avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,5336
EURO
34,8856
ALTIN
2.488,39
BIST
9.562,86
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Yetkisini aşanlar ayıklandı

“DİTİB, radikalizmden uzaktır. Birkaç kişinin yanlışı ve hatası sebebiyle bütün bir camia suçlanamaz. Gerekli bütün tedbirler alınmıştır.”

Yetkisini aşanlar ayıklandı
A+
A-

DİTİB, son haftalarda kamuoyunda kendisine bağlı cemiyetlerde görev yapan imamlara yönelik suçlamalara cevap verdi. Birliğe bağlı hiçbir birimin kimseden gizli ve özel bilgi istemediğine dikkat çekilen açıklamada, iddiaların ve buna bağlı olarak ilişkilerin dondurulmasının üzüntü verici olduğu vurgulandı. DİTİB’in kuruluşundan beri bu ülkede açık, mutedil, aklı ve barışı önceleyen, en büyük İslam dini cemaati olduğu bildirilen açıklamada; Birliğin, bütün dini inançlara ve dünya görüşlerine saygılı, ayrıca radikalizmden uzak bir anlayışı benimsediği kaydedildi. Açıklamada, “DİTİB cemiyetlerinde aşırı Selefi ve radikal unsurların barınmaması bunun açık tezahürüdür. Diyanet İşleri Başkanlığı iddiaları yine de ciddiye almış ve ilgili, gerekli inceleme ve değerlendirmeleri yapmıştır. Yetki aşımı tespit edilen Almanya’daki bazı din görevlilerinin vazifelerine son verilmiştir” denildi.

HER TÜRLÜ TEDBİR ALINDI

Açıklamada şu konulara vurgu yapıldı: “Benzer durumlarla karşılaşmaması için gerekli her türlü tedbir alınmıştır. Bu tür çalışmaları bundan böyle Eyalet birlikleri ve cemiyetlerle müzakere edilmek suretiyle güvene dayalı ilişkinin devamını sağlayacak ve DİTİB’in yapısını daha da güçlü hale getirecek esaslar noktasında buluşulacağına inanıyoruz. DİTİB, gelecekte benzer tartışmaların yaşanmamasını kararlı bir şekilde takip edecektir. Hatalı davranışlara müsamaha ve müsaade etmeyecektir. DİTİB, Almanya’da Müslümanlara yönelik din hizmetinin hiçbir kişi veya grup tarafından politik ve ideolojik yönden istismar edilmesine izin vermeyecektir. Hizmetlerin, hukuk çerçevesinde ilgili tüm kurumlarla işbirliği içerisinde en etkili ve doğru bir şekilde yerine getirilmesi için gayret gösterilecektir.”

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.