avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3777
EURO
35,0535
ALTIN
2.326,80
BIST
9.091,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

HDP’li yönetici: Seçmenimiz Kadıköy’de CHP’ye oy verecek

HDP’li Fırat Baltaş, “Kadıköy’de seçime girmeme kararı aldık. Seçmenimiz İBB ve Kadıköy’de CHP’ye oy verecek.” ifadelerini kullandı.

HDP’li yönetici: Seçmenimiz Kadıköy’de CHP’ye oy verecek
04.03.2019
A+
A-

H

Yerel seçimlere yaklaşırken CHP ve HDP arasındaki ittifak, daha da gün yüzüne çıkmaya başladı. HDP, yüzde 13,5 oy aldığı Kadıköy’de belediye başkanlığına aday çıkarmadı.

“KADIKÖY’DE İDDİAMIZ YOK”

Aydınlık’a konuşan HDP Kadıköy ilçe Seçim İşleri Sorumlusu Fırat Baltaş, CHP’nin Kadıköy’de baskın olduğunu, HDP’nin denklem dışında kaldığını belirtti.

HDP seçmeninin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde ve Kadıköy’de CHP’ye oy vereceğini söyledi. Türkiye’nin doğusunu “Kürdistan” diyerek bölen Baltaş, şöyle konuştu:

“CHP, Kadıköy’de baskın ve her halükarda seçimi kazanan bir parti. Kadıköy’de bir iddiamız yok. Çok keskin bir oy düşüşümüz olabilir. O yüzden Kadıköy’de seçime girmeme kararı aldık. Belediye meclis üyeliğinde de kimseyi çıkartamayız diyerek aday göstermedik. Bizim genel bir stratejimiz var; Kürdistan’da kayyumları almak, batı illerinde de AKP-MHP faşist bloğunu geriletmek.

KADIKÖY’DE OYLAR CHP’YE

Seçmenlerimizi bu yönde yönlendiriyoruz. Direkt bir partiyi işaret etmiyoruz. Seçmenimiz bizim genel stratejimize uyacak, CHP’ye oy verecektir Kadıköy’de. Benim izlenimim İBB ve Kadıköy’de de daha çok CHP’ye oy verileceği yönünde. Bir kısım seçmenimiz CHP ile gönül bağı olan, bize de oy veren bir kitle.”

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.