avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3690
EURO
34,9519
ALTIN
2.325,69
BIST
9.095,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: milletimizin adı TÜRK milletidir

Polis Teşkilatı’nın 171’inci kuruluş yıldönümünde konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Paralel yapının açtığı tahribat çok ağır; yerli ve milli bir Polis Teşkilatı inşa ediliyor” dedi ve milletin adının ‘TÜRK’ olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: milletimizin adı TÜRK milletidir
A+
A-
Erdoğan, “Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Abazasıyla, Boşnağıyla 79 milyon tek milletiz. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız. Geniş anlamıyla, anayasal anlamıyla Türk milleti olarak tanımlarız”dedi.
Polis Teşkilatı töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Polisimizin içinde de yanlış yola sapanlar çıkabiliyor. Bunlar üzerinden tüm teşkilatın suçlanması asla kabul edilemez” dedi. “Sizin meseleniz benim meselemdir” diyen Erdoğan, “Size yapılan saldırı, bana yapılmış saldırıdır. Sizlerden görevlerinizi, arkanızda Cumhurbaşkanı’nın, hükümetin, devletin olduğunu bilerek yürütmenizi istiyorum” ifadesini kullandı. Erdoğan, “Paralel yapının açtığı tahribat çok ağır; yerli ve milli bir Polis Teşkilatı inşa ediliyor” diye konuştu. “Siz milletin birliğine, bayrağın değerlerine, vatanın bölünmezliğine kast ederseniz, karşınızda güvenlik güçlerimizi bulursunuz” diyen Erdoğan, “Ya baş eğeceksiniz, ya baş vereceksiniz” ifadesini kullandı.
Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:
“Polisimizin içine sızarak teşkilatı ve mensuplarını kendi hain emellerine alet etmek isteyenler var. Bu tür teşebbüsler geçmişte küçük çaplı da olsa yaşanıyordu. Ancak son karşılaştığımız sıkıntı, öncekilerle mukayese edilemez büyüklüktedir.
Paralel devlet yapılanması adı verilen bir şer yapılanması ülkemizi uçurumun eşiğine getirdi.Geriye dönüp baktığımızda ülkenin ve milletin başını ağrıtan pek çok musibetin arkasında bu yapının ayak izlerini görüyoruz.
Tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı ihanet dediğim bu yapının millete yaptığı zulmü maalesef geç fark ettik. Çok daha önce koyduğumuz rezervleri 17/25 Aralık’ın ardından tam bir temizlik harekatına dönüştürdük. Emniyette fiziksel ve zihinsel bir yeniden yapılanma sürecine girdik. Şu yapının ya da şu şahsın değil, adeta yerli ve milli bir polis teşkilatı inşa ediliyor. Paralel yapının yol açtığı tahribat gerçekten çok ağır”.
 
“TÜRK MİLLETİ”
 “Türkiye Cumhuriyeti devletinin şefkati, merhameti, hoşgörüsü, iyi niyeti başka hiçbir ülkeyle mukayese edilemez. Tabii bunun da bir sınırı vardır. Peki o sınır nedir? Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet…
Bu millet anlayışımızın çerçevesi nedir… Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Abazasıyla, Boşnağıyla 79 milyon tek milletiz. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız. Geniş anlamıyla, anayasal anlamıyla Türk milleti olarak tanımlarız. Bunun içinde Kürt yoktur diyemeyiz. Gürcü, Abaza, Boşnak, Roman yoktur diyemeyiz. Hepsi bu kavramın içindedir”
ANALİZ
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı bu konuşmada iki büyük vurgu var; milli ve yerli polis teşkilatı, diğeri de ‘Türk Milleti’ tanımı. Erdoğan anayasanın 66’ncı maddesinde anlam bulan Türk Milleti tanımını belki de ilk kez açıkladı. Doğrusu da buydu ve Erdoğan bu vurguyu güçlü bir şekilde dile getirdi.
Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER | ANALİZ

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.