avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Hollanda devlet televizyonu NOS’tan PKK’ya tam destek!

HABER MERKEZİ – Türkiye bölücü-ırkçı terör örgütü PKK’ya şehitler vermeye devam ederken HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Hollanda devlet kanalı NOS’ta Türkiye’yi karaladı.

Hollanda devlet televizyonu NOS’tan PKK’ya tam destek!

ÖZEL HABER – Hollanda devlet televizyonu NOS’tan Lucas Waagmeester’e söyleşi veren HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Türk askerinin PKK’ya yönelik saldırısının siyasi kazanım amaçlı olduğunu söyleyerek AK Parti hükümetini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı yabancılara suçladı.

DEMİRTAŞ FETHULLAHÇILARIN AĞIZINDAN KONUŞARAK TÜRKİYE’Yİ ‘TERÖR DESTEKÇİSİ’ GİBİ GÖSTERDİ
Demirtaş, Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) ortaya attığı Türkiye’nin Suriye’de terör örgütlerini desteklediğine dair yalanlara sarılarak, hükümetin üzerinde böyle bir yaftanın olduğunu iddia etti. Demirtaş hükümetin DEAŞ’a göstermelik hava saldırısı yaptığını ve asıl saldırının PKK’ya yapıldığını savunarak, PKK’ya yapılan hava operasyonlarından yakındı. Demirtaş soru üzerine, FETÖ tarafından Türkiye’nin gündemine getirilen, Türkiye’nin Suriye’de terörist unsurlara sözde silah sevkiyatı yaptığını iddia ederek gönderildiğini iddia ettiği silahların DEAŞ’ın eline geçtiğini “iyi bildiğini” söyledi. MİT TIR’larını durduran devletin içine sızmış FETÖ elemanlarını da savunmaktan geri kalmayan Selahattin Demirtaş Türkiye’yi Hollandalılara şikayet etti.

NE NOS NE DE DEMİRTAŞ, KATİLİ OLDUKLARI YASİN BÖRÜ’DEN BAHSETMEDİLER
Ne yaman çelişki ki Demirtaş söyleşide PKK’yı savunurken aynı programda PKK’yla bağlantısının bulunmadığı söylemi çelişkisini ortaya koydu. Ayrıca ne NOS muhabiri ne de Demirtaş, katili olarak sorumlu oldukları, hunharca katledilen Yasin Börü gibi PKK/HDP’lilerce öldürülen vatandaşlara hiç değinmediler.

hollanda demirtas nos pkk destek

HOLLANDA DEVLET KANALI NOS’TAN TAM GAZ ALGI-OPERASYONU
NOS programında PKK ve PYD teröristlerini kaset ederek “Kürtler saldırı altında olmalarına rağmen Suriye’de yine de giderek büyüyen bir bölgeyi kontrol ediyorlar” denildi. Haberin devamında Türkiye’nin Suriye sınırında giderek büyüyen Kürt bölgesinin birbiriyle kopuk olan noktalarının birleşmemesi için Erdoğan’ın Cerablus adlı arada kalan bölgede “Bufferzone” yaratmak istediği şeklinde ifadeler kullanılarak batmaktan olan terör örgütünün destekçilerine yönelik moral veren bir algı-operasyonuna imza attıldı.

DEMİRTAŞ’IN ÇELİŞKİLİ AÇIKLAMALARI
Demirtaş Türkiye’nin ‘DEAŞ’tan arındırılmış bölge’ adı altında bu örgüte yönelik operasyonlarında Cerablus’un Kürtlerin eline geçmemesi için bölgede savaş yürüttüğünü söyleyerek tam bir çelişkisini ortaya koydu. Demirtaş “Asıl hedef DEAŞ değil, asıl hedef orada bir Kürt bölgesi oluşmasın. Bunun için Erdoğan savaş yürütüyor.” dedi.

Selahattin Demirtaş kimdir?

HOLLANDA DEVLET KANALI NOS TERÖR PROPAGANDASI YAPTI
NOS konuya 7 dakika yer verdiği ‘Nieuwuur’ adlı gece haber bülteninde HDP lideri Demirtaş’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hayallerinin gerçekleşmesi için artık gerçek anlamda ciddi tek engel olduğunu iddia ederek algı-operasyonu’na başvurdu.

NOS Türkiye muhabiri kimliğiyle HDP genel merkezinde Selahattin Demirtaş’la söyleşi yapan Lucas Waagmeenster haber sunuşunda Kürtler’le HDP’yi bir bütün gösterdi ve AK Parti hükümetinin büyük bir reklam savaşı yürüttüğünü iddia ederek algı-operasyonu yaptı. Waagmeester hazırladığı sunuşta; yüzde 13%’lük HDP’nin yüzde 52%’le seçilen Cumhurbaşkanı Erdoğan karşısında en büyük rakip olduğunu da öne sürdü ve Demirtaş’ın hakaret içerikli sözlerini ekrana taşıdı.

NOS haber programında ayrıca çok sayıda alt yazı hatasının bulunması, programdaki tüm diğer terörist PKK’yı şirin gösteren algı-operasyonlarıyla beraber kasıtlı yapıldığını akıllara getirdi. NOS’un PKK’ya destek kokan önceki haberleriyle beraber, NOS’un terör propagandasını aratmayan son program sunuşunda “PKK’yı bombalamanın HDP’nin temsil ettiği başarılı Kürt hareketini geriletmek için yapıldığı” söyleminde bulunması Türk toplumunda tepkiyle karşılandı.

DOKUNULMAZLIĞININ ARKASINA SAKLANAN DEMİRTAŞ: TÜRK HÜKÜMETİ KİRLİ KİMLİĞE SAHİP!
Demirtaş, PKK’ya yönelik askeri harekatı örnek göstererek Türk hükümetinin kirli bir kimliğe sahip olduğunu söylerken HDP’yi büyüten ‘Kürt açılımı’ndan hiç bahsetmedi. Türkiye’nin Kürt karşıtı gündemi için DEAŞ’ı devreye sokmakla suçladı. Hükümetin erken seçim hedefinde olduğunu iddia eden Demirtaş, kendisine karşı açılan 500’den fazla soruşturmadan yakındı. Bilindiği gibi Demirtaş dokunulmazlığının arkasına saklandığı için hakkında yürütülen, hakkında 24 yıl hapis cezası istenen başta halkı birbirine karşı silahlandırıp iç savaş çıkartmaya teşvik ettiği gerekçesiyle açılan dava olmak üzere yapılan çeşitli soruşturmanın ardından açılan sayısız davadan yargılanamıyor.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

demirtas_rezidans

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.