avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3168
EURO
35,0597
ALTIN
2.307,99
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

İlk kumpas şehidi Kuddusi Okkır dosyası raporlaştırıldı!

Türkiye Barolar Birliği ilk kumpas şehidi Kuddusi Okkır dosyasını raporlaştırdı. Raporda, Okkır’ın sağlıklı girdiği Silivri Cezaevi’nden ölüme götüren sorumlular tespit edildi. Otopsi yapılmayarak delillerin karartıldığına dikkat çekilen raporda; doktorların yanı sıra tahliyeyi engelleyen hakim ve savcıların sorumlulukları da vurgulandı.

İlk kumpas şehidi Kuddusi Okkır dosyası raporlaştırıldı!
A+
A-

“Yaşam hakkını ihlal ederek ölümüne neden oldular, otopsi yapmayarak da delilleri karattılar.” Türkiye Barolar Birliği’nin Ergenekon şehidi Kuddusi Okkır raporunu bu cümle ile özetlemek mümkün.

Barolar Birliği; kumpas davalarının ilk şehidi Kuddusi Okkır dosyasını raporlaştırdı. Raporda, Okkır’ın ölümünde doktoroların sorumluluğu tespit edildi. Sadece doktorların değil, hakim ve savcıların da sorumlu olduğu vurgulandı.

Raporun sonuç bölümünde, Okkır’ı Silivri’den kara toprağa götüren süreç 6 maddede özetlendi. İşte Türkiye Barolar Birliği’nin tespitleriyle Kuddusi Okkır cinayeti…

– Okkır’ın özel sağlık koşulları dikkate alınmadı, uygun tedavi engellendi.
– Tedavi ve hastaneye sevklerinde Okkır’ın yaşam hakkı ihlal edildi.
– Okkır’ın sevk evrakklarında hekimleri baskı altına alacak ifadeler kullanıldı. yazılan
– Süreçten Okkır’ın yakınlarına ve avukatlarına haber verilmedi.
– Sağlık durumu nedeniyle tutuksuz yargılanması gereken Okkır, gerekçesiz olarak tahliye edilmedi.
– Okkır’ın ölümünün ardından otopsi yapılmayarak suçun ortaya çıkması engellendi.

Yüksek Sağlık Şurası ve Türk Tabipler Birliği raporlarında da Okkır’ın yaşam hakkının ihlal edildiği tespit edilmişti. 15 doktorun yargılandığı Kuddusi Okkır davası ise 6. yılına girmesine karşın bir türlü karara bağlanmadı.

Kuddusi Okkır, 6 Temmuz 2008’de hayatını kaybederek kumpas davalarının ilk şehidi olmuştu.

Özer Sürmeli

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.