avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3670
EURO
35,0307
ALTIN
2.325,51
BIST
9.110,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Ermeni tartışması Hollanda’ya sıçradı; birilerinin içgüzarlığı Türk STK’larını harekete geçirdi

Almanya parlamentosu’nun ‘Ermeni soykırım’ kararı Hollanda’ya sıçradı. Hollanda’nın sosyal-demokrat PvdA’lı Başbakan Yardımcısı Lodewijk Asscher’in konuya el atması bazı algı merkezlerini harekete geçirdi.

Ermeni tartışması Hollanda’ya sıçradı; birilerinin içgüzarlığı Türk STK’larını harekete geçirdi

Bunların arasında başarısızlıkları ve terörü örgütü PKK’nın Hollanda’daki uzantılarıyla işbirliği kamuoyuna yansıyan Mehmet Emin Ateş’in başında bulunduğu, TC Başbakanlık Tanıtma Fonu’ndan aldığı desteğin kesileceği tartışılan CPD’nin (Centre for Public Debate – Sivil Tartışmalar Merkezi) bulunduğu ortaya çıktı.

TÜRK DEVLETİNİN DESTEKLEDİĞİ CPD, ‘SOYKIRIMCI’ HOLLANDA BAŞBAKAN YARDIMCISI ASSCHER’A NASIL PAYANDA OLDU?

Hollanda Başbakan Yardımcısı Lodewijk Asscher’ın 1915 olaylarını, ortağı olduğu Hollanda hükumeti tarafından ‘Ermeni soykırım’ değil de ‘Ermeni meselesi’ olarak tanımlayarak sıcağı sıcağına kamuoyu oluşturma gayreti, CPD’nin Muhasibi Mehmet Tütüncü’nün olayı kendi ‘başarı’sı olarak lanse etmesi tartışmalar yol açtı.

OYSA İDDİA EDİLDİĞİ GİBİ ORTADA NE CPD’NİN TÜRK LOBİSİ, NE DE LOBİ’NİN BAŞARISI VAR!

Devletin gönderdiği paraların hakkını verememekle ve şeffaflıktan uzak durmakla gündeme gelen Emin Ateş’in başında bulunduğu CPD’nin Muhasibi Mehmet Tütüncü’nün maskesini Hollanda Türkleri Konseyi Başkanı akademisyen Sefa Yürükel düşürdü.

Antropolog Sefa Yürükel, AVRUPA TÜRK GAZETESİ‘ne yaptığı açıklamada,

  • Asscher’in açıklamalarının Hollanda parlamentosu’nun 2004 ve 2015’te aldığı; Türkiye’nin AB’ye tam üyeliğinde sözde ‘Ermeni soykırımı’nı tanımasının ön-şart olarak kabul etmesi gerektiği yöndeki kararı ve sonradan yeniden aldığı sözde soykırımı bizzat tanıma kararının bağlayıcılığını ortadan kaldırmadığını ifade ederek,
  • Tütüncü gibi Asscher’in popülist ve Türkleri kandırmaya yönelik sözlerini irdelemeden inananların gerçeği olduğundan farklı göstererek bakana yaranma eylemi içinde olduğunu ve
  • bunun kendilerine ‘lobici’ veya ‘Türk lobisi’ olarak lanse eden insanlara yakışmadığını ifade etti.

Hollanda Türkleri Konseyi Başkanı Yürükel: “Kamuoyunu kandırmak, kendilerine lobiciyim diyenlerin işi olmamalı. Çünkü Asscher açıklamalarıyla parlamentonun 2004 ve 2015’te kararlarını ortadan kaldırmıyor aksine güçlendiriyor.”

ermeni tartismasi hollandaya sicradi

CPD’Lİ TÜTÜNCÜ’NÜN AÇIKLAMASI

İşte CPD Muhasibi Mehmet Tütüncü’nün “HOLLANDA 1915 OLAYLARINI SOYKIRIM OLARAK KABUL ETMİYOR” başlığıyla yayınladığı gerçeklerle bağdaşmayan o algı dolu açıklaması “Avrupa’da çalışan tek Türk lobisi Hollanda’dadır. Hollanda hükumeti 1915 olaylarını soykırım olarak nitelemeyi reddediyor. Bu konuda Başbakan yardımcısı Asscher yaptığı konuşmada olayın hukuki boyutu Uluslararası hukuku ilgilendirir ve bu bizim Hollanda hükumetinin konusu değildir demiştir. Başbakan Yardımcısına göre Ermenistan ile Türkiye’nin arabuluculuğunu yapmak 1915-1923 olaylarının nasıl ifade edileceğini kelimelerle tartışmaktan daha önemlidir.”

