avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3868
EURO
35,0513
ALTIN
2.325,75
BIST
9.131,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Yaptırım bağımlısı ABD, Türkiye-Venezuela ticaretini yakından izleyecek

Juan Guaido’yu Venezuela’nın geçici devlet başkanı olarak tanıyan ve Venezuela’nın petrol şirketleri Petroles de Venezuela ile Citgo’ya yaptırım uygulayan ABD hükûmeti, söz konusu yaptırımların delinip delinmediği noktasında Türkiye’nin Venezuela’yla ticaretini yakından takip edecek ve bu konuda bir ihlâl tespit edilirse “harekete geçecek”.

Yaptırım bağımlısı ABD, Türkiye-Venezuela ticaretini yakından izleyecek
03.02.2019
A+
A-

TM Dijital Haber Merkezi

Venezuela’da yaşanan siyasi krizde kendisini ülkenin geçici devlet başkanı ilan eden Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido’yu resmen tanıyarak ülkenin petrol şirketleri Petroles de Venezuela ile Citgo’ya yaptırım uygulayan ABD hükûmeti, bu yaptırımların delinip delinmediğini yakından takip edecek.

Venezuela’nın seçilmiş Devlet Başkanı Nicolas Maduro’yu ve halkın iradesini tanımaya devam edeceğini açıklayan Türkiye’nin Venezuela ile olan ticaretini izleyecek olan ABD’nin, söz konusu yaptırımlarının delindiğini tespit ederse “harekete geçeceği” açıklandı.

Amerikan Bloomberg’de yer alan habere göre, bu konu ABD Hazine Bakanlığı Terörün Fonlanmasıyla Mücadele Sorumlusu Marshall Billingslea’nın Ankara’daki temasların masaya yatırılacak. Bugün gerçekleştirilecek olan temasların ana konusunun İran olacağı belirtilirken, Türkiye ile Venezuela’nın ticari ilişkilerinin de görüşüleceği belirtildi.

Resmi rakamlara göre, Türkiye 2018 yılında Venezuela’dan arıtma ve işleme amacıyla 900 milyon dolarlık altın ithal etti. ABD’li yetkililer, bu altının bir kısmının İran’a yönelik yaptırımların delinmesinde kullanılmış olabileceğini dile getirdi.

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.