avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,4297
EURO
34,4575
ALTIN
2.489,12
BIST
9.679,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

FETÖ Avrupa’daki Türk medyasını tehdit ediyor

FETÖ’nün Belçika’daki çatı kuruluşu FEDACTIO, ülkede Türkçe yayın yapan sitelere mektup yollayarak tehdit etti.

FETÖ Avrupa’daki Türk medyasını tehdit ediyor

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ), Belçika’daki çatı kuruluşu Aktif Dernekler Federasyonu (FEDACTIO), ülkede Türkçe yayın yapan haber portallarına tehdit mektubu gönderdi.

RESMEN TEHDİT
FEDACTIO’nun avukatının imzasıyla gönderilen mektupta, FETÖ’nün Belçika yapılanmasına ilişkin haberlerin 24 saat içinde sitelerden kaldırılması istendi. Aksi halde, FEDACTIO’nun terör örgütüyle bağlantılı gösterilmesi nedeniyle, bu sitelerin yöneticilerinin 8 günden bir yıla kadar hapis ve 200 avroya kadar para cezası alabileceği ifade edildi. Ayrıca bu tür haberlerin FEDACTIO üyelerine karşı nefrete katkı yaptığı öne sürüldü.

FETÖ’nün Belçika’daki çatı örgütlenmesi FEDACTİO’nun internet sitesindeki yazıda, yapılanmanın aynı hedefi paylaşan 67 dernekten oluştuğu ifade ediliyor. İnternet sitesinden bu derneklerin ve yöneticilerinin isimleri sonradan çıkarılsa da, 2012 yılında bastırılan bir tanıtım kitapçığında FEDACTIO üyeleri tek tek sıralandı.

fetoden belcikadaki turk medyasina tehdit

“FEDACTIO, FETULLAH GÜLEN’İN FİKİRLERİNİ PAYLAŞANLARDAN OLUŞUYOR”
FEDACTIO ve FETÖ arasındaki bağ önce Belçika TV ve gazetelerinde yer aldı. Belçika kamu televizyonu RTBF, darbe girişiminden birkaç gün sonra FEDACTIO üyesi Hüseyin Çakmak ile röportaj yaptı.

TERÖRİST-BAŞI FETHULLAH’LA OLAN BAĞLANTISINI İTİRAF ETTİ
FEDACTIO’nun FETÖ ile bağlantısıyla ilgili bir soruya, ne “evet”, ne de “hayır” yanıtını veren Çakmak, “Bu grup, Fethullah Gülen’in fikirlerini paylaşanlardan oluşuyor. Ancak FEDACTIO, Gülen hareketinin bir parçası olduğunu iddia etmiyor. Bununla beraber, Belçika’daki Türk toplumu, federasyonumuzun derneklerinde faaliyet gösteren birçok kişinin Gülen’in görüşlerinden etkilendiğini ve aynı görüşleri paylaştığını biliyor.” ifadesini kullandı.

feto belcika fedaction baskani musa ozdemir

FEDACTIO Başkanı Musa Özdemir

BELÇİKA GAZETESİNE GÖRE ÜLKEDEKİ FETÖ YAPILANMASI
Flamanca yayın yapan De Standaard gazetesi de, 19 Temmuz’da Belçika’da FETÖ ile bağlantılı ve FEDACTIO adı altında toplanan kurum ve derneklerin listesini, “Gülen’den ilham alan kurumlar ağı” başlığı altında yayımladı. Bunlar, haberde kategorilerine göre şöyle sıralanmıştı:

  • Diyalog, sanat ve kültür dernekleri: Flaman Kültürlerarası Merkez (Vlaams Intercultureel Centrum), Belçika Türk Dostluk Derneği (BELTUD), Cedicow Derneği, Le Pont Kültür Merkezi, Diyalog Platform,
  • Yayın/sözde Medya: Zaman Vandaag (merkezi Hollanda-Rotterdam’da)
  • Kadın Dernekleri: Turquoise Derneği, Golden Rose Derneği, Koza Derneği, Damla Derneği, Inspiration Derneği,
  • Gençlik Dernekleri: Flaman Olimpiyat Derneği (VOV), Frankofon Olimpiyat Derneği (Francolympiades), For Youth Derneği,
  • Öğretmen Dernekleri: İslam Dersi Öğretmenleri Derneği (VLERIG),
  • Toplum Merkezi: Vuslat Derneği,
  • Himmetin toplandığı yardım kuruluşları: KYM International Derneği, Ders Merkezleri: Academie, Compass, Gouden Meridiaan, Tempus, De Oase, Prisma, La Tulipe, Poorten-Bruggen,
  • Öğrenci Dernekleri: Belçika Öğrenci Platformu,
  • Veli Dernekleri: Belçika Türk Veliler Birliği (Turkse Oudervereniging van Belgie),
  • İş Ağı: Avrupa Profesyoneller Ağı (EPN),
  • Okullar: Ecole Des Etoiles, Lucerna Koleji,
  • İş dernekleri: Belçika Aktif İşadamları Federasyonu (BETİAD), Küçük ve Orta Ölçekli İşadamları Derneği (UNİEKON), TUSKON, Türk İş Dünyası Konfederasyonu (UNİTEE).

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

FETÖ’nün Belçika örgütlenmesini okumak için aşağıdaki resme tıklayın:

feto belcika orgutlenmesi

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

feto belcika-hollanda haber

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.