avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3424
EURO
35,0948
ALTIN
2.310,52
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Başkan seçilen Trump; darbe girişimi, Fethullah Gülen ve Rusya konusunda bunları söyledi

Amerika’nın 45. Başkanı seçilen Donald Trump, Türkiye ile Amerika arasında kronikleşen PKK/PYD sorunu ile FETÖ liderinin Fethullah Gülen’in iadesi ile ilgili nasıl bir siyaset izleyecek?

Başkan seçilen Trump; darbe girişimi, Fethullah Gülen ve Rusya konusunda bunları söyledi
A+
A-

Donald Trump’ın başkan seçilmesiyle Türkiye’de en çok “Türk-Amerikan ilişkileri nasıl etkilenecek?” sorusunun yanıtı merak ediliyor.

Trump, Türkiye’yle ilgili izleyeceği politikaları daha önce röportaj verdiği The New York Times’a anlatmıştı. Trump, Türkiye’deki darbe girişimiyle ilgili Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı övmüş, “Yaşananın darbe değildi, başarılı olmadı, girişim olarak kaldı ve bu durumu tersine çevireceğine dair kendisine epey güvendim” demişti.

Donald Trump, Ankara ile Washington arasındaki gerginlikte kilit rol oynayan terör örgütü PKK konusunda da “Kürt güçlerinin büyük hayranıyım. Diğer yandan, Türkiye ile son derece başarılı bir ilişki içinde olma potansiyelimiz var. Eğer, her ikisini bir şekilde bir araya getirebilirsek gerçekten harika olur” ifadelerini kullanmıştı.

“FETÖ’YÜ ARAŞTIRACAĞIM”
Trump, Fethullah Gülen konusunda ise seçildikten sonraki ilk işinin FETÖ’yü araştırmak olduğunu söylemişti.

RUSYA İLE YUMUŞAMA
Trump’ın bölge politikalarıyla ilgili ipuçlarını da Rusya, Çin, İran ve Suriye üzerinden yaptığı açıklamalar veriyor. Donald Trump, Rusya ile gerilen ilişkilerin yumuşaması gerektiğini savunuyor, Çin ile yakın ilişki içinde olmanın Amerikan ekonomisini düzeltmek için iyi bir adım olabileceğini düşünüyor.

ESAD İLE İŞBİRLİĞİ
Suriye konusunda Trump, IŞİD’le mücadelenin devam etmesi gerektiğini savunuyor. Suriye krizini Rusya ile görüşerek çözmek istediğini belirtiyor. Uzmanlara göre Trump, Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad ile işbirliği fikrine de sıcak bakıyor.

“IRAK SAVAŞINA KARŞIYDIM”
Trump, Irak savaşına da karşı çıktığını söylüyor. Savaşın Ortadoğu’ya istikrarsızlık getireceğini söylediğini ifade ediyor. Bölgedeki istikrarsızlık nedeniyle IŞİD’in ortaya çıktığını belirtiyor.

TRUMP İÇİN İRAN “ÇOK BÜYÜK SORUN”
Yeni Amerikan başkanı İran ile yapılan nükleer anlaşmaya da karşı. Anlaşmayı“felaket” olarak tanımlıyor. İran’ı da “çok büyük bir sorun” olarak görüyor.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.