avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3427
EURO
35,0956
ALTIN
2.307,92
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

KKTC’den Hollanda’ya sert kınama

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, Hollanda Hükümeti’ni, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun uçağına iniş izni vermemesi ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Sayan Kaya’yı da TC Elçiliğine girmesine izin vermeyip sınır dışı etmesi nedeniyle şiddetle kınadı.

KKTC’den Hollanda’ya sert kınama

NAİMOĞULLARI, HOLLANDA HÜKÜMETİNİ KINADI

Naimoğlulları yaptığı açıklamada, Hollanda Hükümeti’nin tutumunu ‘ortaçağ zihniyeti’ olarak niteleyerek, uygulamanın Müslüman düşmanlığı içerdiğini savundu.

KKTC Hükümetinin bununla ilgili önlem almasını isteyen Naimoğulları, konuyla ilgili şunları ifade etti:

“Hukukun üstünlüğünü, insan haklarını ve demokrasiyi her fırsatta dile getiren Avrupa Birliği (AB) ülkesi Hollanda aslında faşist bir davranışta bulunarak insan haklarına darbe vurmuş ve müslümanlara savaş açmıştır. Bu yüzden bizler birlik olarak özelde Anavatanımıza, genelde ise müslüman alemine yapılan bu ahlaksız davranışlardan sonra KKTC Hükümetini bazı önlemler almak için uyarmak zorunda kalmış bulunuyoruz.”

“HOLLANDA’DAN İTHAL ET VE SÜT ÜRÜNLERİ YASAKLANSIN”

Naimoğulları, ülkede üretilen süt ve et ürünleri pazarlanamaz iken ithalatçı firmaların Hollanda’dan süt ve et ürünlerini ithal etmelerini de eleştirerek; “derhal ithal yolla gelen Hollanda menşeyi süt ürünleri ve et ürünlerinin yasaklanması gerekir” dedi.

İthalatçı firmalardan da “yapılan düşmanlık karşısında Hollanda’dan ithal ürün getirmemelerini” isteyen Naimoğulları, bu kapsamda kamuoyu ve halkı yerli ürün tüketmeye çağırdı.

Naimoğlulları, Hükümet ile Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun’u bu konuda “doğru kararlar” üretmeye çağırdı.

MÜSİAD KIBRIS BAŞKANI SADIKOĞLU’DAN HOLLANDA AÇIKLAMASI

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kıbrıs Başkanı Okyay Sadıkoğlu, Hollanda hükümetinin Türkiye Cumhuriyeti bakanlarına tavrını kınadıklarını belirtti.

Sadıkoğlu, yazılı açıklamasında, “Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın bizzat şahsına ve temsil ettiği bakanlığa yapılan insanlık dışı tutumu en hafif ifadeyle kınıyoruz” dedi.

Ülkelerin gerçek yüzlerini insanlık onurunu ayaklar altına alırcasına açığa çıkardığını söyleyen Sadıkoğlu, “Bunlar, Kıbrıs görüşmeleri geçmişinde çok da yabancı olmadığımız davranışlar” ifadesine yer verdi.

Sadıkoğlu, Hollanda’daki Türklere geçmiş olsun dileklerini ilettiklerini de söyledi.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.