avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3160
EURO
35,0944
ALTIN
2.294,93
BIST
9.050,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Atina’daki Türk konsolosluğuna böyle saldırdılar!

Türkiye’nin “Zeytin Dalı Harekatı”nı protesto etmek için TC Atina Başkonsolosluğu binasına boya şişeleri firlatan anarşist “Ruvikonas” örgtütü, sosyal medyada (Live Leak) saldırının görüntülerini yayınladı. Ancak, bu görüntüler bir süre sonra yayından kaldırıldı.

Atina’daki Türk konsolosluğuna böyle saldırdılar!
05.04.2018
A+
A-

Görüntülerde, kendilerini “iktidar karşıtı” olarak tanımlayan “Ruvikonas” örgütünün yüzlerini kukulete ile gizleyen ve fosforlu sarı yelek giyen üyelerinin, Psihiko semtinde bulunan TC Başkonsolosluğu’na şehir için otobüsü ile gittileri görünüyor. TC Başkonsolosluğu binasından birka metre ötede otobüsten inen saldırganlar, koşarak Başkonsoluk binası önüne gelerek, beraberinde getirdikleri sarı, yeşil ve kırmızı boya şişelerini fırlatmaya başlıyorlar. Birkaç dakika süren bu saldırıdan sonra da polise yakalanmadan saldırı yerinden koşarak kaçıyorlar ve otobüse binerek Psihiko semtinden uzaklaşıyorlar.

“Ruvikanos” örgütü üyeleri , daha once Türkiye’nin Atina Büyükelçiliği ve Gümüline Başkonsolsluğu binalarına boya fırlatarak eylem yapmışlardı. Geçen 13 Eylül’de ise THY Atina Bürosu’nun giriş kapısını balyozla vurarak kırmaya çalışmıştı. Ruvikonas bu eylemlerinden sonra yayınladığı bildirilerde terör örgütü DHKP-C yanlısı ifadeler kullanmıştı.

Örgüt, daha önce ayırca Atina’daki İsrail, İspanya Büyükelçilikleri’nin yanısıra, bazı devlet dairelerine saldırılar da düzenlemişti.

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
ETİKETLER: , ,