avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3297
EURO
35,0425
ALTIN
2.281,75
BIST
8.988,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

‘Münbiç’ten itibaren Türkiye kontrol etmeli’

ABD ile ‘güvenli bölge’ konusunda müzakerelerin sürdüğünü ifade eden İbrahim Kalın, “Beklentimiz, bölgenin kontrolünün Türkiye’de olması” dedi. 

‘Münbiç’ten itibaren Türkiye kontrol etmeli’
A+
A-

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, kabine toplantısı devam ederken gazetecilere gündeme dair açıklamalarda bulundu. Münbiç ve Fırat’ın doğusundaki kontrolün Türkiye’de olmasını beklediklerini ifade eden Kalın, “Henüz anlaşma yok. ABD ile müzakereler devam ediyor. Münbiç yol haritasının çoktan hayata geçirilmiş olması gerekiyordu. Oyalama taktiklerinin kimseye bir faydası olmayacaktır” dedi. Kalın, Münbiç yol haritasıyla ilgili, “Amerikalılarla konuştuğumuz şekilde yol haritasının hayata geçirilmesi noktasında Ruslarla da mutabık kaldık” ifadelerini kullandı. Yeni askerlik sistemiyle ilgili ilk çalışmanın kabineye sunulduğunu ifede eden Kalın, “Kısa sürede tamamlanacak” açıklamasında bulundu.

OLDUBİTTİYE İZİN YOK

“Kim tarafından gelirse gelsin özellikle Doğu Akdeniz’de bir oldubittiye Türkiye’nin göz yummayacağını herkesin bilmesi gerekir” diyen Kalın, IMF iddialarına ilişkin ise şu değerlendirmeyi yaptı: “Bunlar tamamen Türk ekonomisiyle ilgili algıyı bulandırmaya dönük algı operasyonlarıdır. Türkiye’nin IMF ile teması, ilişkisi söz konusu bile değildir. Türkiye için IMF yılları geride kalmıştır.”

ENDİŞE VERİCİ

ABD ve Rusya’nın orta menzilli nükleer kuvvetler anlaşması ‘INF’den çekilmesiyle ilgili de Kalın, “Bizim için endişe verici bir gelişme” dedi.

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.