avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3732
EURO
34,9930
ALTIN
2.325,61
BIST
9.089,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

FETÖ’cü Kavurmacı’yı resmen cezaevinden kaçırmışlar

Kadir Topbaş’ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı nasıl tahliye oldu, yargı yolu nasıl kapatıldı? TUSKON alkışcısı damat Kavurmacı’nın tahliyesinde akıl almaz bir plan devreye konmuş. Nedim Şener ifşa etti.

FETÖ’cü Kavurmacı’yı resmen cezaevinden kaçırmışlar
A+
A-

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı’nın tahliyesinde dönen dolaplar akıllar zarar. 13 gün önce alınan rapor 1 Mayıs’a kadar bekletildi. Çünkü o gün resmi tatildi ve nöbetçi mahkem vardı. Hakim verdiği karar ve sonrasındaki adımı ile itiraz yolunu da temelli kapattı.

Yani Ömer Faruk Kavurmacı’nın serbest bırakılmasına itiraz bile edilemiyor. Peki bu çark nasıl döndü işin içinde kimler var? Kamuoyu vicdanını yaralayan tahliyetinin detaylarını Posta Gazetesi yazarı Nedim Şener ifşa etti. İşte Kavurmacı için çekilen dümen;

13 Nisan 2017: İstanbul Cumhuriyet Savcısı Ercan Devrim, Kavurmacı’nın da sanık olduğu TUSKON iddianamesini tamamlayıp onay için Başsavcılığa gönderdi.

18 Nisan 2017: Kavurmacı’nın avukatları Abdullah Pehlivan ve Fatih Kılıç Acıbadem Hastanesi’ne başvurdu. Acıbadem Hastanesi fiziki muayene yerine avukatların sunduğu Kavurmacı’ya ait 2005’te “epilepsi”, 2009’da, “uyku apnesi”, 2010’da, “Hipoglisemi” raporlarını kabul ederek “yalnız kalması, oruç tutması ve uzun saatler aç kalması, araç ve elektronik cihaz kullanmasının sakıncalı olduğu ve ciddi sağlık sorunları nedeniyle tutukluluk halinin ileride telafisi imkansız zararlara yol açacağına” dair rapor hazırladı.

Avukatlar neyi bekledi?

1 Mayıs 2017: Avukatlar “Kavurmacı’nın tahliyesi için hemen girişimde bulunacaklarına 13 gün bekleyip resmi tatil olan 1 Mayıs’ta Adliye’ye başvurdu. Tahliye talebi Nöbetçi İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği’ne ulaşınca dosya, savcı Ercan Devrim’den talep edildi. Devrim, 5. Sulh Ceza Nöbetçi Hakimi Cevdet Özcan’a, iddianamenin Başsavcılık onayında olduğunu ve tahliye talebinin, yargılamanın yapılacağı mahkeme tarafından değerlendirmesinin uygun olacağını bildirdi.

3 Mayıs 2017: 5. Sulh Ceza Nöbetçi Hakimi Özcan ısrarla dosyayı talep etti. UYAP kayıtlarına göre dosyanın Nöbetçi Hakimliği’ne ulaşmasından 20 dakika sonra Kavurmacı için tahliye kararı verildi.

Tartışma yaratan tahliye kararı ile ilgili detaylı açıklamalar yapan Nedim Şener, “Kavurmacı’yı serbest bırakan 5. Sulh Ceza Hakimliği, kararında tahliyeye 6. Sulh Ceza Hakimliği’nde itiraz edilebileceği yazıldı. Ancak kararın verildiği 3 Mayıs günü Başsavcılık, 20 gündür bekleyen Kavurmacı’nın da sanık olduğu TUSKON iddianamesini onayladı. İddianame ve dosya yargılamanın yapılacağı Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi” dedi. Şener yazısında, “Savcı Ercan Devrim, UYAP sistemi üzerinden yapamadığı itirazı bu kez yazılı olarak bir üst mahkemeye yaptı. Ama dosya yargılamanın yapılacağı Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildiği için tahliye kararına itiraz değerlendirilemedi” diye ekledi.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.