avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3330
EURO
35,1684
ALTIN
2.241,35
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Tehlikeli girişim

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD’nin YPG’ye yaptığı silah sevkiyatıyla ilgili ”Suriye’nin milli birliği beraberliği ve sınır bütünlüğü bakımından bu adımlar son derece tehlikelidir” dedi.

Tehlikeli girişim

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Slovenya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Karl Erjavec ile yaptığı ortak basın toplantısında konuştu

Çavuşoğlu, ABD’nin YPG’ye silah sevkiyatı konusunda özetle şöyle konuştu:

”Suriye’deki YPG’ye yapılacak yardım konusunda bizim tutumumuz nettir. YPG’ye verilen desteğin Suriye’nin geleceği için ne kadar riskli olduğunu vurguluyoruz. Terör örgütüne verilen silahlar tüm insanlığa karşı kullanılabilir. Avrupa’nın birçok ülkesinde bu endişe var. Suriye’nin milli birliği beraberliği ve sınır bütünlüğü bakımından bu adımlar son derece tehlikedir. Suriye’nin geleceğinde istikrarı arıyorsak bu yanlışlardan dönmemiz lazım. ‘Geçici ortak’ diye bir şey olmaz. Menbiç’te de bunu gördük.”

AFGANİSTAN’DAKİ SALDIRI
Bakan Çavuşoğlu, Afganistan’ın başkenti Kabil’de yabancı elçilikler ve Başkanlık Sarayı’nın bulunduğu Vazir Akbar Han bölgesinde en az 80 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıyla ilgili de konuştu.

Çavuşoğlu bu konuda şu ifadeleri kullandı:
”Bu bomba yüklü aracın buraya nasıl girdiğini çok iyi araştırmak lazım. Nereden destek aldılar? 80 kişinin şu ana kadar öldüğü haberini aldık 300’den fazla da yaralı var. Saldırı Almanya ve Hindistan büyükelçiliklerinin hemen önünde gerçekleşti. O büyükelçilikler de bizim büyükelçiliğimize komşu büyükelçilik binaları. Patlayan bombanın şiddetiyle bizim büyükelçilik binamızda da hasar meydana geldi. Çok şükür herhangi bir yaralı yok. Sadece bu hasardan dolayı düşen bir tahta yerel personelimizin üzerine düşmüştür ama herhangi bir yaralanma da yoktur. Personelimizin bir kısmının buradan tahliyesini düşünüyoruz. Çünkü büyükelçilik binasında hasar meydana geldiği için bunun tamir edilmesi lazım. Büyükelçimiz Türkiye’deydi. Hemen geriye dönüyor. Bir heyeti göndererek yerinde incelemeler de yapacağız ve meydana gelen hasarı hemen gidereceğiz. Çok şükür herhangi bir yaralımız da ve can kaybımız da yok. Bu sevindirici ama bu terör saldırısı gerçekten hepimizi üzmüştür.”

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.