avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3942
EURO
35,0195
ALTIN
2.325,52
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Önemli uyarı: ‘FETÖ’yü hafife alanlar yeni 15 Temmuz’ları mı yaşamamız gerekiyor?’

‘FETÖ’yü hafife alanlar yeni 15 Temmuz’ları mı yaşamamız gerekiyor?’

Önemli uyarı: ‘FETÖ’yü hafife alanlar yeni 15 Temmuz’ları mı yaşamamız gerekiyor?’
A+
A-

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, sosyal medyadan FETÖ/PDY ile mücadelede üniversiteleri ele aldı. Sosyal medya hesabından paylaşımlarda bulunan Milletvekili Külünk, son 6 yıl içinde üniversitelere yerleşen Öğretim Görevlisi, Okutman ve Araştırma Görevliliği sınavlarının mercek altına alınması gerektiğini savundu.

Milletvekili Külünk’ün paylaşımları şu şekilde;
“1-FETÖ denilen illegal örgütü hala anlamayan ve hafife alanlar var. Yeni 15Temmuz’ları mı yaşamamız gerekiyor?
2-Soruyorum üniversitelerdeki FETÖ yapılanmasını karartmaya çalışan ve isim listelerini bir gecede buharlaştırmak isteyenler kimlerdir?
3-Kimse bizi kandırmasın, oyalamasın, emin olun, eğer bizi kandırırsanız bu millet gelir demokrasi nöbetini üniversitelerin önünde tutar.
4-FETÖ denen örgüt şirin görünme adına Fatih, Şifa, Melikşah ve Zirve gibi milli isimler kullanarak eğitim sektöründe yer aldı.
5-2010 öncesi dönem FETÖ’nün Üniversite ve YÖK’e sızma ve kurum içinde elaman kazanma dönemi olarak şekillendi.
6-Bir yandan zeki ve başarılı öğrencileri bir yandan da kullanabilecekleri akademisyenleri yakın markaja aldılar ve hedef seçtiler.
7-Kırsaldan gelen aileler ve çocukları için yurt, aş, iş ve eş bulmada heveskar davrandılar, eleman devşirdiler.
8-Öğrencilerin okul yaşamına kitap, gazete ve dergi abonelikleri yaparak müdahil oldular ve ekonomik devamlılık sağladılar.
9-Potansiyeli olan il ve ilçelerde Ortaöğretim kurumsallaşmasını tamamladıktan sonra ve 2010’dan itibaren üniversitelere yöneldiler.
10-2010 ve 2011 rektörlük seçimlerinde çoğunlukla “Rektör Seçim Platformu” adını verdikleri oluşumlarla sonuca gittiler.
11-Rektör seçim platformunu il ve bölge imamları üzerinden organize ettiler ve alt yapı desteği sağladılar.
12-Aday rektörlerin şan, şöhret ve para seven kişilik ve zaafiyette olmasına özellikle dikkat ettiler.
13-Rektör adaylarıyla 1 yıl öncesinden özel ilgilendiler, yakın bağlantı kurdular ve toplantılar düzenlediler.
14-Ancak esas kadrolaşmayı personel alımından sorumlu ve kendi içlerinde yetişmiş rektör yardımcısı olan kripto elamanlarıyla yaptılar.
15-Üniversite imamı adını verdikleri ve çoğunlukla öğretim görevlisi ve okutman konumundaki şahıslarlarla koordinasyonu sağladılar.
16-Özellikle personel daire başkanlığındaki elemanlarıyla kadro ürettiler ve eleman alımlarındaki akademik giriş şartlarını değiştirdiler.
17-Daha düşük nitelikteki elemanlarını ilçe meslek yüksekokullarına ya da idari kadroya geçirdiler.
18-Kurumlar arası geçiş imkanıyla önemli miktarda memuru idari personel olarak üniversitelere aktardılar.
19-Akademik kadroya geçemeyen elemanlarını yüksek lisans ya da doktoraya yönlendirerek nitelik kazandırmaya çalıştılar.
20-Her fakülte ya da meslek yüksekokuluna yönetici konumunda mutlaka bir eleman yerleştirdiler.
21-Eleman alımlarında jüri üyelerine açık ve aleni baskı yaptılar, kurullara kendi elemanlarını atadılar.
