avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,5644
EURO
34,6957
ALTIN
2.487,66
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

İzmir’deki CHP’nin delege seçimlerinde darp iddiası

İzmir’deki CHP’nin delege seçimlerinde darp iddiası
14.11.2019
A+
A-

Alaybey İZBAN durağı önünde açıklama yapan Coşkuner, sandıklar kurulduktan sonra gözlemci görevlendirilmesi konusunda seçime giren iki listeyi destekleyenler arasında tartışma yaşandığını belirtti.

Seçimde usulsüzlük yapıldığı konusunda İl Başkanı Deniz Yücel’i uyardığını ancak önlem alınmadığını iddia eden Coşkuner, çıkan olayda kendisinin ve delege adaylarının darp edildiğini öne sürdü.

“ELİMİZDE KAMERA KAYITLARI VAR”

Hastaneye giderek darp raporu aldıklarını, ellerinde kamera kayıtlarının da bulunduğunu anlatan Coşkuner, konuyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını ifade etti.

Seçimde Alaybey Mahallesi’nden delege adayı olan Emine Ata ise tartışma sırasında darbedildiğini ileri sürerek kendisinin de suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

Bahariye Mahallesi’ndeki delege seçimlerinin de çıkan olaylar nedeniyle iptal edildiği öğrenildi.

İzmir'deki CHP'nin delege seçimlerinde darp iddiası

CHP delege adayı Emine Yorgun Ata

BELEDİYE BAŞKANI, SUÇLAMALARA YANIT VERDİ

Konuyla ilgili yerel internet sitelerine açıklama yapan CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım da Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ı suçladı.

Yıldırım’a yaptığı yazılı açıklama ile cevap veren Tugay, ithamların tamamını reddettiğini vurguladı.

Sandıklarda mavi liste temsilcilerine yeterli gözlem fırsatı verilmediğini dile getiren Tugay, şunları kaydetti:

“Buna karşı çıkan mavi liste üyeleri darp edilmişlerdir. Parti üyesi kadınlar dövülmüş ve hakarete uğramışlardır. Bütün bunlar çok üzücüdür ve taraflı davranan il ve ilçe yöneticilerinin eseridir. Sayın ilçe başkanı, kendi partisinin belediye başkanını suçlarken sınırları oldukça aşmıştır ve bugüne kadar gizli yapmaya çalıştığı hasmane tutumunu aleni hale getirmiş durumdadır. Oysa kendisine düşen şey, kendi sorumluluğunda olan mahalle delege seçimlerini adil ve tarafsız bir şekilde gerçekleştirmektir. İlçe yöneticilerinin ulu orta üyelere saldırdığı, kadınların darp edildiği, kendisinin gergin bir şekilde insanlara sataştığı bu ortamın tüm sorumlusu kendisidir.”

Seçimlerin adil, şeffaf ve tarafsız gerçekleşmesi konusunda önlemlerin alınmasının herkes tarafından beklenildiğini dile getiren Tugay, “Bu önlemleri ilçe yönetiminin alamayacağı ortadadır. İleriki günlerde sürecin sağlıklı yürüyebilmesi için il başkanımızı önlem almaya, sandıklarda tarafsız il yöneticilerinin görevlendirilmesi için gereğini yapmaya, sayın ilçe başkanımızı da kullandığı dil konusunda dikkatli olmaya ve ortamı daha fazla germemeye davet ediyorum.” ifadesini kullandı.

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.