avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3379
EURO
35,1346
ALTIN
2.240,65
BIST
8.716,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Elinden geleni ……

Avrupalı Türklerin sesi AVRUPA TÜRK GAZETESİ yazarı Halit Turanoğlu yazdı.

Elinden geleni ……

AP (Avrupa Parlamentosu) Baskanı Martin Schulz bu aralar Türkiye ye kendince ayar vermeye calışıyor.Kırmızı çizgiler çizip olmazsa olmazlarını söylüyor.Türkiye nin o çizgilerin dışına çıkması halinde başina gelecekler konusunda uyarılarda bulunuyor.

Ne diyor Efendi Hazretleri “İdamı getirirseniz,Müzakereleri bitiririz,yetmedi Ekonomik yaptırımlarda bulunuruz.“.

Onun Raportörü Kati Piri de daha önce aynı kafadan konuşunca Cumhurbaşkani Erdoğan dan cevabını almıstı ve o cevap bu tehdide de  önceden verilmis bir cevapti.

Şimdi insan düşünmeden edemiyor.

Ne oldu da iş bu dereceye geldi.Şimdiye kadar kör topal bir şekilde de olsa ,Türkiye ve AB bir şekilde  anlaşıyorlardı.

Ta ki 15 Temmuz a kadar.

Türkiye 15 Temmuz dan sonra her türlü Terörün ve Terör Örgütünün üstüne kararli bir şekilde gitmeye başlayinca, sanki Avrupa`nın Sinir uclarına dokunmuş oldu.

Avrupa nın Sarı-Kırmızı-Yesil renklere olan aşkını bildiğimiz için, Türkiye den kaçan Fetocu Terör Örgütü mensuplarına da  kol kanat germeleri pek de süpriz olmadı.

Öyleki bu örgütler, Avrupa nın her tarafında ve bulundukları ülkelerin koruması altında, her türlü propaganda faaliyetlerinde rahatca bulunabiliyor,AP  icinde Sergiler,basın toplantıları ve sözde resmi görüşmeler yapabiliyordu.

Daha da ötesi Belcika Mahkemesi bütün dünyanin Terör Örgütü diye kabul ettiği PKK nin faaliyetlerinin terör faaliyeti olmadığını mahkeme kanalı ile ilan edebiliyordu.

E dile kolay.Şimdiye kadar ,bu terör örgütlerini Türkiye ye karşı bir koz olarak kullanan Avrupa`nin bu önemli kozunu ,Türkiye yok etmek üzere.

Avrupa nın anlamadığı sey, Türkiye nin artık eski Türkiye olmadığıdır.

30 senedir bölücü terörle mücadele eden Türkiye , bu mücadelesinde ihtiyac duyduğu her türlü istihbaratı ve silahı büyük bir oranda dısarıdan alıyordu.

Nasıl unuturuz “benden aldığın Leopard Tankı ile PKK ya vuramazsın“lafına maruz kaldıgımız günleri.

Simdi öyle mi? Istihbaratımızı yerli IHA mız ile, yerli Uydu muz ile sağliyor,Altay Tankımız, Fırtına Obüsümüz ile vuruyor,Yerli malı Kirpi ve Akrep lerle de Lojistiğimizi sağlayıp  mücadelede başarili oluyoruz..E boşuna dememişler “kötü komşu adamı mal sahibi eder“ diye.

Şimdi bu Avrupa Türkiye ye diyor ki;

Teröriste karşı Kibar olacak,efendiliğini elden bırakmayacaksın,

Terörle mücadeleyi bizim dedigimiz sekilde yapacaksin,

Milletin isteğini dikkate almadan İdam lafını unutacaksın.  Yoksaaaa…..

Eeeeeee, Yoksa?

Yoksaaa diyor “ Müzakereleri durdururuz, daha da yetmedi  Ekonomik yaptırımlar da düşünürüz“ diyor.

Ki bunlar daha önce, Göçmenlerin Geri Kabul Anlaşmasını İmzalayın da ,Haziran 2016 itibarı ile vizeleri  kaldıralım deyip, Günü geldiginde Yana Yattı , Camura Battı diyerek  bin bir mazeretle  kıvırabilmiştir

Şimdi ,Türkiye nin önünde, bu gereği yerine getirilmemiş Geri Kabul Anlaşmasını iptal etme seceneği var ve bu seçeneği de büyük bir ihtimal uygulayacak.

Ayrıca ,olağanüstü savaş şartları yaşayan Suriye li mültecilerin, uluslararası hukuktan doğan serbest dolaşım ve iltica haklarının da engellenmemesi icin, Türkiye nin de  elinden geleni yapması lazım.

Martin Schulz u dinlerken, aklıma , ne hikmetse çocukluk anılarım geldi birden…

Küçüktük,

Kavga ederdik amma öyle yumruk yumruğa degil,Ağiz dalaşı derler ya işte öyle,

Sallardık boş boş tehditleri,seni şöyle yaparım,seni böyle yaparım diye.

Karsimizdaki suklüm püklüm durursa, tamam derdik , bu tam disimize göre der, bir daha da tepesinden inmezdik,

Amma velakin her zaman ayni cikmaz ,bazen de disli cikar di muhatabimiz,

“Ne diyon la sen. Elinden geleni ardına …..“ deyince tırsar,birşey diyemezdik.

Aynen Türk  Dışişleri Bakanı Sayin Çavuşoglu nun dedigi gibi:

“Elinden Geleni Ardina Koyma“

Halit Turanoğlu – Avrupa Türk Gazetesi yazarı
Avrupa Türk Gazetesi © GAZETEMİZİN YAZARI
Avrupalı Türk Demokratlar Birliği – UETD Bonn Şube Başkanı

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.