı olmasın diye şey ettim.
M.A.: Şey var ya o mesele…
T.B.T: Hııı Sincan T Tipi mi yoksa diğeri mi abi?
M.A.: Yok yok abi… diğer değil abi Sincan meselesi var ya

SÜFYAN VE ARKADAŞLARINA HAZIRLANAN…
Ona çok önem veriliyor biliyon… Dün zaten onun stresi vardı toplantıda… Mustafa hoca…
T.B.T: Hıı oranın…

ADANALI MEMURLAR ETKİ ALTINDA KALMAZ
M.A.: Özellikle Adanalı İnfaz Koruma Memurlarının alınmak istenmesini anlattı… birde işe alınacaklar listesini oluşturup oluşturmadığını sordu abilere.
T.B.T: Sebep neymiş abi?
M.A.: (gülüyor) Süfyan güçlü bir karakter ya etki altında kalmazmış Adanalı memurlar (gülüyor)…
T.B.T: Alınacaklar listesini Yusuf hocaya vermiştim söylemedi??? Onlar emniyete soracaklardı listedeki …ııı Süleyman beye vereceklerdi??? Ufak tefek değişiklikler olabilir bu kesin liste değil diye söyledim. Sorun olmaz dedi. Birde bak abi ben orada da dedim karşımızdakiler de abdestli namazlı kişiler. Hizmetin yükselişini onlara borçluyuz… Bilmediğimiz mesele şu Murat Karabulut abinin meselesi mi? Vallahi gayretullaha dokunuyoruz gibi geliyor bana.

ABİ YUKARI İSTİYORSA BİR HİKMETİ VARDIR

M.A.: Abi yukarı istiyorsa bunda bir hikmet vardır. Sorgulamak bize düşer mi??? İşte bak hep sana kızdıkları bu işte… aynısını yapıyorsun sorgulamayı bırak teslimiyet çizgisini aşma. Birde geçen aynısını bölgede yaptın. Seni yanlış anlayacaklar diye korkuyorum.
T.B.T: Neyse… abi… isteyen istediğini anlasın…
M.A.: Ne ilgisi var neyse abi çok detaya girmesek iyi olur… Ben rahatsızlığını fazla belli etme demek istedim. Sen nereye getirdin. Boşverelim sebebi hikmetini görürüz bir gün sen de bu konuştuklarındaki isabetsizliği idrak edersin… …
T.B.T: Hayırlısı olsun da ben pek hayırlı görmüyorum ama.. ben geldim şimdi giriyorum abi Cemal abinin de selamları var tamam.
M.A.: Tamam abi selametle tamam gelince haber et…”
Şok etkisine neden olan ses kaydının kumpas kapsamında delil oluşturmak için yapılan dinlemelerde elde edildiği, yapılanmayı deşifre ettiği için de alelacele imha edildiği vurgulanıyor.

‘KİMİN UŞAĞIYIZ’ DİYEN TERKEŞLİ’NİN KALEMİ KIRILDI
‘Hayalet yapılanma’nın Adana ve Hatay eski sorumlusu Tamer Barış Terkeşli 13 Mayıs 2014’te gazetemize şok ifşaatlarda bulunmuştu. Terkeşli, “17 ve 25 Aralık kirli komplosu 2011’de İstanbul’da katıldığım bir toplantıda planlandı” şeklinde konuşmuştu. Paralel çetenin sözde 3. eyalet merkezi olan Gaziantep imamı Y.K.’nın büyük bir sevinçle kendisine “Başbakan Erdoğan, AK Parti Hükümetinin bakanları ve alt kademelerdeki diğer isimlerle ilgili çok önemli bilgilere ulaştık” dediğini aktaran Terkeşli, ‘Biz bu ülkeyi yıkmaya çalışan, yıllardır memleketin sırtından geçinip sülük gibi kan emenlerle mi savaşıyoruz, onları mı temizlemek istiyoruz yoksa Türkiye’yi istikrara kavuşturan gelmiş geçmiş en aklı başında hükümeti mi bitirmek istiyoruz. Biz kimin uşağıyız diye tepki gösterince kalemim kırıldı” demişti. Terkeşli, rest çekmesi üzerine kendisine de yargı-emniyet kumpası kurulduğunu söylemişti.

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.