YÜRÜKEL’İN GERÇEKLERİ İFŞA EDEN CEVABI: HOLLANDA SÖZDE ‘ERMENİ SOYKIRIMI’NI TANIMADI DEMEK KOSKOCA BİR KANDIRMACADIR

Hollanda Türkleri Konseyi Başkanı akademisyen Sefa Yürükel’den ise cevap gecikmedi. Yürükel, “Değerli Mehmet Tütüncü, Bu doğru değil. En son Hollanda parlamentosu tarafından alınan kararda Ermenistan, Süryani ve PKK basını havalara uçtu. ‘Tanındık’ diye. Ermenistan’da sevinç gösterileri yapıldı. Ermenistan radyosu baş haber olarak verdi. Hollanda’da lobi falan yok. Milleti kandırmayın. Hollanda parlamento kararında sözde ‘soykırımlar’ tanınmıştır. Aynı Alman parlamentosunda olduğu gibi. Okuduğunuzu anlamıyorsanız yapacak bir şey yok. Ama zorla güldürüyorsunuz insanları. Büyükelçiyi bile kandırmışsınız. Yapmayın bunun adı ‘yalan haber’ yaymaktır. ‘Psikolojik harp’te alet olmaktır. Bilerek ya da bilmeyerek düşmana çalışmaktır yaptığınız.” dedi.

SEFA YÜRÜKEL: CPD, TÜRKLERİN LOBİSİ DEĞİL “HOLLANDA DEVLETİNİN TÜRKLER İÇİNDEKİ LOBİSİ”

Hollanda Türkleri Konseyi Başkanı Yürükel açıklamasının devamında, “Hollanda Hükumetinin adamının taktiken ne söylediği çok önemli değil. Merkel’de katılmadı. Esas olan parlamentodan çıkan karardır. Türk milletini uyutmaya kalkmayın. Türklerin tepki vermemesi için Hollanda’nın aldığı bu düşmanca kararı milletin gözünden kaçırtamazsınız. Adama sorarlar, siz kimin lobiciliğini yapıyorsunuz diye? Hollanda devletinin Türkler içerisindeki lobisi gibi davranmayın? Hollanda’daki gariban insanlarımıza şimdilik yutturursunuz bunu ama bunun yarını da var. Unutmayın biz ölmedik daha! Bu millet sahipsiz değil, o kadar.” dedi ve ekledi, “Siz bu işleri bırakın çünkü Türk miletinin çıkarlarına zarar veriyorsunuz. Kendinize saygınız varsa Türkleri yanlış bilgilendirerek zarar vermeyin.”

TÜTÜNCÜ’NÜN GÖRÜŞME TALEBİNE KARŞIN, YÜRÜKEL: BİLGİ EKSİĞİ BULUNANLARIN EKSİĞİNİ HER ZAMAN TAMAMLAYABİLİRİZ

Tütüncü, soykırımlar ve anti-terör konularındaki uzmanlığıyla bilinen Yürükel’in Türkler tarafından takdirle karşılanan açıklamalarını içine sindiremeyerek, aşağılayıcı bir mesaj gönderdi. Tütüncü ‘azizim’ ile başlayan mesajında oturaklı cevaplar vermekten uzak bir tavır takınarak, “gelince bir ayakkarimixi masaya uzatalim ve goruselim….” diye bitiriyor.

