avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3659
EURO
34,9545
ALTIN
2.325,09
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

CHP Hollanda Birliği yönetim yeniden şekillendi; Bülent Çoban başkanlıktan indirildi

Parti Örgütlerinden sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Av. Bülent Tezcan’ın Ankara’dan el-atmak zorunda kaldığı Hollanda Birliği’nde yönetim yeniden şekilendi, başkan Sufat Çelik oldu.

CHP Hollanda Birliği yönetim yeniden şekillendi; Bülent Çoban başkanlıktan indirildi
A+
A-

CHP Hollanda Birliği başkanlığı döneminde ‘tek adam’ zihniyetiyle CHP Hollanda Birliği yönetimi ve üyelerini canından bezdiren ve hiç kimseyi dinlemeyen Bülent Çoban, sonunda üyelerin yoğun şikayetleri neticesinde CHP Genel Merkez tarafından başkanlık göreviden alındı.

YOLSUZLUK ÇOBAN’IN BAŞINI YAKTI
‘İçki’, ‘kadınlara kabalık’, ‘gizli belgenin paylaşılması’, ‘zimmetine para geçirmek’, ‘parti örgütünü dağıtarak işleyemez hale getirmek’, ‘Partiyi PKK-HDP’ye yamamak’,
(KvK-Dernekler masası bağlamında) evrakta ve kayıtta sahtecilik’, ‘Tüzüğü/yönetmeliği çiğnemek’, ’CHP markasını kendi şahsi işleri için kötüye kullanmak’ şeklinde usulsüzlük ve yolsuzluk yaptığı CHP üyelerinin gündeme getirdiği skandalların peş peşe gelmesi üzerine CHP Genel Merkezi 2023 seçimleri yaklaşırken, CHP örgütünü derleyip toplamak amacıyla CHP Hollanda Birliği’ne el-atma kararı aldı.

CHP Yurtdışı Koordinatörü Hakverdi Gürbüz
CHP Yurtdışı Koordinatörü Hakverdi Gürbüz

BÜLENT TEZCAN: ÜYELER BÜLENT ÇOBAN’I GÖREVDEN ALDI
11 Aralık’ta Parti Örgütlerinden sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Av. Bülent Tezcan ve CHP Yurtdışı Koordinatörü Hakverdi Gürbüz’ün de katıldığı ve çevrimiçi (online) olarak yapılan CHP Hollanda Birliği yönetim kurulu toplantısında önemli kararlar alındı. Yöneticilerin katıldığı toplantıda, bitmek bilmeyen Bülent Çoban’ın başını çektiği skandallara son verilmesi amacıyla probleme neşter vurularak, yönetim kurulu üyelerin talebi doğrultusunda 2/3’lik çoğunlukla Bülent Çoban başkanlıktan düşürüldü, yerine başkan Sufat Çelik seçilerek yönetim yeniden şekillendirildi.


Yeniden şekillenen CHP Hollanda Birliği yönetim kurulu

AMAÇ: ‘CHP HOLLANDA’DA TÜM SANDIKLARDA TEMSİL EDİLSİN’
DİSİPLİNE VERİLDİLER
Çoban’ın başkanlıktan düşürülmesi yetmediği gibi, hesap sormak için bunun üzerine CHP’nin 2023’te yapılacak seçimlerde Hollanda’da da hiçbir sandığı boş bırakılmaması amacıyla tüm sandıklarda temsilci bulundurulması için seçimlere kadar ahenk içinde çalışan bir yönetim kurulu oluşturmak amacıyla parti örgütünü temizleyerek, Çoban döneminde partinin Hollanda’daki örgütünü işlevsiz hale getiren ve dağıtan Bülent Çoban, Doğan Selvi ve İlhan Altundağ da CHP üyeliğinden atılmak için haklarında disiplin kurulunca soruşturma başlatılıp ifadelerinin istendiği öğrenildi. CHP Hollanda Birliği Disiplin Kurulu Başkanı Mustafa Özer’in genel merkezin yönergeleri doğrultusunda bu işlemi yürüttüğü belirtildi.


Doğan Selvi, Bülent Çoban ve İlhan Altundağ

YENİ BAŞKAN SUFAT ÇELİK: ÇOBAN’DAN ENKAZ DEVRALDIK
Enkaz devir alsak da gerginliğe nokta koyacağını ifade eden yeni başkan Sufat Çelik, gerçekleri dile getirerek yeni dönem için hazırlıklarını sürdürdüklerini belirtti. Atatürk ilke ve devrimlerine bağılılık içinde CHP’yi Hollanda da temsil etmeye devam edeceklerini belirten Çelik, Çalışma gruplarımızla (bölgesel şubeler) ülke genelinde seferberlik başalatacağız.” dedi. 

