avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3371
EURO
35,1349
ALTIN
2.310,24
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

HTK adına Sefa Yürükel: darbe girişimini Fethullahçı Terör Örgütü ABD adına yapıyor

Hollanda Türkleri Konseyi darbe girişimin ardından bir açıklama yaptı. HTK adına açıklama yapan başkan Sefa Yürükel’in açıklaması şu şekilde:

HTK adına Sefa Yürükel: darbe girişimini Fethullahçı Terör Örgütü ABD adına yapıyor

15 Temmuz 2016 tarihinin akşam saatlerinde, Amerika Birleşik Devletleri, Türkiyede Askeri bir darbe yapmak istedi. ABD bu Askeri darbeyi yapmak için ise kamuoyunda, geçmişte bu siyasi iktidarında, TSK ve Milli kesimlere karşı güç birliği yaptığı, bu siyasi iktidarın işbirliklerinden dolayı devlet içerisindeki örgütlenmelerine göz yumduğu, Fetullahçı Cemaat Örgütlenmesi diye bilinen örgütlenmenin 40 yıldır TSK içerisinde örgütlenen, Üst, Orta, ve alt düzey subaylardan oluşan mensuplarını kullandı. Askeri darbe girişimi an itibarı ile başarısızlığa uğrarken, darbe girişimini yapanlar hakkında ve Fetullah Gülene bağlı hareket eden;Yargı da, Mülki Amirliklerde, Polis teşkilatında ve bürokrasinin çeşitli dallarında, medyada, iş çevrelerindekilerde dahil olmak üzere gözaltına almalar ve tutuklamalar başladı ve bu süreç hala devam etmektedir.

Türkiye’de bir aydan beri süregelen iç ve dış siyasette zorunlu eksen kaymalara giden süreçte, PKK ve İŞİD terör örgütleriyle mücadeledeki başarılar ve başta Rusya olmak üzere tüm ilişkilerin iyileştirilmesi süreçleri yaşanırken geliştirilen, bu Amerikancı darbe girişimi, TSK üst komuta kademesi, Siyasi Partiler, Millet, Polis, Diğer güvenlik teşkilatlarının, işbirliği ile durdurulmuştur ve ağır yenilgiye uğratılmıştır.Yani ABD bölgedeki en önemli tehdit kozu olan Türkiyedeki adamlarının önemli bir bölümü olan kesminin yenilmesi ile birlikte, kendiside büyük bir nüfuz alanından önemli ölçüde mahrum kalmıştır. Önümüzdeki süreçte bunun etkilerini dahada iyi göreceğiz.

Amerikancı darbe girişiminin, erken doğum yaptırılamasındaki en önemli etken ise, yüzlerce Fetullahçı subayın önümüzdeki 30. Ağustosta ordudan tasfiyesi konusudur. ABD bu durumu görerek, elini çabuk tutmak için düğmeye basmıştır. HTK olarak bu konudaki gözlemimiz şudur: ABD darbeyi yaptırabilseydi, şimdiki komuta kademesi, siyasi iktidar ve tüm milli güçler ağır bir yenilgiye uğratılacak, tutuklamalar, işkenceler ve yoğun ölümler ve çatışmalar yaşanacaktı. Ve ABD bölge ülkelerinden, başta Türkiyenin Rusya ile ilişkilerini bozmak olmak üzere, tüm Ortadoğu coğrafyasında, BOP çerçevesindeki amaçlarını gerçekleştirmek için, NATO nun ikinci büyük gücü olan TSK yı, ABD nin ihtiyaçlarını gideren bir ihraç gücü olarak kullanacaktı. Avrupa ile de arasını açarak, Türkiyeyi yalnızlaştırıp istediği eksene çekebilecekti. Eğer darbe tamamen yenilgiye uğratılmaz ama çeşitli yerlerde başarı sağlasalardı, Türkiyede bir iç savaş ortamı sağlıyarak, mezhep, etnik ve inanç farklılıkları olan insanlarımız arasında kanlı boğazlaşmalarla Türkiye Cumhuriyeti, Sevrdeki haritadan bile daha kötü şekilde parçalanacak ve Ortadoğuda ABD nin kullanacağı; istikrarsızlık yayan bir bölge haline getirilecekti. Amerikancı darbe girişimin tamamen önlenmesi işte bu nedenlerle; hem Türkiye, hem bölge ve hemde Dünya için çok önemli olarak görülmelidir.

