avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,5020
EURO
34,7689
ALTIN
2.491,95
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

HSYK’dan önemli karar!

Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu’ndan çarpıcı bir karar daha geldi. Cumhurbaşkanı olduğu dönemde “Abdullah Gül için kayıp trilyondan yargılanmalı” kararı veren hakim Osman Kaçmaz hakkındaki disiplin cezası kaldırıldı. Kararda cezanın hukuksuz olduğu vurgulandı.

HSYK’dan önemli karar!
09.01.2015
A+
A-

Cumhurbaşkanı olduğu dönemde “Abdullah Gül için Kayıp Trilyon davasından yargılanmalı” kararı veren hakim Osman Kaçmaz’ın disiplin cezası kaldırıldı.

Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu önemli bir karara imza attı. Eski Sincan Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz ve eski İstanbul Başsavcı Vekili Metin Şentürk hakkındaki disiplin cezalarının kaldırılmasına karar verildi. Kararda disiplin cezalarının hukuka aykırı olduğu vurgulandı.

Ergenekon tertibi kapsamında telefonları dinlenen Kaçmaz hakkında her hangi bir suç delili bulunamamıştı. Hakkında her hangi bir suçlama olmayan Kaçmaz’a “basın mensupları ile bilgi paylaştığı bahanesiyle” disiplin cezası verilmişti.

Eski İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Metin Şentürk de bir başka suçlama ile dinlenirken sabıkalı bazı kişilerle telefonla görüşmesi bahane edilerek disiplin cezasına çarptıırlmıştı.

HSYK; tesadüfi olarak elde edilen hukuka aykırı deliller ile disiplin cezası verilemeyeceğine hükmetti. Karar benzer disiplin cezasına çarptırılan bir çok kamu personeli için emsal olacak nitelikte.

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.