İŞTE YENİ YÖNETİM
CHP Hollanda üyeleri ve CHP Genel Merkezinin de bilgisi ve oluru doğrultusunda yeniden şekillenen yönetim ise şu isimlerden oluştu; 

Sufat Çelik – Başkan,
Ahmet Fatih Gerçek – Sekreter,
Kamil Akyol – Sayman,
Döndü Yiğiter – Kadın Kolları Başkanı,
Sadık Yağcı – yönetim kurulu üyesi,
Alara Karakuyu – yönetim kurulu üyesi,
Doğan Selvi – yönetim kurulu üyesi,
Bülent Çoban – yönetim kurulu üyesi,
Sonya Çakır – yedek üye,
Turgut Akca – yedek üye,
Yüksel Altınbaş – yedek üye,
Mehmet Ayhan – yedek üye,
Hakan Göksu – yedek üye,
Erol Güldalı – yedek üye,
Ayhan Pekdemir – yedek üye


Yeniden şekillenen CHP Hollanda Birliği yönetim kurulu

YENİ BAŞKAN NET KONUŞTU
Yeni yönetim kurulu üyeleri soruları karşısında yaşanan gerginliğin sebebinin Bülent Çoban olduğunu, yapılan faaliyetlerde Çoban’ın ‘ben merkezli’ hareket ettiğini, yönetime sormadan kararlar aldığını, bu durumun da parti tüzüğüne aykırı olduğunu belirtti. “Parti içinde yaşanan bazı sıkıntılar üzerine üyelerimizin önermesi ve daha da önemlisi, Genel Merkezimizin de onayı ile yeni yönetim oluşturuldu Üyelerimiz de beni başkanlığa layık gördüler. Bir darbe veya paralele yapı söz konusu değildir. Bizler kurumsallaşmak için çaba gösterirken, CHP Hollanda Birliği’nin hızla ‘tek adam’ (Bülent Çoban) dönemine doğru gittiğini gördü, üyelerin de bilgisi dahlinde rahatsızlık CHP Genel Merkezine iletildi. Şu an 350 üyemiz var fakat Bülent Çoban’ın bu tutum ve davranışlarından ötürü üyelerimizden çok küskünlerimiz var.” denildi.

MUHASEBE KAYITLARI ORTADA YOK
Sosyal medyada paylaşılan usulsüzlük ve yolsuzluk söylemlerine de açıklık getiren CHP Hollanda Birliği yönetimi, “Henüz muhasebe kayıtları tamamen incelenmiş değil.”dedi.

Başkan yaptığı açıklamada şunları belirtti; “Kurumsallaşmak yerine, ‘Tek Adam’lık CHP’nin felsefesine, demokratik yapımıza ve anlayışımıza ters bir durumdur. Gönül isterdiki, daha önce olduğu gibi sizleri kendi binamızda misafir edebilseydik. Maalesef binamızı enterasan bir şekilde boşaltmak zorunda olduğumuzu biz de oldukça geç bir zamanda öğrendik.

SORUNLARI ÇÖZECEĞİZ
CHP Hollanda Birliği içinde başlayan sorunların görülmesini de zaten bu gelişme başlattı. Sorun bütün kurumlarada olur ve olmuştur bunu anlıyoruz ama çözüm noktasında bütün yönetim kurulu veya yetkili merciler beraber çalışmak ve çalışma prensibini belirlemelidir. Herkes bilgisi ve becerisi ekseninde çözüm odaklı fikirler üretmeli ve ekip çalışmasıyla sorunları sıralama ve çözüm bulmaya odaklanmalıdır. CHP Hollanda Birliği, yönetim kurulu içinde oluşturacağı yeni bir görev dağılımı ve yetki paylaşımı ile bunu en güzel şekilde yapacağına inancım tamdır. Partimizin kuruluş amacına bağlı kalarak, Atatürk ilke ve inkilaplarını benimseyen yaklaşık 100 yıllık bir partinin temsilcisi konumundayız. Hollanda’da Cumhuriyet Halk Partisi’ni en iyi şekilde temsil etmek şiarıyla çalışmalarımıza acilen başlayacağız. Eksiklerimizi gidermek, üye ve vatandaşlarımızla birlikteliğimizi pekiştirmek için bütün çalışma gruplarımızla ülke genelinde bir seferberlik başlatmalıyız.

CHP Hollanda Birliği’nin yeni başkanı Sufat Çelik

YENİ GÖREV PAYLAŞIMINA GİDECEĞİZ
Yönetim kurulu olarak Genel Merkezi’mizle yaptığımız görüşmeler sonucunda Birliğimizin daha işlevsel görev yapabilmesi için, bir değişime ihtiyaç olduğu kanısına varıldı. Bu bağlamda yönetim kurulu içinden yeni bir başkan ve uyumlu çalışabileceği ekiple yeni görev ve yetki paylaşımına gideceğiz. Yönetim kurulu içinde beni başkan adayı gösterip destekleyen arkadaşlarıma, genel merkezimiz ve milletvekillerimize teşekkür ediyorum.

