avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3865
EURO
35,0621
ALTIN
2.326,80
BIST
9.117,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Tutuklanan küfürbaz Hollandalı ‘çirkin’ Ebru Umar serbest

Hz. Muhammed’e, Türkiye’ye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı çirkin hakaretler içeren paylaşımlarda bulunan Hollandalı yazar Ebru Umar, Kuşadası’nda gözaltına alındı. Hemen harekete geçen bazı CHP’liler Umar’a sahip çıkarak avukatlığına soyundular.

Tutuklanan küfürbaz Hollandalı ‘çirkin’ Ebru Umar serbest

Türk asıllı Hollandalı gazeteci Ebru Umar, sosyal-medya hesabından İslam’a ,Türkiye’ye, Türklere ve Atatürk’e ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı çirkin paylaşımlarda bulunarak küfür ettiği bilinmekte. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret içeren sözler sarf eden Ebru Umar, Türk bayrağına da hakaretlerde bulundu.

Küfür ve hakaretlerini peş peşe sıralayan Umar, Hz. Muhhamed’e de hakaret etti.

VATANDAŞ CEZALANDIRILMASINI İSTEYEREK İHBAR ETTİ 
Sosyal-medyada yer alan çirkin ifadeler hakkında bir vatandaş ihbarda bulundu. Bunun üzerine güvenlik güçleri harekete geçti. Polis ekiplerince, yaptığı hakaret dolu paylaşımlarından ötürü Ebru Umar Aydın Kuşadası İlçesi’ndeki evinde gözaltına alındı.

FETÖ ve BAZI CHP’LİLER DEVREDE 
Umar emniyet’teki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Umar İslam’a yönelik hakaretlerini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik kullandığı çirkin ifadeleri “basın özgürlüğü” çerçevesinde savundu. Öte yandan Umar’ın çirkin paylaşımlarına kimi CHP’lilerden de destek geldiği gözlendi. Umar’ın davasının avukatlığını da CHP Kuşadası İlçe Başkanı Avukat Nail Özazman üstlendi.

FETÖ VE TETİKÇİSİ MEHMET CERİT HOLLANDA’DA TÜRK DÜŞMANLIĞINDA TAVAN YAPTIRDI
Konu Türkiye’de bu şekilde yürürken, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) medyası Zaman Vandaag ve Zaman Hollanda adlı sözde yayın Hollandaca yayınlarıyla adeta Türk düşmanlığını zirve yaptırarak ortaya saçtığı yalan-yanlış bilgilerle Hollanda’da Türk düşmanı bir kamuoyu oluşturdu. FETÖ tetikçisi Mehmet Cerit adlı kişinin ön planda rol aldığı gözlenen bu algı-operasyonunda İslam’a ve Türk milletine ağız dolusu küfürler eden Umar’a bu kadar sahip çıkmaları ise FETÖ’nün Türklere ve İslam’a iyice düşman oluğunun da delili oldu.

UMAR’I FETÖ’LE BİRLİKTE IRKÇI WİLDERS‘TE SAVUNDU
Hz. Muhammed ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çirkin hakaretlerde bulunan Türk asıllı Hollandalı gazeteci Ebru Umar’ı savunanlardan birisi de İslam karşıtlığıyla bilinen Hollanda parlamento üyesi PVV lideri ırkçı Geert Wilders oldu. Hz. Muhammed’e yönelik aşağılık karikatürlere verdiği destekle tanınan Wilders, çirkin paylaşımlarda bulunan Umar’ı sosyal-medya hesabından savundu ve Türkleri suçladı. Wilders, hakaret dolu söylemleri savunması üzerine başta Hollanda’da yaşayan Müslümanlar olmak üzere dünyanın dört bir yanından tepki yağdı.

Umar kısa süre sonra serbest kaldı.

[Yenilendi 25-4-2016]
Hollanda basını kimliği belirsiz kişilerin Umar’ın Amsterdam’daki evine girdiklerini bildirdi. Polis’in, Umar’ın evine girenleri ve yapılan hızlığı araştırdığı öğrenildi. Umar’ın tutuksuz yargılanacağı ve yurtdışına çıkış yasağı olduğu için Türkiye’de çıkamadığı belirtildi

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

mehmet cerit feto hollanda hezeyanlari_841x474

cb erdogan hakaret karikatur peterrdevries cevap haber kapak

eposta rotterdam baskonsolosluk krizi

yesilgoz turklere hakareti savundu hollanda tv

fasist wilders ergun diler

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.