avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,4962
EURO
34,6396
ALTIN
2.478,94
BIST
9.628,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Erken seçim tarihini açıkladı

Pazartesi günü hükümet kurma sürecinin sona ereceğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Meclis Başkanı ile görüşme yapacağım ve hayırlısıyla ülkeyi erken seçime götüreceğim. İnşallah ülke 1 Kasım’da tekrar seçimi yaşayacaktır” dedi.

Erken seçim tarihini açıkladı
21.08.2015
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Hükümet kurma sürecinin Pazartesi günü biteceğini hatırlatan Cumhurbaşkanı, “Meclis Başkanı ile görüştükten sonra ülkeyi erken seçime götüreceğim” dedi. Tekrar seçim için tarih de veren Erdoğan, “İnşallah ülke 1 Kasım’da tekrar seçimi yaşayacaktır” diye konuştu.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Çözüm süreci:
Bu süreci ben başlattım. 7 Haziran süreci aslında bir umuttu ama maalesef 7 Haziran döneminden sonra çok çok çirkin olaylar oldu. Demkorasinin ülkemizde çok farklı bir şekilde taçlanacağı beklenirken, aksi gelişmeler oldu. 7 Haziran’dan sonra süreç Parlamento’da devam eder dedik ama ne yazık ki devam etmedi. Şiddet tırmandı. Bölücü terör örgütü, içeride dışarıda ülkemizi bölme gayretleri içine girdi. Seçimden sonra sabır sabır… Ben artık şunu söylemek zorunda kaldım: Çözüm süreci artık buz dolabındadır. Artık buralardan taviz veremeyiz. Halkımız kendi içindeki bu bölücü terör örgütü mensuplarını da ayıklamak durumundadır. Gerekirse bunları güvenlik güçlerine haber vermek durumundadır.

“Söyledikleri A’dan Z’ye yalan”
Kimse artık bu yalanları yutmuyor. Kimin kim olduğunu biliyor. Yatırımlar yapılıyor, bu yatırımları yakanlar ortada. Bunlar kim için? O bölge için. Ama bunlar böyle bir şey dinliyor mu? Bunların bir defa benim Güneydoğu’da yaşayan vatandaşlarımın dertleriyle dertlendikleri yok. Bunların derdi, biz bu ülkeyi nasıl karıştırırız? Biz bölücü deiğiliz diyorlar. Bunların hepsi yalan, A’dan Z’ye yalan. Bu ülkenin evlatlarını birbirine düşürmenin gayreti içindeler. Bizler şuan yapılan operasyonlarla bu adımları atıyoruz. Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak. Ben inanıyorum ki, hepsi hayırla yad edilecek.
Köşelerinden yaptıkları tahribatla bu milletin birliğini bozmaya gayret edenler de şunu bilmeli ki: Bu millet onları lanetliyor ve lanetleyecektir.

“1 Kasım’da ülke tekrar seçime gidecek”
Şuanda seçim sürecine giriyoruz. Cumhurbaşkanı’nın bu konuyla ilgili yetkileri bellidir. Cumhurbaşkanı olarak ben yetki alanlarımı biliyorum ve bu yetki alanlarını kullanmak durumundayım. Zaman kaybetme peşinde olmadım, olmayacağım. Ben en çok milletvekili olan siyasi partinin genel başkanına yetkiyi verdim, iki partiyle görüştü, görüşme olumsuz sonuçlandı. Şimdi ana muhalefet partisinin genel başkanı görev istiyor. Daha önce görüşmüşler olmamış, zaman kaybetmeye gerek var mı? “Ben Beştepe’nin yerini bilmiyorum” diyen zatla benim işim olur mu? Ben Pazartesi günü, Meclis Başkanı ile görüşme yapacağım ve hayırlısıyla ülkeyi erken seçime götüreceğim. Kimi görevlendirirsem, görevlendireceğim kişi de burada seçim hükümetinin parlamento içinden, gerekirse parlamento dışından da almak suretiyle bu kabineyi oluşturur ve biz seçime gideriz. Seçimle ilgili takvim açıklandı, açıklanıyor. Dolasıyla kim hazırlıklarını nasıl yapacaksa, o hazırlıklarını yapacak. Şuanda açıklanan tarih 1 Kasım, inşallah ülke 1 Kasım’da tekrar seçimi yaşayacaktır.

Basına yapılan saldırı ile Murat Sancak’a yapılan suikast girişimi
Ben Murat Bey’le görüştüm, Ethem Bey’le görüştüm. Bu ülkede özgürlüklerden bahsedenlerin, aslında özgürlüğe tahammül edemeyişlerinin en güzel ifadesidir. Bu saldırılar bir şeyi gösteriyor: Kim ne kadar özgürlüklerden yana? Az önce söylenen malum terör örgütünden gücünü alan partinin başkanları da, özgürlük özgürlük diyorlar ama biz onlardan hiçbir özgürlük görmedik.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER | ATGtv

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 1 Kasım tarihini verdiği o seçim açıklaması:

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.