Önümüzdeki süreç içinde yapacağımız yönetim kurulu toplantılarında görev değişikliği ya da olası gelişmeleri siz değerli basın mensuplarıyla paylaşacağız. Öncelikle iki grup hâlinde iç sorunlarımız ve 2023 Türkiye genel seçimleri için çalışmalarımıza başlayacağız. Ne söylediysek onu yapacağımız, ne yaptıysak onu söyleyeceğimizi, şeffaf, hesap verebilir ve sorgulanabilir bir anlayışla bütün yönetim kurulu arkadaşlarımızla göreve hazırız.

Sizlerin de desteğiyle ülkemiz ve vatandaşlarımız için görevden kaçmayacağımızı aldığımız görev ve sorumluluğu en iyi şekilde yapacağımızı kamuoyuna ilan ediyoruz. Yeni bir sayfa açarak, küskünleri barıştırarak, kurumsallaşma yolunda CHP ilkelerinden taviz vermeden, herkesi kucaklayarak 2023 seçimlerine hazırlanıyoruz.” şeklinde konuştu.

ÇOBAN YALNIZ KALDI
CHP’liler tarafından ‘patlayan lağım’ olarak nitelendirilen olaylar dizisininyıllardır üstünü kapatmayı başaran Bülent Çoban’ın ise yanına topladığı Ilham Altundağ ve Doğan Selvi ile birlikte direnmeye çalıştığı basın toplantısıyla ortaya çıktı. Çoban’ı parlatma çabasını sürüdüren Özcan Özbay adlı kişinin Çoban’ı yeniden diriltmek için filim çekimlerinin ise yetersiz kaldığı gözlerden kaçmadı.

HDP-PKK’LILARIN CHP HOLLANDA BİLİĞİNE BÖLÜCÜ-YIKICI GİRİŞİMİNE SET ÇEKİLDİ
Görevden alınan Bülent Çoban ise görevinden alınma tebligatı kendisine ulaşır ulaşmaz yanındaki 2 kişiyle berber 8 Oak 2023 tarihinde üye toplantısı adıyla kongre yapacağını elinde tuttuğu CHP Hollanda Birliği facebook sayfası aracılığıyla ilan etti. CHP Genel Merkez kaynaklarının ‘itibar edilmemesi gereken korsan girişim’ olarak belirtilen bu hareketin CHP’nin Hollanda’daki tabanında ise ‘CHP’ye sızarak partinin Hollanda yapılanmasını HDP-PKK destekçisi radikal-marjinal HTİB ve görevlisi (faaliyetlerinde onur misafirleri yaptıkları) Mustafa Ayrancı’ya yakınlıkları nedeniyle CHP’yi  HDP ve PKK’ya vagon yapma girişimi, CHP’yi Atatürk’ten kopartmaya çalışan partiye sızmış bölücü ve paralel yapı girişimi’ olarak değerlendirdi. Yeni yönetim bu girişimi sert bir dille uyardı.

İşte CHP Hollanda Birliği yönetim kurulunun o duyurusu;


ÇELİK BAŞKANLIĞINDAKİ YÖNETİM İŞ BAŞINDA
Bülent Çoban’ın kesin olarak görevden kovulduğu ve üyelikten de atılacağı belirtilirken, ‘taze kan’ olarak nirelendirilen, genel merkezce de onaylanan Sufat Çelik başkanlığında yeniden şekillenmiş CHP Hollanda Birliği yönetimi ise bölücü paralel yapı girişimlerine karşı aşağıdaki duyuruyu yapmıştı.

Avrupa Türk Gazetesi | EsrefKerkuklu.com – ORTAK ÖZEL HABERDİR

Uzunca bir süredir CHP Hollanda Birliği’ndeki gelişmeleri takip eden ve derinlemesine araştıran; Avrupa Türk Gazetesi’nin BaşYazarı-gazeteci Oğuzhan Kılıç ve EsrefKerkuklu.com’un Genel Yayın Yönetmeni-gazeteci Eşref Kerküklü’nün içinde bulunduğu doğruların peşine giden emekçi gazeteciler kolektifinin gerçekleri halka ulaştırma kararlığının bir sonucu olarak ortaya çıkmış bir dosya haberdir. Gelişmeleri takip etmeye devam eden deneyimli gazeteciler, gelişmeleri daha önce hiçbir yayın organında görünmemiş netlikte derleyerek, önemli bilgi ve belgeleriyle, detaylarıyla yansıtmaya devam edecektir.

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.