avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Avrupalı Atatürkçüler STK’lara çağrıda bulundu

Avrupa Atatürkçü Düşünce Dernekleri Birliği’den (AADDB) sivil toplum kuruluşlarına çağrı.

Avrupalı Atatürkçüler STK’lara çağrıda bulundu
A+
A-

İşte o çağrı:

“Vatanseverlere çağrımızdır!

Değerli Atatürkçüler, Milliyetçiler, Devrimciler ve Halkçılar,

Türkiye’miz zor günlerden geçiyor. Vatan evlatları bir yandan PKK terör örgütü ile, diğer yandan FETÖ ile emperyal projeleri engellemek için çetin mücadeleler veriyor ve vatanı uğruna şehit oluyor. Komşu ülkeler ile sınırlarımızı bütün engelleme girişimlerine karşı “Yurtta Barış, Dünyada Barış” ilkesiyle koruyor. Unutmamalıyız ki şehit olmalarının yegâne sebebi, vatan topraklarında milletimizin huzur ve barış içinde yaşayabilmesidir.

Mehmetçik içimizden bir ağabey, bir sevgili, bir baba, bir komşudur. Halkın içinden davul zurna ile askere yollanan bir halk kahramanıdır. Mehmetçiğe sıkılan kurşun, aynı zamanda milletimize de sıkılan bir kurşundur. Milletin gönlüne taht kurmuş bir kurumu yıkmak mümkün mü?

Mümkün değil ve asla olamayacaktır. Mehmet ile halk, elele vererek tek dişi kalmış canavarı ve emperyalizmin uşaklarını topraklarımızdan defedip, tarihin çöplüğüne süpürecektir. Hal böyleyken, özellikle Avrupa’da yaşayan bütün vatanseverleri ve yurtsever kurumları farklılıklarımızı bir kenara koyup, birlik olmaya çağrıyoruz. Mehmetçik büyük fedakârlıklarla savaşırken, kurumlar ve derneklerin aynı amaç uğruna farklı cephelerde yer almasının bu dönemde faydası yoktur. Bir bütün olup güçlenilmediği sürece bu zor günlerde verilen her hizmet yarım kalır.

Gün, safları sıklaştırma günüdür!

Avrupa Atatürkçü Düşünce Dernekleri Birliği olarak çağrımız, Türkiye’mize karşı saldırırıya geçmiş bulunan emperyal merkezlere karşı milli bir cephe oluşturmaktır ve dahi milletimize karşı oynanan kirli oyunlara karşı hukuk çerçevesinde siper olmaktır. Nasıl ki ilk meclis sağ-sol ayrımı gözetmeden bütün milleti bir çatı altında topladı ise, bugünün milli güçlerin de yegâne görevi bir olmak ve bütün milleti bir bayrak altında toplamak olacaktır.

Avrupa Atatürkçü Düşünce Dernekleri Birliği göreve hazırdır!”

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.