avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,5260
EURO
34,7173
ALTIN
2.493,22
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Belçika da alarmı yükseltti!

Belçika’da Perşembe günkü polis operasyonu sonrası güvenlik alarmı en yüksek ikinci seviyeye yükseltildi.

Belçika da alarmı yükseltti!
A+
A-

Şüpheliler Perşembe geç saatlerde, ülkenin doğusundaki Verviers kentinde düzenlenen operasyonda, otomatik silahlarla polise ateş açmaları ardından vurularak öldürüldü.
Yetkililer şüphelilerin Suriye’den döndüklerini ve polis hedeflerine yönelik saldırılar planladıklarını söyledi.

Üçüncü bir şüpheli ise operasyonda yaralanması ardından tutuklandı.

‘Paris saldırganlarıyla aralarında bağ yok’
Aramalar gece boyunca Brüksel bölgesinde de devam etti.

Belçika Başbakanı Charles Michel operasyonun uzun bir hazırlığın ardından yapıldığını söyledi.

Savcı Eric Van der Sypt ise şüphelilerin muhtemelen birkaç saat içinde karakollara ve istasyonlara terör saldırıları düzenlemeye hazırlandıklarını açıkladı.
Başkent Brüksel yakınında da operasyonları yapıldığını bildiren Savcı, öldürülenler ile geçen hafta Paris’te saldırılar düzenleyip öldürülenler arasında doğrudan bir bağ olmadığını belirtti.

Van Der Sypy ayrıca ülkedeki “terör tehdidi” seviyesinin üçe çıkarıldığını söyledi. Bu, en yüksek ikinci seviye.

elçika’da polisin ülke çapında Suriye’den dönen kişilerin yaşadığı 10 ayrı adresi bastığı bildiriliyor.

Belçika medyası İslamcı militan olduğundan şüphelenilen iki kişinin Brüksel’e bağlaı Zaventem’de gözaltına alındığını söyledi.

Belçika’dan 300’den fazla kişi savaşmak için Orta Doğu’ya gitti

Belçika polisinin Cuma gün içinde yapılacak basın toplantısıyla olay hakkında daha ayrıntılı bilgi vermesi bekleniyor.

Belçikalı yetkililer bugüne kadar 300’den fazla kişinin militan gruplarla birlikte savaşmak için Belçika’dan Irak ve Suriye’ye gittiğini bildiriyor.

Verviers’te görgü tanıkları birkaç dakika boyunca yoğun ateş sesi, ardından da en az üç patlama sesi duyduklarını aktardı.

Marylou Fletcher adlı görgü tanığı BBC’ye şunları söyledi:

“Alışverişten dönüyorduk ve polis arabalarını gördük. Bir kaza olduğunu düşündük. Daha sonra bir şeyin patlamasının sesini duyduk. Koşmaya başladık ama ne olduğunu anlamadık. Birçok ateş sesi geliyordu. Çocuklarım ağladı. Çok korktular.”

Polis yaklaşık 56 bin nüfuslu Verviers’te yoğun güvenlik önlemleri aldı.

Toplam 17 kişinin öldüğü Paris saldırılarının ardından birçok Avrupa ülkesinde güvenlik önlemleri artırılmıştı.

Belçika medyası, Paris saldırılarında kullanılan silahların bir bölümünün Brüksel’deki Gare du Midi tren istasyonu yakınlarında satın alındığını bildirmişti.

Geçen yıl Mayıs ayında, Cezayir asıllı bir Fransız tarafından Brüksel’deki Yahudi Müzesi’ne düzenlenen saldırıda da dört kişi ölmüştü.

Kaynak: BBCTürkçe

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.