avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,4963
EURO
34,7996
ALTIN
2.487,84
BIST
9.557,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

PKK’lılar nefret kustu, Berlin’de Türk Cami’ne saldırdılar

Almanya’nın başkenti Berlin’de DİTİB’e (Diyanet İşleri Türk-İslam Birliği) bağlı Orhan Gazi Cami’sine, saldırı düzenlendi. Cami duvarına, Türk karşıtı sloganlar yazan PKK’lı ırkçı saldırganlar, olay yerinden kaçtı. Polis, saldırganları bulmak için, soruşturma başlattı.

PKK’lılar nefret kustu, Berlin’de Türk Cami’ne saldırdılar

Berlin’in Mehringdamm bölgesinde Kreuzberg ilçesinde Obentraut Caddesi’nde bulunan DİTİB‘e (Diyanet İşleri Türk-İslam Birliği) bağlı Orhan Gazi Camii’ne saldıran ırkçı terör örgütü PKK yandaşı kişiler, cami duvarına Türk karşıtı ırkçı sloganlar yazdı. Irkçı nefret söylemi yanı sıra saldırganların bir de yerde bulunan taşlarla caminin giriş kapısını ve camları kırdılar. Saldırganların kimliği ise henüz tespit edilemedi.

DİYANET YETKİLİSİ KÜÇÜK: HESAP VERECEKLER
DİTİB Berlin Eyalet Birliği Başkan Yardımcısı Süleyman Küçük, caminin önünde düzenlediği basın toplantısında, bu şiddeti tüm Müslümanlar olarak kınadıklarını dile getirdi. Küçük son yıllarda Almanya’da camilere ve ibadethanelere karşı artan şiddetin kendilerini endişelendirdiğini dile getirdi. “Bu saldırıları şiddetle nefretle kınıyoruz. Camiler, sevginin saygının, beraberliğin yaşandığı ve yeşerdiği yerlerdir. Dolayısıyla hiçbir ibadethane hiçbir cami saldırıya uğrasın istemiyoruz. Burada Almanlarla Türkler, Müslümanlar huzurlu ve barış ortamında beraberce yaşamaktadırlar. Camilerimiz adeta barışın ve huzurun simgesi haline gelmiştir. Bizler burada barış ve huzur içerisinde komşularımızla birlikte yaşamak istiyoruz. Ne var ki son senelerde artan cami saldırıları ve kundaklama girişimleri biz Müslümanları, bilhassa burada doğup büyümüş olan Müslümanları derinden etkilemekte ve korkutmaktadır, bizleri telaşlandırmaktadır. diyen Küçük, Alman emniyet güçleri ve birimleri tarafından bu saldırının en kısa zamanda şüphe bırakmayacak bir şekilde aydınlatılmasını, saldırıyı gerçekleştirenlerin ivedilikle ortaya çıkartılmasını ve mahkeme huzurunda adalet tarafından yargılanmasını ve hesap vermelerini talep etti.

berlin cami saldiri pkk

Süleyman Küçük, saat 03:00’te yapılan saldırıda oldukça büyük maddi hasarının olduğunun altını çizdi. Berlin Polisi ise olay yerinde incelemelerde bulunduktan sonra araştırmalarını başlattı.

PARALEL MEDYA PKK’NIN İSTEDİĞİ GİBİ IRKÇI NEFRET SLOGANLARINI ÖNE ÇIKARTTI VE PKK’NIN ADINI HİÇ VERMEDİ
Öte yandan her zamanki gibi olay yerine gelen Paralel medya mensupları, Anadolu Ajansı’ndan farklı olarak PKK’lı ırkçıların duvara yazdıkları ve iktidar partisi AK Parti’nin de adının geçtiği Türk karşıtı ırkçı nefret söylemini haberlerinde öne çıkartarak, PKK’nın işine yarayacak şekilde bu terörist örgütün sloganları üzerinden konuyu gündeme taşımaya çalıştıkları ve olayın faili olan PKK’lı ırkçılardan haberlerinde hiç bahis etmedikleri gözlendi. Paralel medya bu hamlesiyle PKK’yı koruduğu ve onun söylemlerini gündeme getirerek dolaylı bir yoldan onun istediği şekilde habercilik yaptığı daha önce de gündeme başka örnekleriyle gelmişti.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER | ATGtv

Olay yerinden haber videosu:

pkk feto medyasi

atib pkk saldiri almanya

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.