avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3190
EURO
35,1206
ALTIN
2.301,92
BIST
9.053,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Dr. Hicran Kazancı kimdir?

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Türkiye Temsilcisi Dr. Hicran Kazancı kimdir?

Dr. Hicran Kazancı kimdir?
17.11.2016
A+
A-

Dr. Hicran Kazancı, Irak’ın Kerkük şehrinde dünya’ya gelmiştir.

İlk, orta ve lise öğrenimini Kerkük’te tamamladıktan sonra Musul Üniversitesi’ne devam etmiş, 1994 yılında, yüksek lisans ve doktora eğitimlerini Türkiye tarafından Türk devlet ve topluluklarına sağlanan eğitim programı çerçevesinde devam ettiği Ankara Üniversitesi’nde tamamlamıştır.

2003 yılında bitirdiği eğitiminden sonra, Türkiye’de öğrenimini sürdürürken Irak Türkmen Cephesi’nin (ITC) farklı kademelerinde görevler aldı. Türkmeneli Öğrencileri Birliği Genel Sekreterliği ve ITC Ankara Temsilciliği Temsilci Yardımcılığı ve siyasi danışmanlık yapmıştır.

hicran-kazanci

2005 -2007 arasında bölgede ITC Başkanlığı’na danışmanlık ve ITC Dış İlişkiler Sorumlusu görevlerinde bulunmuştur. Türkiye, Birleşik Krallık ve Amerika Birleşik Devletleri’nde üniversitelerde çeşitli kısa ve uzun dönemli sertifikalı eğitim programları tamamlamıştır.

Evli olup bir kız çocuğu babası olan Dr. Kazancı, Temmuz 2010 tarihinde Irak Türkmen Cephesi Türkiye Temsilcisi olarak atandı ve halen bu görevi sürdürmektedir.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL ARAŞTIRMA / PORTRE

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.