avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3285
EURO
35,0893
ALTIN
2.297,14
BIST
9.041,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Fransa’dan İtalya’ya Sarı Yelekliler tepkisi

Fransa Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Agnes Von Der Mühll “AB nezdinde ortak ve komşu ülkeler arasında bu yeni provokasyon kabul edilemez” açıklamasında bulundu.

Fransa’dan İtalya’ya Sarı Yelekliler tepkisi
06.02.2019
A+
A-

Fransa ile İtalya arasında bir süredir yaşanan gerginliğe bir yenisi daha eklendi. Fransa Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mühll, İtalyan Bakan Di Maio’nun aralarında Christophe Chalencon’un da olduğu Avrupa Parlamentosu seçimlerine aday olan sarı yeleklilerle görüşmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Mühll, açıklamada, “AB nezdinde ortak ve komşu ülkeler arasında bu yeni provokasyon kabul edilemez.” ifadelerini kullandı.

Sözcü, Di Maio’yu iki ülke arasındaki ilişkilere özen göstermesi gerektiği konusunda uyardı.

Fransa'dan İtalya'ya Sarı Yelekliler tepkisi

Di Maio, dün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, sarı yeleklilerle yaptığı görüşmede iki ülke, sosyal haklar ve demokrasi hakkında konuştuklarını ve yeniden bir araya geleceklerini belirtmişti. İtalyan ve Fransız siyasetçilerin son haftalarda yaptıkları açıklamal gerginliğe neden olmuştu.

“FRANSA İLK ÖNCE AĞIRLADIĞI TERÖRİSTLERİ İADE ETSİN”

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, “İtalyanlar çok büyük bir halk ve bizim dostumuz. Onlar tarihine yakışan liderler hak ediyor.” demişti. Bunun üzerine İtalya Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Matteo Salvini, “İlk önce Fransa, yıllardır ağırladığı teröristleri ve katilleri iade etsin, daha sonra Macron’la konuşuruz.” şeklinde cevap vermişti.

Luigi Di Maio da Fransız Cumhurbaşkanı’nın sözlerine karşılık, “Macron, benim ve Salvini’nin üst düzeyde olmadığımızı söylüyor. Bunun kararını İtalyan halkına bıraksın.” ifadelerini kullanmıştı. Di Maio, ayrıca Fransa’yı Afrika’da sömürgeci bir politika izleyerek, fakirleştirmekle suçlayıp, sarı yeleklilere açık destek vermişti.

Fransa'dan İtalya'ya Sarı Yelekliler tepkisi

“BUNLAR CÜZZAMLI GİBİ HER YERDE VARLAR”

Fransa hükümeti ise Di Maio ve Salvini’nin sözlerinden dolayı geçen haftalarda İtalya’nın Paris Büyükelçisi’ni Dışişleri Bakanlığına çağırmıştı. Diğer yandan Macron da geçen yıl haziran ayında yaptığı bir konuşmada, 5 Yıldız Hareketi (M5S) partisi Di Maio’yu hedef alarak, “Bunları bir cüzzamlı gibi yayılırken görüyorsunuz, Avrupa’nın her yerinde biraz varlar. Tekrar ortaya çıkmalarını imkansız olarak gördüğümüz ülkelerde bile.” diye eleştirmişti.

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.