avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3868
EURO
35,0513
ALTIN
2.325,75
BIST
9.131,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

AK Partili Yeneroğlu PKK desteçisi Alman Cem Özdemir’e haddini bildirdi

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Alman Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir’in PKK saldırılarını kınayan açıklamalarının gecikmiş, çelişkili ve yetersiz olduğunu belirtti. Yeneroğlu, “Özdemir örneğinde de görüldüğü üzere, yurt dışındaki bazı siyasetçilerin Türkiye’deki şiddet ve terör olayları ile alakalı olarak şimdiye kadar sergiledikleri yaklaşım çözüm üretmekten uzak ve dolayısıyla sorumsuzcadır.” dedi.

AK Partili Yeneroğlu PKK desteçisi Alman Cem Özdemir’e haddini bildirdi

Yeneroğlu açıklamasını şöyle sürdürdü: “PKK terör örgütü tarafından gerçekleştirilen katliamların yurt dışında görmezden gelinmesi ve bu katliamların araçsallaştırılarak Türkiye’nin iç siyasetine dair taraflı yorumların yapılması iki ülke ilişkileri söz konusu olduğunda gösterilmesi gereken siyasi ahlak ve diplomatik nezaketle asla bağdaşmamaktadır. Aynı manipülatif yaklaşım sahipleri, PKK’nın sivil ve askerlere yönelik korkunç eylemleri söz konusu olduğunda terörü ancak genel manada ve yetersiz bir şekilde kınamakta, Türkiye’nin PKK terörüyle mücadelesini ise ‘Kürt sivil halkına karşı’ yapılmış gibi göstermektedir.

Cem Özdemir örneğinde bilhassa Alman medyasında Türkiye’deki şiddet ve terör eylemlerinin bütün faturasının AK Parti’ye ya da Sayın Cumhurbaşkanı’na kesilmesi hakarete varan bu yanlı yaklaşımın sadece farklı bir yüzünü göstermekte ve bu yaklaşım Almanya ile Türkiye arasındaki dostane ilişkileri gölgelemektedir. Oysa Türk-Alman ilişkilerini daha iyi noktalara taşımak gibi sorumluluklar varken, Alman kamuoyunu manipüle etmeye matuf açıklamalar yapmak ancak sorumsuz siyasetçilerin işi olabilir.”

Terörle mücadele konusunda bütün siyasetçilerin tutarlı bir yaklaşıma sahip olmak zorunda olduğunu belirten Yeneroğlu sözlerini şöyle noktaladı: “Türkiye’deki siyasi gelişmeler söz konusu olduğunda tüm sağduyusunu kaybeden yurt dışındaki bazı siyasetçiler ufak siyasi hesaplarını bir kenara bırakıp teröre karşı açık, net ve tutarlı bir duruş sergilemek zorundadır. Oysa HDP’yi şiddetten uzak durmaya davet eden Özdemir, aynı açıklamada HDP’yi desteklediğini de beyan etmiştir. Bu, HDP şiddetle arasına mesafe koysa da koymasa da destekleneceği anlamına gelmektedir. Terör örgütüne hâlâ açık bir şekilde mesafe almamış HDP bünyesinde terör örgütüyle iç içe olan unsurları görmeyen, teröristlere kuryelik yapan milletvekillerine karşı durmayan bir anlayış kabul edilemez. Bu yaklaşımın yıkıcılığının farkına varamayan siyasetçileri bir kere daha siyasi ahlaka, diplomatik nezakete ve ortak sorumlulukların farkına varmaya davet ediyor, kamuoyunun da bu konuda hassasiyetini rica ediyorum.”

Cem Özdemir daha önce de Ermenistan’ın başkenti Erivan’a kadar giderek sözde ‘Ermeni soykırımı’ anıtına çelenk koyabilecek kadar Türk düşmanlığını dışa vurmuştu. Özdemir’in neden bu komplekste olduğu ve bir Türk ailesinden gelmesine rağmen bu kadar Türklere düşmanlık beslediğinin nedeni hala anlaşılamıyor. Almanya’nın önde gelen Türk STK yetkilileri Özdemir’in kariyer yapmak için kendi değerlerine yabancılaştığı ve Almanlara yaranma duyusu içinde olduklarını eleştiri olarak sık sık gündem getiriyorlar. Öte yanda Özdemir’in Kürt ırkçısı terör örgütü PKK’nın partisi HDP’yi destekledikleri de ifade ediliyor.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.