avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3285
EURO
35,0893
ALTIN
2.297,14
BIST
9.041,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Yargıtay’da kritik karar!

Yargıtay içindeki F tipi yapılanmaya neşter vuruluyor. Balyoz ve Askeri Casusuluk davalarında komutanlara verilen cezaları onayan 9’uncu Ceza Dairesi dağıtılıyor. Daire Başkanı Ekrem Ertuğrul ve üyeler başka dairelerde görevlendirilecek. Bundan sonra başta Ergenekon olmak üzere kumpas davalarının temyiz incelemesini yeni başkan ve üyeler yapacak.

Yargıtay’da kritik karar!
A+
A-

Yargıtay’da F tipi örgüte yönelik hamleler art arda geliyor. Kumpas davalarındaki sanıklara cezalar yağdıran 9’uncu Ceza Dairesi dağıtılıyor.

Yargıtay’da bir süre önce yeni oluşturulan dairelere 144 üyenin seçimiyle dengeler cumhuriyet hukuku lehine değişmişti. Yargıtay’daki iş bölümü ve üye dağılımını değiştirme yetkisi bulunan Başkanlık Kurulu da yeniden belirlendi. Başkanlık Kurulu ilk toplantısını yaptı ve dairelerin görev dağılımı ve üyelerin hangi dairede görev yapacağını görüştü.

Sabah Gazetesi’nin haberine göre, Başkanlık Kurulu’nun yürüttüğü çalışmalarda yeni üyelerin F Tipi hakimlerin etkisini kıracak şekilde görevlendirilmesi kararlaştırıldı.

Balyoz, İstanbul Askeri Casusuluk, Hanefi Avcı Davalarının kararlarını onayan 9’uncu Ceza Dairesi de dağıtılacak dairelerin başında geliyor. Başkanlık Kurulu’nun taslağına göre, 9’uncu Ceza Dairesi Başkanı Ekrem Ertuğrul ve üyeler görevlerinden alınacak. Ertuğrul, yeni kurulan 16’ıncı Ceza Dairesi Başkanlığına getirilecek.

Yargıtay’ın bu kilit dairesine Yargıda Birlik Platformu desteğiyle Yargıtay’a üye seçilen ve seçildikten sonra da 16’ıncı Ceza Dairesi Başkanlığı’na getirilen Eyüp Yeşil atanacak.

Anayasal düzene karşı suçlara bakma görevi ilk başta Hamdi Yaver Aktan’ın başkanı olduğu 18’inci Ceza Dairesi’ne verilmesi değerlendirildi. Sabah’ın iddiasına göre bu karardan son anda vazgeçildiği belirtildi.

Bunun üzerine bu davaların temyizine 9’uncu Ceza Dairesi’nin yeni üyelerle bakmaya devam etmesi kararlaştırıldı. Dairenin ilk somut işi ise Hanefi Avcı’nın da sanıkları arasında bulunduğu Devrimci Karargâh davasının karar düzeltme başvurusunu değerlendirmek olacak. Ergenekon davasının temyiz incelemesini de yeni başkan ve üyeler yapacak.

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.