avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3297
EURO
35,0425
ALTIN
2.281,75
BIST
8.988,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Evet mi, Hayır mı?

Avrupalı Türklerin sesi AVRUPA TÜRK GAZETESİ’nin yazarı Halit Turanoğlu yazdı.

Evet mi, Hayır mı?

Rahmetli Erkan Yolaç’la bütünleşen bir yarışma vardı zamanında. EVET – HAYIR yarışması. Bu yarışmada Evet ya da Hayır dedin mi kaybettin demekti.Millet zevkle izler, hep beraber güler eğlenirdi.

Bugünlerde de milletce herkezin dilinde Evet-Hayır. Kimimiz Evetciyiz, kimimiz Hayırcı.

AK PARTI ve MHP nin, CHP yi de davet ettikleri halde katılmadığı, ortak bir calışmayla hazırladıkları yeni Anayasa değisikliği paketi halkın oyuna sunulacak.

Cumhurbaşkanımzın onaylamasının ardından,Referandum tarihi 16 Nisan olarak açıklandı.

Artık 16 Nisana kadar seyreyle ortalığı.Şimdiden basladı HAYIRcılar ile EVETcilerin kampanyaları.
Hayır cephesinin en çok dillendirdiği Argümanı “Diktatörlük gelecek, Meclisin etkisi ortadan kalkacak” üzerine.

Acaba gerçekte nedir? Aslında cevabı bulmak ta zor degil.Google Amcana yazıyorsun, sana her yönde yazıları bilgileri veriyor.

Peki, bilgiye ulaşmak bu kadar kolayken, Muhalefet ne amaçla bu Anayasa paketini, millete çarptarak anlatıyor.

Mevcut düzende, Cumhurbaskanı cinayet dahi işlese,550 Milletvekilinin onayı ile dahi yargılanamaz..Cünkü kanun “Vatana Ihanet“ harici bir suçla Cumhurbaşkanını yargılayamazsın diyor.

Yeni Anayasada ise, Meclis tamsayısının salt çoğunluğu ile herhangi bir sebepten yargilanmasi istenebilecek.Ve bu surecte, Cumhurbaskani Secim isteyemez Meclisi fesh edemez.
Diyorlar ki “Tek Adam Rejimi“.

Allah “Çok Adam Rejimi“nden korusun. Koalisyonlardan neler cektiğini kolay kolay unutmaz bu millet.

Mevcut sistemde de zaten Başbakan ne derse o olmuyor mu? O da sadece tek parti iktidarlarında.
Koalisyonlarda, her kafadan bir ses çıktığı icin uzlazma zor, uzlaşmanin zor olduğu yerde de icraat da istikrar da zor oluyordu.

Devlet Başkanını seçersin ,5 sene yönetir, beğenmedin ilk seçimde indirir,begendin bir 5 yıl daha verirsin.

Sistem temelden değişecek.Muhalefet buna karşı çıkabilir.Hayır demek en tabii hakkı.Ancak bu Hayır ı derken “Bel Altı“ vurmayacak.Halkını aşağılamayacak.

Hayırcı kesimin Kalemşörlerine göre, Evet diyen kesimin büyük bir bölümü Makarna ile kömüre oy verebilecek Aptal ve cahillerden oluşuyor.Her fırsatta Aziz Nesin in milletini asağılamak icin dediği o sevimsiz lafı milletine uyarlamaktan geri durmuyorlar.

Ama yanıldıkları şey ,bu milletin zannettikleri gibi Aptal olmadigidir.Istikrarli bir bir idarenin neler yapabildiğini görmeyi birak 15 senedir yaşayan bir toplum, kendisine Aptal ve Cahil gözüyle bakan bu muhalefete kolay kolay da pirim vermez.

Muhalefet bu kafayla devam ederse, ki yıllardır değişen birşey yok, kafa aynı kafa”,bu milletden daha cooook tokat yiyip sandığa gömülürler.

Diyorlar ki „“Ya Tayyip Erdoğan dan sonra gelen, ülkeye zarar verirse?“ Bu bile Türk Milletine bir hakarettir, güvenmemektir. 80 milyon luk Türk Milleti, içinden mutlaka ihtiyaç duydugu liderini çıkaracaktır.

Aslında bu Referandum Sistemin Değişimini oylamanın yanında ,safların da belirmesine vesile oldu ki, bu bile başlıbaşına bir kazançtır.

Evetciler zaten belli de ,Evetin karsisindaki koalisyon kimlerden oluşuyor belli değildi, o da belli oldu.Hayır in savunucusu CHP ve HDP yi anladik da,bunlarla yan yana gelen Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisini anlamakta insan zorlanıyor,Birde bu gruba Dogu Perinceg`in Vatan Partisini de ekleyince insan birsey diyemiyor.

Bunlara Teroristbaşı Duran Kalkan’ın öncülüğünde, PKK, TKP/ML, THKP-C/MLSPB, MKP, TKEP-LENİNİST, TİKB, DKP, YRK, Devrimci Karargah ve MLKP gibi kanlı Terör örgütleri tarafından olusturulan Terör Koalisyonunu da ekleyince,Hayırci cephenin,Vatan Millet sevgisinin seviyesini de anlayabilirsiniz.

FETO cuları yazmaya gerek yok .Bunlar zaten Erdoğan karsıtı olsun da ne olursa olsun diyorlar.

Daha bu listeye dış gücleri yazmadım ki yazmaya da gerek yok.Çünkü adı üstünde Dış Güçler.Bunlar yapmalari gerekeni yapıyor kendi ülkelerine hizmet ediyor.

Şimdi, Bu yukarıda saydığım Hayırcı grubu millet bilecek görecek,sonra gidip hayıra mühürü basacak öyle mi?

Yok daha neler.

Millet 16 Nisanda,
Büyük ve Güçlü Türkiye için,
Istikrar için,Refah için hangi safta duracağını cok iyi bilir .

Ve Emin olun bu safta teröristler, bölücüler, hainler le, bunlarin hamileri ve yardakcıları olmayacak.

Günlerin en güzeli Sizlerle beraber,geceniz huzurlu,gününüz aydınlık olsun.

Halit Turanoğlu – Avrupa Türk Gazetesi yazarı
Avrupa Türk Gazetesi © GAZETEMİZİN YAZARI
Avrupalı Türk Demokratlar Birliği – UETD Bonn Şube Başkanı

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.