avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3650
EURO
34,9694
ALTIN
2.325,97
BIST
9.105,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Necmettin Kerim kimdir?

Kürt/Peşmerge kökenli Kerkük Valisi Necmettin Kerim (Najmeldin Karim) kimdir?

Necmettin Kerim kimdir?
12.02.2015
A+
A-

Lise eğitimini Kerkük’te tamamladı. Musul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. 1971 yılında, Kürt Öğrenci Birliği başkanlığına seçildi. Bir yıl sonra, 1972 yılında peşmerge güçlerine katıldı. ABD’ye geldi. George Washington Üniversitesi’nde nöroşirürji eğitimini tamamladı. Molla Mustafa Barzani’nin kişisel doktoru oldu.

kerim pkk1

Necmettin Kerim’in ırkçı terör örgütü PKK’yla iyi ilişkileri var. Sağda eli kanlı katiller Sabir Ok, yanında diğerlerinden farklı geleneksel peşmerge kıyafetiyle Necmettin Kerim ve onun da yanında katil örgütü PKK’nın ele-başı Cemil Bayık.

ABD’de Kürtlerle ilgili konularda aktif rol oynadı. 1991- 1999 yılları arasında Kuzey Amerika Kürt Ulusal Kongresi kurucu üyesi ve başkanı olarak görev yaptı. ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi ve ABD Senato ve Temsilciler Meclisi’nde Kürtler hakkında bilgi verdi. Washington Kürt Enstitüsü’nün kurucusu ve başkanıdır. Ayrıca Paris Kürt Enstitüsü Yönetim Kurulu Üyesi’dir. 1992 yılında, Senato Dış İlişkiler Komitesi ve Dışişleri Bakanlığı ile çalıştı.

kerim pkk2-puk-1

Necmettin Kerim PKK’lı teröristleri ziyaret edip ömürlük hapis yatan PKK ele-başı Öcalan’ın resmi önünde poz veriyor.

Irak Ulusal Kongresi Genel Meclisi Üyeliğine seçildi. Viyana Konferansı’na katıldı. Aralık 2002’de Londra’da Irak Muhalefeti Konferansı’na katıldı. Yönlendirme Komitesi’ne seçildi. 2003 Şubat ayında Irak Muhalefet Yönlendirme Komitesi’nin Selahaddin toplantısına katıldı. 2003’te Saddam Hüseyin’in devrilmesinden sonra Bağdat’ta düzenlenen ilk konferansın da üyesiydi.

WKI başkanı olarak Nöroşirürji doktorudur.

necmettin-kerim-tabani-kyb

Necmettin Kerim, Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin partisi KYB’nin mensubudur.

29 Mayıs 2011 tarihinde Kerkük Meclis Vilayeti’nde vali ve meclis başkanlığı seçimi yapıldı. Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) ve Kürdistan Listesi’nde Kerkük Milletvekili olan Dr. Necmettin Kerim Kerkük valisi, Irak Türkmen Cephesi’nin adayı ve Kerkük İl Meclisi üyesi olan Hasan Turan Meclis Başkanı seçildi. Irkçı kimliğiyle bilinen Kerim, Temmuz ve Ağustos 2015’te Türkmenlere karşı yaptığı haksızlıkla gündeme gelmişti.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL ARAŞTIRMA / PORTRE

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.