avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3764
EURO
34,9749
ALTIN
2.325,67
BIST
9.078,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Bugün: CHP’nin sözcüsü Böke Hristiyanlığını gizliyor!

”Birçok partili ‘Parti sözcülüğünü Hristiyan birinin yapması yanlış’ söylemlerini dillendirmeye başladı”

Bugün: CHP’nin sözcüsü Böke Hristiyanlığını gizliyor!
09.02.2016
A+
A-

Son aylarda Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve ırkçı PKK terör örgütü’nün kanlı eylemlerini deşifre etmesiyle gündeme gelen Bugün yine çok konuşulacak bir habere daha imza atarak CHP’de tartışılan “Hristiyan sözcü” tartışmasını kamuoyuna taşıdı.

Bugün, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke’nin Hristiyan olduğunu öne sürerek, CHP içinde Böke’nin dini inancının rahatsızlık yarattığını yazdı.

THE ECONOMİST’İN HABERİNİN İZİ SÜRÜLDÜ
Gazetenin 9 Şubat 2016 tarihli sayısının sürmanşetinde Ünsal Ergel imzasıyla yayınlanan haberde, The Economist’in ortaya koyduğu bilgilerin izini sürdü, Hatay’lı olan İzmir milletvekili Böke’nin babasının Rum Ortadoks Kilisesi’ne bağlı bir Hristiyan olduğunu deşifre etti. Gazete haberin başlığını CHP Sözcüsü Böke vaftiz edilmiş” olarak verdi.

bugun-chpde-hristiyanlik-krizi-parti-sozcusu-boke-vaftiz-edilmis

BUGÜN’ÜN HABERİ ŞÖYLE:
Atatürk posteri skandalından sonra CHP’de şimdi de Hristiyanlık krizi yaşanıyor. Parti sözcüsü Selin Saye Böke’nin vaftiz edildiği ve Hristiyan olduğu iddia edildi.

CHP’de şimdi Selin Sayek Böke’nin dini kimliği konuşulmaya başlandı. Ankara bu iddiayı konuşurken muhabirimiz İzmir Milletvekili Böke’yi telefonla arayıp “Hristiyan mısınız” diye sordu. Bu soruya ne evet ne de hayır diyen CHP sözcüsü “Genel Merkez’e sorun” demekle yetindi. İngiliz The Economist dergisi 6 Haziran 2015 tarihli sayısında yaptığı değerlendirmede “ CHP Ermeni kökenli bir avukat olan Selina Doğan ile Arap Hristiyan ve saygın bir iktisatçı olan Selin Sayek Böke’yi aday gösterdi” diye yazmıştı.  Böke’nin Hristiyan olduğu iddiaları, dini kimliği CHP’de ciddi rahatsızlık yarattı.

SELİN SAYEK BÖKE ORTODOKS BİR AİLEDEN
Sayek, ailesi Hatay’ın en köklü  ailelerinden olarak biliniyor. Baba Prof. İskender Sayek’in ailesi Rum Ortodoks Kilisesi’ne bağlı bir Hristiyan olduğu iddia ediliyor. Böke’nin dini kimliği CHP’de ciddi rahatsızlık yarattı ve birçok partili “Parti sözcülüğünü Hristiyan birinin yapması yanlış” söylemlerini dillendirmeye başladı. Kılıçdaroğlu, Hataylı Böke’yi seçilmesi garanti olsun diye İzmir’den aday göstermişti.

CHP KİMLERİN ELİNE DÜŞTÜ, BUGÜNLERİ DE GÖRECEKTİK
Gazetemiz haber merkezine ulaşıp konuyu değerlendiren CHP’liler, Kılıçdaroğlu’nun CHP’yi tanınmaz hale getiren bu adımlarıyla partiyi köklerinden uzaklaştırdıklarını dile getirdiler. Uzun yıllar CHP’de görev yapmış birisini şunları söyledi: “Cumhuriyet ve Türklük düşmanı terörist Fethullah’ı sözde ‘mağdur’ gibi gösteren, PKK’yı ise Kürtlerin temsilcisi olarak kabul edip Türkiye’yi uluslararası alanda zor duruma düşüren bir partiye dönüştü ‘Dersimli’ Kılıçdaroğlu’nun CHP’si. İnsanlar Hristiyan olabilir ama bunu gizlemenin alemi nedir? CHP kimlerin eline düştü? Bugünleri de görecektik.” dedi.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.