22-Akademik kadro yükseltmesinde jürileri önceden belirlediler ve niteliksiz akademik yükseltmelere imza attılar.
23-Üniversitenin mali kaynaklarını şehrin mütevelli heyetinin işadamlarına peşkeş çektiler, örgüte para kazandırdılar.
24-FETÖ Müfettişi denilen şahıslarla üniversitenin mali işlerini fotokopiden kantin işletmeciliğine kadar dizayn ettiler.
25-Yurtdışı okul, yurtiçi dershane ve kolejlerindeki yakın elemanlarını niteliğine bakmaksızın akademik kadrolara yerleştirdiler.
26-Üniversiteleri birer ticaret haneye dönüştürüp, çeşitli kurslar aracılığıyla ve talan mantığıyla sömürdüler.
27-17-25 Aralıktan sonra iktidar karşıtlığı yapan ve gezi eylemlerine destek veren akademisyenlerin kadrolaşmalarına destek verdiler.
28-Yabancı öğrenci alımlarında özel jüri üyelerince ve önceden verilen sorular aracılığıyla örgüte finans ve eleman kazandırdılar.
29-Yurtdışı bilimsel etkinlik adıyla ve örgüte eleman kazandırma saikiyle Yurtdışına ve özellikle ABD üniversitelerine gezi düzenlediler.
30-Üniversitelerde en sessiz ve derinden örgütlenme faaliyetlerini Enstitüler üzerinden yürüttüler.
31-Doktorasını bitiren Paralel Yapı elemanını başka üniversitelerde kadroya geçirerek izlerini kaybettirmeye çalıştılar.
32- 17-25 Aralık sürecinden sonra bazı pilot üniversitelerde Tayyip Erdoğansız bir Türkiye çalışmaları başlattılar.
33-Ticaret ve Sanayi Odaları, Kalkınma Ajansları ve KOSGEB’in adrese teslim projeleriyle Paralel Yapının akademisyenlerini beslediler.
34-Ales puanı ile akademisyen almanın bütün avantajlarını kendi elemanları için kullandılar.
35-Bölge idare mahkemelerini keyfi olarak ve kadro problemlerinde kendi çıkarları için kullandılar.
36-Üniversitelerde Paralel yapının hakimiyeti için muhalif görülen kişileri susturdular, belge karartması ve imhası yaptılar.
37-Emniyet, medya ve yerel siyasetteki yandaşlarına imtiyazlar sağladılar ve bazı STK’lar ile işbirliğine girdiler.
38-Yurt dışındaki paydaş üniversitelerle öğrenci değişim anlaşmaları imzalayarak yandaş öğrencilerini donanımlı hale getirmeye çalıştılar.
39-Üniversitelerdeki rektörlük seçimlerine gölge düşürerek akademik işleyişi ve huzuru bozdular.
40-Rektörlük seçimlerindeki pazarlıklarda paralel elemanlarının kolayca yetiştirildiği Enstitü Müdürlüklerini istediler.
41-Devleti yalnızlaştırıp savunmasız bırakmak için Üniversitelere son 6 yılda önemli miktarda akademik ve idari eleman yerleştirdiler.
42-Öğretim Üyesi Yetiştirme Programını (ÖYP) büyük oranda kontrol edip başka üniversiteler adına merkez üniversitelere sızdılar.
43-Son 6 yıl içerisinde göreve başlayanlar içerisinde Dil puanı ve Ales puanı yüksek olanların büyük bir çoğunluğu Paralel Yapı elemanıdır.
44-Son 6 yıl içerinde yapılan ALES ve YDS sınavları mutlaka gözden geçirilmelidir.
45-Son 6 yıl içinde üniversitelere yerleşen Öğretim Görevlisi, Okutman ve Araştırma Görevliliği sınavları mercek altına alınmalıdır.
46-Üniversitelerdeki idari yapı için YÖK UZMANLIĞI kadrosu ihdas edilerek atanacak yöneticilerin burdan seçilmesi sağlanmalıdır.
47-Bu süreçte kısa bir süreliğine de olsa Rektörlerin atama yolu ile iş başına gelmesinin önü açılmalıdır.”

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.