avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3712
EURO
34,9854
ALTIN
2.326,10
BIST
9.065,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Hollanda Türkleri Konseyi işgalci Ermenistan’a karşı Azerbaycan’ın haklı davasını Avrupa’ya taşıyor

Hollanda Türkleri Konseyi Başkanı Sefa Yürükel, Başkan Yardımcısı Mustafa Cingöz eşliğinde Hollanda Türkleri Konseyi (HTK) adına yayınladıkları bildiride Ermenistan’ın Azerbaycan üzerindeki işgalci politikalarını uluslararası arenaya daha fazla taşıyacaklarını açıkladılar.

Hollanda Türkleri Konseyi işgalci Ermenistan’a karşı Azerbaycan’ın haklı davasını Avrupa’ya taşıyor

İşte HTK’dan yayınlanan o bildiri:

12 ŞEHİT
İki gündür İşgalci ve saldırgan Ermenistan Ordusunun, Azerbaycan Topraklarına ve Silahlı Kuvvetlerine karşı yaptığı ağır silahlı saldırılarda, Azerbaycan Silahlı Kuvveteri’nden 12 Askerimizin şehit olduğu, buna karşın işgalci  ve saldırgan Ermenistan Ordusundan ise 18 askerin öldüğü ve savaşın Ağdere, Terter, Ağdam, Hocavend ve Fuzuli gibi Ermenistan’a yakın ve işgal altıdaki Azerbaycan Topraklarının sınır hattında şiddetlendiği haberleri dünyadaki bütün basın yayın organlarında yer almaktadır.

HTK: BİZ TARAFIZ, AZERBAYCAN’IN KESİNLİKLE YANINDAYIZ
Biz Hollanda Türkleri Konseyi (HTK)  olarak bu konuda  tarafız. Hollanda Türkleri Konseyi olarak,  Türk Dünyasının önemli devletlerinden birisi olan, Azerbaycan Cumhuriyeti’nin Millet, Devlet ve Silahlı Kuvvetlerinin yanındayız. Şehit olan Azerbaycan Silahlı Kuvvetler mensuplarına Allah’tan rahmet diliyoruz. Azerbaycan’ın kadim topraklarını işgalci Ermeni saldırganlardan kurtarmak için gözünü kırpmadan  savaşan ve bu uğurda şehit ve gazi olan ve hala savaş cephesinde vatan topraklarını kurtarmak için elinde silah cephede savaşan tüm Azerbaycan’ın kahraman ordusunun mensuplarının ellerinden ve alınlarından öpüyoruz.

TÜRK’ÜN KALBİ AZERBAYCAN’LA BİRLİKTE ÇARPMAKTADIR
Azerbaycan Bayrağının en kısa zamanda Hankendine, Ağdama, Susaya, Laçine dikilmesini istiyoruz. Vatan topraklarını kurtarmak, Onurlu ve Yüce Azerbaycan Cumhuriyetinin  uluslararası hakkıdır. Bugün dünyadaki, bilinçli her Türkün kalbi Azerbaycan’la birlikte çarpmaktadır.

Hollanda Türkleri Konseyi  olarak, önümüzdeki süreçte Hollanda ve Avrupa kamuoyuna ilişkin bu savaş üzerine Azerbaycan’ının tutumu konusunda,  gerçek  bilgilerin verilmesi konusunda elimizden gelenin en azamisini yapacağımızın, irili ufaklı dost ve düşman tarafından iyi bilinmesi gerektiğini bu açıklamayla beyan ediyoruz.

ZAFER AZERBAYCAN’IN OLACAKTIR!
Hollanda’dan Kardeş ve Kahraman Azerbaycan’ın, Devlet, Millet ve Silahlı Kuvvetlerinin  Ermeni İşgalcilerinden Karabağı kurtarmak için verdiği bu onurlu savaşını en içten duygularla selamlıyoruz. Zaferin Azerbaycan’ın olacağına  yürekten inanıyoruz.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.