Amerikancı darbenin önleme sürecinde, çeşitli istenmiyen olaylarında olduğunu gözlemekteyiz ve bunları kınamaktayız. Teslim olan askerlerin, liyakatsız ve ne idüğü belirsiz İŞİD zihniyetli adamlar tarafından linç edilmeye kalkılması ve boğazının kesilmesi, tutuklamaları yapanların eksiği ve vebalidir. Hiç kimse şahsi yargılama ve ceza verme hakkına sahip değildir. Hukuk çerçevesinde her türlü gözaltı, tutuklama ve yargılama yapılmalıdır. Türkiye bu konuda uygar olduğunu göstermelidir. Tutuklanan yada teslim olan asker, sivil tüm darbeye bilerek yada bilmeyerek (normal askerler gibi) karışan herkese adil davranılması, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası gereğidir. Bu konuda da suç işleyenler, derhal tespit edilerek gerekli işlemler yapılmalı ve tutuklanarak yargıya sevk edilmelidir. Bu çirkin ve ahlaksız görüntüden de ve nereye gidiyoruz kuşkularından da Türkiye kurtarılmalıdır. Türkiye’de hiç bir güç, resmi devlet gücü dışında yarı askeri; milis yada paramiliter güç kuramaz ve canının istediği gibi hareket edemez. Bu darbe girişimi sürecinde ve sonrasında bunun resmi görüşlerde de açıklanıp icraata da geçmesi lazımdır. Kimse iktidarı koruyorum veya darbeye karşıyım ondan bunları yaparım tezgahını kuramaz. Kurduğu zamanda darbecilerden ve amaçlarından bir farkı kalmaz. Bu konuda HTK olarak Yüce Türk Milleti ve Devletinin duyarlı olmasının önemini beyan etmeyi bir görev olarak görüyoruz.

Ayrıca Amerikancı darbe girişiminin önlenmesi ile, siyasi iktidarın, güç zehirlenmesine düşüp ve ben mutlak iktidarım deyip, ben bundan sonra herşeyi yaparım şeklindende yaklaşım ve icraatlardan uzak durmasını çok önemli görüyoruz. Çünkü, Fetullah Gülen Örgütlenmesinden boşalan devlet içindeki kadroların, siyasi iktidar tarafından, siyasi iktidara yakın veya destekçisi tarikat, cemaat ve milis güçleri ile doldurulmak istenirse, bugün önlenen darbenin yarın taraftar bulmasına yol açabilir. Çünkü hiç bir süreç mutlak bitmez. Hiç bir iktidarda mutlak değildir. Bunu bugünkü Cumhurbaşkanı, Hükümet, TSK , siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları tarafından iyi bilinmesi gerekmektedir.

Türkiye Cumhuriyetinin , demokratik, laik, sosyal hukuk devleti ilkesinin zihniyetlere yerleştirilmesi gerekmektedir. Siyasi iktidarların kendi zihniyetindeki yaşam şeklini, aynen dün tüm Türkiye deki camilerde Sela verdirtme gibi halka günlük olarak dayatması, Türkiyede istenmeyen olaylara davetiye çıkarabilir. Bu konuda, siyasi iktidar Diyenet İşleri Başkanından başlayarak, görevinin dışına çıkan ve görevini kötüye kullanan, Diyanet İşleri Başkanlığının görev dışına çıkması ve Camilerden Sela adı altında icraatlar yapmasından dolayı ve Türkiyede din devleti görüntüsü verilmesinden dolayı, soruşturma açtırmalı ve görevden derhal el çektirmelidir. Bu Sela verdirtme durumundan dolayı, Tüm Türkiye’de ve diğer ülkelerde, Türkiye’deki mevcut siyasi iktidar vasıtasıyla Türkiye din devletine mi dönüşüyor diye kuşkunun artmasına yol açmıştır. Türkiyenin laik milletine ve devletine, siyasi iktidar bu konuda güven verici adımlar atmalıdır. Bunun Türkiyeyi yöneten veya muhalefette olan herkes tarafından göz önünde bulundurulması en önemli önerimiz olarak ele alınmalıdır.

Yüce Türk Milletinin, tüm bu olumsuz süreçleri arkada bırakabilmesi zorunludur. Bunun için Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş felsefesi, Atatürk İlkeleri en önemli referans olarak görülmelidir ve uygulanmalıdır. Türkiye Cumhuriyeti Fabrika ayarlarına geri dönmelidir. Amerikancı darbenin en küçük kırıntılarının bile yok edilmesi ve hayat bulmaması için, Atatürk ün Milli Pusulasının kullanılmasını öneriyoruz.

Yüce Milletimize ve Devletimize Amerikancı Darbecilerin verdiği zarardan dolayı geçmiş olsun diyouz.

Yüce Milletimizin Milli Birliğin ve Dirliğin olması için, Cumhuriyetin laiklik rotasında ilerlemesinin elzemliliğini görüyor ve ayrılmaz bir parçası olduğumuz. Milletimize ve Devletimize bu konuda başarılar diliyoruz.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.