avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3390
EURO
35,1195
ALTIN
2.238,65
BIST
8.760,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Rusya’nın kredi notu düştü

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Rusya’nın kredi notunu düşürdü, genel not görünümünü de negatif olarak belirledi. Açıklamda, notun düşürülmesindeki temel nedenin Rus ekonomisinin son dönemde içine girdiği olumsuz durumlar ve rubledeki sert düşüşü gösterildi.

Rusya’nın kredi notu düştü
11.01.2015
A+
A-

Fitch Rusya’nın kredi notunu düşürdü. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Rusya’nın kredi notunu 1 puan düşürdü ve genel not görünümünü negatif olarak belirlediğini açıkladı.

Fitch, notun düşürülmesine Rusya’nın ekonomisindeki olumsuz görünüm ve rubledeki sert düşüşü gerekçe olarak sundu.

Kuruluş, Rusya’ya kredi notunu yükseltmek için şartlarını da açıkladı. Fitch, uluslararası ilişkilerde yaşanan tansiyonu düşürülmesini, bu doğrultuda Rus şirketlerinin uluslararası sermaye piyasalarına erişiminin önünün açılmasını ve petrol fiyatlarındaki toparlanmanın not görünümünü pozitif etkileyeceği dile getirildi.

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.