avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3371
EURO
35,1349
ALTIN
2.310,24
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

MİT TIR’ları ihanetinin belgesi ortaya çıktı

AYM’nin kararıyla cezaevinden salıverilen Can Dündar’ın FETÖ ile bağlantısı belgelendi.

MİT TIR’ları ihanetinin belgesi ortaya çıktı
A+
A-

Cumhuriyet gazetesinin 29 Mayıs ve 12 Haziran 2015 tarihli MİT tırları ile ilgili ihanet manşetleri ardından Can Dündar’ın Ankara’da 2 yıldır satamadığı Rönesans Evleri’ndeki villasını nasıl bir anda sattığına ilişkin belgelere ulaşıldı.

Can Dündar, 25 Ekim 2013’te Cumhuriyet gazetesinde işe başladı. FETÖ tetikçisi Zaman gazetesi ise 14 Kasım 2013’te “Eğitim’de skandal” manşeti ile AK Parti’ye savaş açtı. Can Dündar, 3 Aralık 2013’teki yazısında, “Rüzgar Pensilvanya’dan eser Ankara’da ampuller söner” ifadesini kullandı.

Yine 24 Aralık 2013’te “Piyonlar devrileli sıra şahta” diye yazdı. Bu yazılar 17-25 Aralık darbe girişiminden hemen önce kaleme alınmıştı. Bu konudaki iddianameye göre Dündar darbeden haberdardı ve FETÖ işbirlikçiliği yapıyordu.

Bu iddiaya Celal Kara ile yapılan skandal röportaj ve savcı Özcan Şişman’ın Reyhanlı ihanetini de delil olarak gösteriliyordu. Reyhanlı saldırısından MİT görevlilerince iki gün önceden haberdar edilen Şişman operasyon yapmamakta direnince saldırıca 52 vatandaşımız hayatını kaybetmişti.

VİLLA SATILDI
Can Dündar, 2015’in başında iki ismin şaşırtıcı şekilde art arda görevden alınmaları üzerine Cumhuriyet’e genel yayın yönetmeni oldu. 29 Mayıs 2015’te yani 7 Haziran seçimine bir hafta kala Cumhuriyet, MİT tırlarıyla ilgili skandal manşeti attı. Seçimin üzerinden bir hafta bile geçmeden Cumhuriyet’te MİT tırları ile ilgili Jandarma Kriminal analiz sonuçları yayınlandı.

İşte bu kritik süreçte Can Dündar’ın Ankara’da 2 yıldır elden çıkaramadığı Çankaya’daki villası da aniden satıldı. Üstelik alan kişi tırları durduran Tümgeneral Hamza Celepoğlu’nun avukatının büro ortağıydı. Celepoğlu’nun avukatı Sönmez Ahi’nin Ceren isimli bayan ile yaptığı telefon görüşmesinde büroyu Can Dündar’dan aldıklarını söylemesi dikkat çekti.

FETÖ ÇARPITIYOR
Dündar, sadece daha önce Aydınlık’ta bir kısmı yayınlanan görüntüler sebebiyle tutuklanmadı. Cumhuriyet gazetesinde işe başladıktan sonra FETÖ/PDY’ye üye olmaksızın bilerek ve isteyerek yardım etmek suçundan tutuklandı.  Aydınlık gazetesi sorumluları hakkında da benzer bir soruşturma yürütülüyor. Bu gazeteye işlem yapılmadığı iddiaları da gerçek dışı çıktı.

dundar

Can Dündar, iki yıldır satamadığı villasını Celepoğlu’nun avukatına ait hukuk bürosu aracılığıyla elden çıkardı. Star’ın yayınladığı belgede tapudaki satışta Celepoğlu’nun avukatı Sönmez Ahi’nin ortağı Mustafa Yılmaz’ın imzası yer aldı.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.