avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,5975
EURO
34,7931
ALTIN
2.498,37
BIST
9.439,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

CHP Belçika Birliği Başkanı yaş farkıyla seçildi, ama kavga bitmedi

İsmet Yılmaz, CHP Belçika Birliği’ne yaş farkıyla başkan seçilmiş olmasına rağmen CHP Belçika Birliğinde sular durulmuyor. İşte nedeni?

CHP Belçika Birliği Başkanı yaş farkıyla seçildi, ama kavga bitmedi
A+
A-

21 Şubat pazar günü Brüksel’deki CHP ofisinde yapılan dernek kongresinden iki başkan adayı ortaya çıkmış ve kıran kırana seçim yarışı gerçekleşmişti.

İki aday Zuhal Kayhan ile İsmet Yılmaz eşit sayıda oy almışlardı.

Ancak tüzük gereği yaşı büyük olan İsmet Yılmaz, başkanlığa seçildi.

İsmet Yılmaz, kendisi başkan seçilmesine rağmen, kendi yönetim kurulunu seçtiremedi, kongrede rakibi olan Zuhal Kayhan dahil Kayhan’ın aday gösterdiği yönetim kurulu seçilmişti.

Yönetim kurulu listeleri arasından Zuhal Kayhan’ın listesi seçilince işler karıştı.

Başkan seçilen İsmet Yılmaz, Zuhal Kayhan’ın listesiyle devam etmek zorundaydı fakat yönetim istifa edince durumlar değişti.

İsmet Yılmaz, yaptığı açıklamada Zuhal Kayhan’ın isteği üzerine yönetimin istifa ettiğini ve birliği zora soktuğunu aktardı.

chp belcika birligi ismet yilmaz

İsmet Yılmaz

Yılmaz, Zuhal Kayhan’ı koltuk sevdalısı olarak tanımlarken, “Zuhal Kayhan geçmişte benim yol arkadaşımdı. Yaptığı bu hareket beni şaşkınlığa uğratmıştır. Bu kadar koltuk sevdalısı olduğunu hiç bir zaman düşünmemiştim. Sayın Zuhal Kayahan demokrasi derken acaba ne anlıyor. Yönetim kurulunu bloke etmek hangi demokrasi anlayışına sığıyor.” diye sert eleştiri yöneltti.

CHP Belçika Birliği Başkanı İsmet Yılmaz, başkanlığa devam edeceğini ifade etti ve sözlerine şunları ekledi, “Kim ne yaparsa yapsın, ben eski yönetim kurulu arkadaşlarımdan bazılarıyla önümde duran projeleri uygulamaya devam edeceğim. Ben halkımın davasını geçmişte olduğu gibi şimdide en hararetli şekilde sürdürmeye devam edeceğim. Ben Cumhuriyet Halk Partisi’nde kavga veya gereksiz tartışmalar için değil, iş yapmak için varım. İleriye yönelik olarak tüzük değişikliği için bir genel kurul yapılmasını gündemde tutmaktayım. Tüm CHP kamu oyunun desteği ile yeni bir tüzük ve ardından genel kurula gidilecektir.” diye konuştu.

Yanıt veren Zuhal Kayhan: “Partime zarar verecek harekette bulunmadım”

chp belcika birligi zuhal kayhan

Zuhal Kayhan

Eski başkan Zuhal Kayhan ise yayınladığı bir bildiride partisine zarar verecek herhangi bir harekette bulunmadığının altını çizdi.

Kayhan, İsmet beyin seçilen yönetim kurulunu yeterli bulmadığını ve dışarıdan yeni isimler atamak istemesinden dolayı sıkıntıların çıktığını belirtti.

Kayhan: “Toplantı sonucunda ismet bey ekip arkadaşlarımızı çok zayıf bulduğunu ve dışarıdan yönetime insan atamak istediğini söyledi. Benim çok değerli insanlarla yola çıkmamdaki amaç CHP’yi Belçika’da bir yerlere getirmek ve amacın sadece çalışmak olduğunu, çıkar ve koltuk sevdamızın olmadığını insanlara anlatmaktı” ifadelerini kullandı.

İsmet Yılmaz’ın tavırlarını bir başkana yakıştırmadığını da ifade eden Zuhal Kayhan: “Benim koltuk sevdamın olduğunu ve ekibi benim istifaya zorladığımı ve işi zorlaştırdığımı bir başkan olarak partiyi düşünmeden sayfasında yazdı. Ben genel kuruldan sonra herhangi bir seçimde aday olmayacağımı açıkladım. Fakat bu parti içerisinde görev almayacağın anlamına gelmez. Asla partime zarara verecek bir harekette bulunmadım, bulunmayacağım. Genel kurulda sadece tüzük hatasından dolayı başkanlık alan İsmet Bey’in diktatörce davranmasında bir üye olarak izin vermeyeceğim; özellikle bir birlik başkanına yakışır şekilde davranmanın bir meziyet olduğunu ve liderliğin özveri, sabır istediğini kendisinin bilmesi gerektiğini düşünerek, bu bildiriyi yazmak zorunda kaldım.” dedi.

Kendi yönetim kurulu üyeleri seçimi kaybedince, rakip başkan adayı Zuhal Kayhan’ın yönetim kurulu üyeleri ile çalışmak zorunda kalan İsmet Yılmaz’ın, nasıl bir çalışma içinde olacağı merakla bekleniyor.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.