Akademisyen Sefa Yürükel AVRUPA TÜRK GAZETESİ‘ne yaptığı açıklamada Tütüncü’nün çağrısını değerlendirerek, “Bizim kapımız herkese açıktır. Bu durumda bilgi eksikliğini gidermek için elbette öğreneceği şeyler olabilir, bizde öğretiriz. Doğruları öğrenmek isteyen herkes başvuru yapabilir.”

ermeni tartismasi hollandaya sicradi

CİA’NİN KEFİL OLDUĞU TÜRK DÜNYASI UZMANI MEHMET TÜTÜNCÜ

Sovyetler Birliği’nin çöktüğü 90’lı yıllarda Hollanda Türk Diyanet Vakfı’nın (HDV) desteğiyle çıkardığı kitabına, 12 Eylül 1980 darbesi için “bizim çocuklar yaptı” diyen Amerikan istihbarat örgütü CİA’nin Türkiye Masası Şefi Paul Henze’nin kefil olup önsöz yazdığı MHP’li Tütüncü bugün CPD yöneticisi olarak ortaya çıkması dikkat çekiyor. Yürükel açıklamasında Henze’nin Tütüncü’ye kefil olmasının manidar olduğunun altını çizerek, “CİA’nin Türkiye istasyon şefi Henze herkese önsöz yazmaz. Burada belli ki emperyalizme hizmet eden, garip ve karanlık bir ilişkiler yumağı var.” şeklinde görüşlerini ifade etti. Tütüncü o dönemde kısa adı SOTA olan ve Hollanda devletinin değişik kamu kurumları tarafından mali olarak desteklenen Türkistan Araştırmalar Vakfı’nın (Stichting Onderzoek Turkistan) başkanlığını yürütüyordu.

CPD’nin para kasasından sorumlu Muhasibi Mehmet Tütüncü’nün Emin Ateş’in arkasındaki gerçek yönlendirici güç olduğu Türk sivil toplum kuruluşları arasında tartışılıyor.

CPD’DE GÖREVLENDİRMENİN NASIL VE HANGİ KRİTERE GÖRE YAPILDIĞI ŞEFFAF DEĞİL

CPD’de oluşan sıradışı profilin toplumdaki yansıması açısından toplumdan kopuk olması ve CPD’nin içindeki klikleşme eğilimi, AK Parti tabanında da rahatsızlığa neden olduğu ve kişilerin atamasının nasıl gerçekleştiğinin sorgulandığı gelen bilgiler arasında.

VEYİS GÜNGÖR’ÜN YÖRÜNGESİNDE SÖZDE LOBİ

Ateş’in ve Tütüncü’nün de AK Parti’den ve UETD’den (Avrupalı Türk Demokratlar Birliği) Hollanda şubesinden kovulan ve FETÖ ihanet şebekesiyle arasına hala mesafe koyamayan Veyis Güngör’le sıkı işbirliği bulunmakta olup CPD’deki profil ve şekillenme ile buraya davet edilen kişi ve sivil toplum kuruluşlarına kadar Güngör’ün yönlendirmesinde gerçekleşmekte, Güngör’le husumetli Türk aydınların özellikle CDP’den bilinçli olarak dışlandığı dikkatlerden kaçmıyor.

Kamuoyunda daha çok tartışma yaratacağı benzeyen CPD’de olup bitenler, akademisyen Sefa Yürükel’in CPD’yi ele geçiren halktan kopuk klikin AK Parti hükumetinin hangi kanadıyla, nasıl ilişki içinde olduğu konusuyla ilgili gündem yaratacak açıklamaları önümüzde günlerde yine AVRUPA TÜRK GAZETESİ farkıyla sizlerle olmaya devam edecek.

Avrupa Türk Gazetesi © SÖYLEŞİ

sefa yurukel cpd tr komplosu aciklamasi

sefa yurukel erik jan zurcher madalyayi geri verdi

emin ates mustafa ayranci kirmizi cizgiler2

ibrahim gormezden emin atese

dursun paksoy carpici konustu

dursun paksoy carpici konustu on

gedik cpd emin ates haberi

emin ates cpd bildiri krizi

ayrancinin pkk provokasyonu cpd emin ates babasinin ciftligi

Hollanda'da Ermeni kilisesinin ayinine katilan HDP'li vekil bakin kimle beraberdi kapak

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.