avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3355
EURO
35,2046
ALTIN
2.246,80
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Beşiktaş ekibi dağıtıldı!

Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu, 888 hakim ve savcının görev yerini değiştirdi. Kararnameyle kumpas davalarında görev alan hakim ve savılar taşra görevlerine atandı. Beşiktaş ekibi olarak bilinen eski özel görevli hakim ve savcılar İstanbul’dan uzaklaştırıldı.

Beşiktaş ekibi dağıtıldı!
A+
A-

Kumpas davalarında görev alan eski özel görevli hakim ve savcılar İstanbul’dan uzaklaştırıldı. Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu, bir döneme damgasını vuran hakim ve savcılarI tali görevlere atadı.

HSYK mazeret kararnamesiyle 888 hakim ve savcının görev yeri değiştirildi. Kararnamede en dikkat çeken görevlendirme, kumpas davalarında rol alan eski özel görevli hakim ve savcıların taşra illerine gönderilmesi oldu.

Balyoz davasına bakan Mahkeme başkanı Ömer Diken Uşak Hakimliği’ne;
İzmir Askeri Casusluk davasına bakan mahkeme başkanı Atilla Rahman Torbalı Hakimliği’ne;
Oda Tv davası hakimi Mehmet Karababa Mersin’e;
Hrant Dink davasına bakan mahkeme başkanı Rüstem Eryılmaz Şanlıurfa’ya atandı.

Balyoz soruşturmasında görev hemen tüm savcılar da taşra illerine gönderildi. Bu isimlerden Bilal Bayraktar Gaziantep’e; Hüseyin Ayar Samsun’a; Ali Haydar Kırşehir’e atandı.

MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın ifadeye çağıran savcı Sadettin Sarıkaya Erzurum Savcılığı’na; Şike soruşturması savcısı Mehmet Berk ise Balıkesir’e atandı. Şike ve Oda Tv hakimlerinden Hikmet Şen Van’da; Eski HSYK 3’üncü Daire Başkanı İbrahim Okur ise İstanbul Anadolu Hakimliği’nde görevlendirildi.

İstanbul’da terör ve örgütlü suçlar bürosu savcıları İrfan Fidan, İsmail Uçar ve Fuzuli Aydoğdu Başsavcı vekilliğine getirildi.

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.