avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3271
EURO
35,0710
ALTIN
2.294,30
BIST
8.991,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Şehit pilotlar için tören düzenlendi

Konya’da düşen askeri uçakta şehit olan pilotlar için Eskişehir 1’inci Ana Jet Üst Komutanlığı’nda tören düzenlendi.

Şehit pilotlar için tören düzenlendi
06.03.2015
A+
A-

Eskişehir 1’inci Ana Jet Üssü 112’nci Filo Komutanlığına ait bir uçağın dün Konya’da düşmesi sonucu şehit olan Kurmay Yüzbaşı Pilot Mustafa Tanış ve Kurmay Yüzbaşı Pilot Mustafa Delikanlı için Eskişehir’de tören yapıldı.

Eskişehir’deki Asker Hastanesi morgundan alınan şehit cenazeleri, ambulanslarla Hava Muharip Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanlığı’na getirildi.

Şehitlerin yakınlarının yanı sıra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, kuvvet komutanları, askeri ve mülki erkanın katıldığı törende ilk olarak şehitlerin öz geçmişleri okundu.

Törende konuşan 1’inci Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Kemal Akpınar, 1’inci Hava Üs Komutanlığının Kıbrıs Barış Harekatı ve terörle mücadelede üstün başarılar gösterdiğini söyledi.

Bu komutanlığın, havacılıkta değişim ve dönüşüme öncülük ettiğini vurgulayan Akpınar, şöyle konuştu:

“Bugün, memleket semalarında dosta güven, düşmana korku salan, bu uğurda harbe hazırlık görevini ifa ederken şehadet şerbetini içen iki kahraman kardeşimizin cenaze törene için toplandık. Bugün, iki Mustafamızı vatan semalarından vatan toprağına uğurlamak için buradayız. Askerliğe adım attığımız ilk günde her Türk genci gibi icabında vatana, Cumhuriyet ve vazife uğrunda seve seve hayatımızı feda eyleyeceğimize ant içerek çıktığımız bu yolda, iki kahraman kardeşimiz olan Hava Pilot Kurmay Yüzbaşı Mustafa Tanış ve Hava Pilot Kurmay Yüzbaşı Mustafa Delikanlı’nın ettikleri yeminin gereği olarak yurt savunması için toprağa düşüp göğe yükseldikleri ana şahitlik ediyoruz. Mertebelerin en büyüğü olan şehitlik mertebesine ulaşan kardeşlerimize Tanrı’dan rahmet, kederli ailelerine ve sevdiklerine başsağlığı, memleketimize ve silah arkadaşlarımıza sabır ve metanet diliyorum.”

Eskişehir Müftüsü Niyazi Ersoy tarafından dua ettirilmesinin ardından Tanış’ın cenazesi Ankara’ya, Delikanlı’nın naaşı da İstanbul’a askeri uçaklarla gönderildi.

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.